Beagle harrier

101 értékelés alapján
Beagle harrier
Beagle harrier
Beagle harrier kölyök kutya
Beagle harrier kölyök
Beagle harrier kölyökkutya
Beagle harrier
Franciaország

A Beagle Harrier egy éber, vidám, barátságos,energikus, élénk és szociális fajta.
A leggyakoribb színek: fekete-fehér-sárga, fehér-sárga.
Egészsége megőrzéséhez rendszeres testmozgásra van szüksége.
Használhatósága: vadászat, nyomkövetés.

Nem találod kedvenced nevéd? Add hozzá a listához!

Fajta jellemzők

Alkalmazkodás

 • Meleget elviseli:
 • Lakásban tartható:
 • Érzékenység:
 • Kezdő gazdiknak:
 • Hideget elviseli:
 • Egyedül hagyható:

Barátságos

 • Családbarát:
 • Gyerekeket szereti:
 • Kutyákat szereti:
 • Idegenekkel barátságos:

Ápolás, gondozás

 • Hízásra hajlamos:
 • Egészség:
 • Vedlés:
 • Szőrápolás:
 • Nyáladzás:
 • Könnyen ápolható:

Taníthatóság

 • Hajlamos elvándorolni:
 • Ugatás:
 • Vadászösztön:
 • Tanítható:
 • Intelligens:

Mozgásigény

 • Energia szint:
 • Mozgásigény:
 • Játékosság:
 • Intenzív:

Beagle harrier eredete

származás: Franciaország
A beagle harriert a 19. században Franciaországban tenyésztették ki beagle és harrier keresztezésével.

Eredetileg nyúl és őzvadászatra használták.

Az FCI 1974-ben-, az UKC 1996-ban ismerte el hivatalos fajtaként és továbbra is nagyon ritka fajta.

Megjelenés

Méret

Leírás

A beagle harrier valamivel nagyobb, mint a beagle, egy szép és izmos kutya.

Koponyája széles, feje erős, kissé széles,stopja nem túl hangsúlyos, szeme sötét, tekintete vidám, értelmes, őszinte, füle rövid, közepesen széles, fejéhez simuló és lelogó, harapása ollós.

Nyaka enyhén ívelt, háta rövid, erős és izmos, mellkasa mély, bordái mérsékelten íveltek, ágyéka izmos, enyhén ívelt, farka közepesen hosszú,felfelé tartja.

Mellső végtagjai egyenesek és párhuzamosak, a hátsók függőlegesek, mancsa feszes, vastag, talppárnái kemények. Bundája tömör, vastag, lelapuló.

 

Neked megfelelő fajta?

 • Alacsony szőrzetápolási igényű: bundáját elegendő egy szőrsimító kesztyűvel átsimítani vedlés idején, amely segít az elhalt szőrszálat eltávolításában. Vágást nem igénylő fajta.
 • Mérsékelt vedlés jellemzi
 • Átlagnál nehezebben tréningezhető fajta:hasznos lehet számára a speciális engedelmességi tréningen való részvétel. Képzése kitartást igényel, első kutyás gazdiknak nem javasolt.
 • Ugat, ha őrizni kell a házat : figyelmezteti a tulajdonosokat, de nem riasztja el a betolakodókat.
 • Közepes alkalmazkodóképességű: teste jól alkalmazkodik a nyári melegekhez és a téli hidegekhez is. Kertben és lakásban tartása is javasolt. Ha nem kap megfelelő mennyiségű mozgást, rombolóvá válhat.
 • Nagyon aktív: Szüksége van a rendszeres testmozgásra, hogy megőrizze fittségét. Aktív családoknak ajánlott fajta.
 • Gyerekeknek is ajánlott: játékos, energikus, és szeretetteljesen bánik velük.

 

Szőrzet: rövid

sűrű, tömött. Szőrzete dús, közepes hosszúságú, testhez simuló. Többnyire háromszínű: fehér-sárga-fekete.

Beagle harrier természete

A beagle harrier egy nagyon kitartó, szívós, könnyen tanítható kutya. Intelligens, békés, de energikus. Általában jól kijön a gyerekekkel és más háziállatokkal. Hűséges, kiváló családi kedvenc.

Barátságos, vidám és engedelmes, de olykor makacs. Éber, nagyon jó a szaglása, a veszélyt rögtön jelzi, de egyebet nem tesz.

Nagyon szereti a gazdája, családja társaságát és falkában élni is szeret, tehát nagyon jól kijön más kutyákkal. Fejlett vadászösztöne miatt kiskorában szocializálni kell egyéb háziállatokkal, macskákkal.

A gyerekekkel jól kijön és alapvetően mindenkivel barátságos. Tanítani jutalomfalattal lehet, mert saját érdekeit előrébb helyezi a gazdájáénál.

Gyakorlott gazdi mellé való, természetre makacs és örökös gyerek.

Bátor, energikus, kitartó és nagyon aktív kutya, aki ugyanakkor higgadt és nagyon intelligens.

Évszázadok során munkában edződött, igénytelen, szívós, ellenálló szervezetű kutya; környezetéhez kiválóan alkalmazkodik. Intelligens, jó idegzetű, engedelmes és szinte a jámborságig szelíd, hiányzik belőle minden agresszivitás. Ez a tulajdonság a tervszerű tenyészkiválogatás eredménye. Valamikor ugyanis a kennelekben nagyszámú, olykor több száz kutya élt összezárva; nagy gondot okozott volna, ha egy-egy ilyen kennel csupa harcias, agresszív, marakodó ebből áll; és a vadászatot is tönkretette volna a rivalizáló kutyák küzdelme. Ezért kizárólag szelíd egyedeket tenyésztettek tovább. Ennek a viselkedésének köszönheti, hogy a modern nagyvárosok kutyatartói körében is népszerű

 

Legfőbb tulajdonságai: Energikus, intelligens, békés természetű, rendkívül gyors, szívós. Szaglása kiváló.
 
