Angol-francia falkavadász kopó

101 értékelés alapján
Angol-francia falkavadász kopó
Angol-francia falkavadász kopó
Angol-francia falkavadász kopó
Angol-francia falkavadász kopó
Angol-francia falkavadász kopó kölyök
Angol-francia falkavadász kopó
Mittelgroßer Anglo-Französischer Laufhund, Medium-sized Anglo-French Hound, Anglo-Francais de Moyen Venerie, Anglo-français de petite vénerie, Anglo-Francais De Moyen Venerie, Petit Anglo-Français
Franciaország

Az Angol-francia falkavadász kopó egy tanulékony, bátor, intelligens, kitartó és olykor agresszív fajta.
A leggyakoribb színek: trikolor, fekete-fehér cser jegyekkel, kétszínű - fehér és narancs.
Egészsége megőrzéséhez rendszeres testmozgásra van szüksége.
Használhatóság: vadászat.

Nem találod kedvenced nevéd? Add hozzá a listához!

Fajta jellemzők

Alkalmazkodás

 • Egyedül hagyható:
 • Meleget elviseli:
 • Lakásban tartható:
 • Érzékenység:
 • Kezdő gazdiknak:
 • Hideget elviseli:

Barátságos

 • Családbarát:
 • Gyerekeket szereti:
 • Kutyákat szereti:
 • Idegenekkel barátságos:

Ápolás, gondozás

 • Nyáladzás:
 • Könnyen ápolható:
 • Hízásra hajlamos:
 • Egészség:
 • Vedlés:
 • Szőrápolás:

Taníthatóság

 • Hajlamos elvándorolni:
 • Ugatás:
 • Vadászösztön:
 • Tanítható:
 • Intelligens:

Mozgásigény

 • Energia szint:
 • Mozgásigény:
 • Játékosság:
 • Intenzív:

Angol-francia falkavadász kopó eredete

származás: Franciaország
Sokáig nem ismerték el a fajtát, de néhány lelkes tenyésztőnek köszönhetően végül 1978-ban Franciországban megállapították sztenderdjét. Nyúl, farkas és vaddisznó vadászatokon hazsnálják.

A francia vadászok keveset törődtek kutyáik megjelenésével vagy törzskönyveivel, mindaddig, amíg bizonyították vadászati bátorságukat. Ezért a 20. századig korcsként tekintettek rájuk. A helyzet megváltozott, amikor 1957-ben a tenyésztők úgy döntöttek, hogy az őseik szerint rendezik a kutyákat. Erőfeszítéseiknek köszönhetően hét egyedülálló méretű francia fajtájú és színezett francia fajta jelent meg.

Megjelenés

Méret

Leírás

Az angol-francia falkavadász kopó egy erős testfelépítésű, a francia kopóhoz nagyon hasonlító kutya.

Feje hosszúkás, koponyája enyhén domború, stopja nem feltűnő, orrnyerge általában egyenes, de lehet enyhén ívelt, nagy szemei barnák és tekintete intelligens, közepesen széles fülei a szem vonala alatt helyezkednek el és kissé kifelé fordulnak. Harapása ollós.

Háta egyenes, szilárd, ágyéka rövid és erős, fara hosszú és enyhén lejt, farka az ágyék vonalának meghosszabítása, közepesen hosszú és vékony, de ugyanakkor erős, mellkasa jól fejlett, bordái hosszúak és kissé lekerekítettek.

Mellső végtagjai erősek és egyenesek, a hátsóknál a lábszár kissé hajlott, mancsa feszes.

Bundája rövid, tömör és sima.

 

Neked megfelelő fajta?

 • Alacsony szőrzetápolási igényű: bundáját elegendő egy szőrsimító kesztyűvel átsimítani vedlés idején, amely segít az elhalt szőrszálat eltávolításában. Vágást nem igénylő fajta.
 • Mérsékelt vedlés jellemzi
 • Mérsékelten tréningigényes fajta: a képzése nem igényel sok figyelmet. Könnyen tanul. Az eredmények fokozatosan jönni fognak a képzés során.
 • Ugat idegenek érkezésekor, de általában nem védi meg a családot a betolakodókkal szemben.
 • Közepes alkalmazkodóképességű: teste jól bírja a meleg és hideg időjárást, csak lakásban tartást nem bírja magas aktivitási szintje miatt.
 • Nagyon aktív: Szüksége van a rendszeres testmozgásra, hogy megőrizze fittségét. A park vagy egy nagy zöld terület számára maga a mozgásteli kánaán.
 • Gyerekeknek nem ajánlott fajta: csak 12 év feletti gyermekeknek ajánlott, akik már megfelelően tudnak bánni a kutyákkal.

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

 

Angol-francia falkavadász kopó természete

Egy nagyon gyors, bátor, kitartó kutya. Szaglása kiváló, nagyon jó vadászkutya. A legtöbb vadászfajtához hasonlóan a közepes méretű angol-francia falkavadász kopó is egy okos és nagyon jól képezhető kutya.

Sokoldalú vadász, leginkább a francia vadászstílusra alkalmazható. Energikus kutya, imádja a vizet. A sebességük, az állóképességük és kiváló szaglásuknak köszönhetően a vadászatok szerelmesei számára kiváló választás. Néha kicsit lázadó.

Élénk típus, igazi társasági lény, aki barátságos, és szeretetteljes valamint a gazdihoz rendkívül hűséges. Idegenekkel szemben tartózkodó.

Magas mozgásigénye miatt nagyobb gyermekek mellé ajánlott. Velük rendkívül türelmes és gyengéd.

A képzése tapasztalt tulajdonosoknak ajánlott, mivel erős akaratú és szeret a saját orra után menni.

Nem ajánlott más kisméretű állatokkal való együtt tartásra, mivel potenciális zsákmánynak tekinthető azokat.

 

Profil: vadászkutya.

 

Nagyon lényeges ennél a fajtánál is a korai szocializáció megkezdése. Már 4-16 hetes korában hozzá kell szoktatni a kölyköt más emberi lényekhez, a zajhoz, az autóhoz. Ha ez nem történik meg, viselkedési problémák rögzülhetnek nála.

Gyermekszeretőnek születő kutya nem létezik, ezért mindig kellő fokozatossággal és megfelelő körültekintéssel kezeljük a kutya-gyermek interakciókat!

Oktatásában a pozitív motivációs technikák működnek igazán jól, amely segítségével erős kötődés tud kialakulni a gazdi és kutyája között. A lényeg, hogy az edzések rövidek és szórakoztatóak legyenek, amely segít abban, hogy a kutya ne veszítse el érdeklődését. A gorombaságot, durvaságot nem viseli jól.

Közel minden második kutyatulajdonos találkozik a szeparációs szorongással,  ki hosszabb ki hosszabb ideig, ezért javasoljuk ismerd meg a tüneteit és első naptól kezeld a kutyád megfelelő módon.

Gyerekek mellé nem ajánlott.

Így gondoskodj róla

Számold ki a angol-francia falkavadász kopó korát emberi években!

Egy 1 éves angol-francia falkavadász kopó emberi korban mérve 15 évesnek számít.

A 7-es szorzó bár egyszerű és könnyen megjegyezhető nem ad pontos eredményt, mert a kutyák gyorsabban érnek mint mi.

Tartás, életkörülmények

Nagyon sok mozgásra van szüksége, ha nem kap elég mozgást akkor unatkozni fog és romboló természetűvé válhat. Lakásban való tartásra nem ajánlott. Nem szabadna csupán kennelben tartani, szüksége van a falkájával való kontaktusra, melyet gazdája és annak családja jelent számára. Szeret a szabadban tartózkodni, ahol olykor szabad folyást enged nem is olyan lomha mozgásának, ami egy ápolt kerten mély nyomokat hagyhat. Hosszú napi sétákat vagy sok futást igényel. Ha nem mozog eleget, unatkozni fog és rosszalkodással töltheti idejét.

Ápolás, tisztántartás

Csak ha szennyezett lett a bundája akkor ajánlott fürdetni vagy átfésülni. Füleiket rendszeresen javasolt ellenőrizni és körmüket rövidre kell vágni ha túlnőtt. Fogait hetente legalább kétszer-háromszor fogkefével javasolt megtisztítani, hogy megelőzzük a fogkő felhalmozódását és a benne rejlő baktériumok megtelepedését. Hetente egyszer javasolt a kutya gondos átnézése (fül, bunda, karom és közei). Rendkívül fontos a rendszeresség, mert fájdalmas fertőzések megelőzésére szolgál. A megelőzés pedig sokkal könnyebb, mint a már kialakult betegségek kezelése.

Táplálás

Naponta 2x javasolt etetni. Friss víz mindig álljon előtte. Súlygyarapodás esetén elkerülhetetlenné válhat a napi kalóriabevitel módosítása, illetve a mozgás mennyiségének növelése. Ilyen esetben egyeztessen állatorvosával! Az idősebb kutyák is hajlamosabbak a súlygyarapodásra, ezért szintén elengedhetetlen, hogy koruknak megfelelően táplálják és mozogjanak velük. Az elhízás sajnos több évvel megrövidítheti kutyánk élettartamát.

A legjobb tápok kedvenced számára

A tápkeresőben további feltételek alapján szűrhetsz mint például hús fajtája, kor és egészségügyi állapot.

Egészség

Általában nagyon egészséges fajta. Előfordulhat nála: diszplázia, fülgyulladás és szembetegségek. Füleiket gyakran javasolt ellenőrizni, ugyanis fülgyulladás vagy fertőzés jelentkezhet náluk.

Betegségek, amire hajlamos

Angol-francia falkavadász kopó tenyésztése

Várható élettartam

10 - 13 év

Átlagos alomszám

4 - 7 db

Kölyök angol-francia falkavadász kopó képek

Angol-francia falkavadász kopó kölyökAngol-francia falkavadász kopó kölyökkutyaAngol-francia falkavadász kopó kölyökkutya

Legyünk elővigyázatosak, és lelkiismeretes tenyésztőtől vásároljunk! Olyat keressünk, akinek nincs túl sok kutyája, meg tudja mutatni a kicsik anyját, és családi környezetben neveli a kis kölyköket! Ne döntsünk automatikusan az alacsonyabb vételárat kínáló tenyésztő javára! Lehet, hogy az egyszeri többletköltséggel borsos állatorvosi kiadásokat spórolunk meg, arról nem is beszélve, hogy jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutyához jutunk. A felelősségteljes tenyésztés ugyanis nemcsak több időráfordítással, de több kiadással is jár - pl. jó minőségű táppal eteti a kutyákat, vitaminokat kapnak, egészségügyi szűrővizsgálatokon vesznek részt és igazolásokat kapnak azokról amely biztosíték számunkra, a szülők kiállításokon vesznek részt stb. - mint az úgynevezett szaporítás, ezért a kölyök ára is magasabb, de cserébe jobb minőséget és egészségesebb lelkületű, jól szocializált kedvencet kaphatunk. Ezt mindig mérlegeljük egy vásárlás előtt, mi az ami számunkra igazán fontos!

Forrás

www.akc.org | www.fci.be | petpermium.com | dogtime.com | Szinák János, Veress István: A világ kutyái (1989)

Felhasználóink véleménye vélemény írása

 • 10
  írta 1 év, 1 hónap ezelőtt

  Ha a vadászat szempontjából nézzük a fajtát, akkor csillagos ötös. De gyerekes családoknak nem ajánlom. Konok, nagy mozgásigényű.

  A fülére figyelni kell.

  Nem írt kommentet az értékeléshez.

  Hasznosnak találod ezt?

magyarországi Angol-francia falkavadász kopó tenyésztők

Bár folyamatosan keressük és töltjük fel a tenyésztőket minden fajtához, sajnos még nem szerepel egy Angol-francia falkavadász kopó tenyésztő se az adatbázisunkban.

Ismersz Angol-francia falkavadász kopó tenyésztőket vagy esetleg te magad tenyésztesz?
Ha igen, kérünk add meg az elérhetőségét és rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.