Alkalmazása: Falkakutya; elsősorban nyúlra vadásznak vele. Régen közkedvelt vadászkopó volt, de a belterjes gazdálkodás egyre jobban háttérbe szorította. Napjainkban kezd ismét divatba jönni.
 
Profil: vadászkutya.
 

Nagyon lényeges ennél a fajtánál is a korai szocializáció megkezdése. Már 4-16 hetes korában hozzá kell szoktatni a kölyköt más emberi lényekhez, a zajhoz, az autóhoz. Ha ez nem történik meg, viselkedési problémák rögzülhetnek nála.

Gyermekszeretőnek születő kutya nem létezik, ezért mindig kellő fokozatossággal és megfelelő körültekintéssel kezeljük a kutya-gyermek interakciókat!

Oktatásában a pozitív motivációs technikák működnek igazán jól, amely segítségével erős kötődés tud kialakulni a gazdi és kutyája között. A lényeg, hogy az edzések rövidek és szórakoztatóak legyenek, amely segít abban, hogy a kutya ne veszítse el érdeklődését. A gorombaságot, durvaságot nem viseli jól.

Közel minden második kutyatulajdonos találkozik a szeparációs szorongással,  ki hosszabb ki hosszabb ideig, ezért javasoljuk ismerd meg a tüneteit és első naptól kezeld a kutyád megfelelő módon.

Gyerekeket szereti.

Így gondoskodj róla

Számold ki a beagle harrier korát emberi években!

Egy 1 éves beagle harrier emberi korban mérve 15 évesnek számít.

A 7-es szorzó bár egyszerű és könnyen megjegyezhető nem ad pontos eredményt, mert a kutyák gyorsabban érnek mint mi.

Tartás, életkörülmények

Nem ajánlott lakásban való tartásra, kivéve ha nagyon aktív családhoz kerül. Nagyon szereti a hosszú túrákat, vadászatokat. Lehetőséget kell biztosítani számára a póráz nélküli kalandozásra, de ezt csak olyan helyen ajánlott ahol nem tud messire elcsatangolni vagy vadászösztöne miatt elfutni valami után. Napi 90 perc aktív mozgásra van szüksége, hogy megőrizze testi és lelki fittségét. A kutyát a távok folyamatos növelésével ajánlott szoktatni a futáshoz. Kutyás sportokban nagyon jól teljesít, ezért javasolt számára az agility, dog dancing, coursing. Ha nem mozoghat eleget, az nem kívánt viselkedésformák megjelenéséhez vezethet, mint például az ásás és a nem kívánt ugatás.

Ápolás, tisztántartás

Szőrzete kevés ápolást igényel, elég hetente egyszer átfésülni, fülét rendszeresen ellenőrizni kell és ha piszkos, akkor erre gyártott készítménnyel ki kell törölni. Karmait röviden kell tartani. Fogait hetente legalább kétszer-háromszor fogkefével javasolt megtisztítani, hogy megelőzzük a fogkő felhalmozódását és a benne rejlő baktériumok megtelepedését. A napi fogmosás még jobb, ugyanis segít az ínybetegségek megelőzésében és a rossz lehelet kialakulásában. Hetente egyszer javasolt a kutya gondos átnézése (fül, bunda, karom és közei). Rendkívül fontos a rendszeresség, mert fájdalmas fertőzések megelőzésére szolgál. A megelőzés pedig sokkal könnyebb, mint a már kialakult betegségek kezelése.

Táplálás

Naponta 2x javasolt etetni. Friss víz mindig álljon előtte. Súlygyarapodás esetén elkerülhetetlenné válhat a napi kalóriabevitel módosítása, illetve a mozgás mennyiségének növelése. Ilyen esetben egyeztessen állatorvosával! Az idősebb kutyák is hajlamosabbak a súlygyarapodásra, ezért szintén elengedhetetlen, hogy koruknak megfelelően táplálják és mozogjanak velük. Az elhízás sajnos több évvel megrövidítheti kutyánk élettartamát.

A legjobb tápok kedvenced számára

A tápkeresőben további feltételek alapján szűrhetsz mint például hús fajtája, kor és egészségügyi állapot.

Egészség

Általában egészséges fajta, de hajlamos csipő diszpláziára és szembetegségekre.

Betegségek, amire hajlamos

Beagle harrier tenyésztése

Várható élettartam

10 - 14 év

Átlagos alomszám

4 - 7 db

Kölyök beagle harrier képek

Beagle harrier kölyök kutyaBeagle harrier kölyökBeagle harrier kölyökkutya

Legyünk elővigyázatosak, és lelkiismeretes tenyésztőtől vásároljunk! Olyat keressünk, akinek nincs túl sok kutyája, meg tudja mutatni a kicsik anyját, és családi környezetben neveli a kis kölyköket! Ne döntsünk automatikusan az alacsonyabb vételárat kínáló tenyésztő javára! Lehet, hogy az egyszeri többletköltséggel borsos állatorvosi kiadásokat spórolunk meg, arról nem is beszélve, hogy jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutyához jutunk. A felelősségteljes tenyésztés ugyanis nemcsak több időráfordítással, de több kiadással is jár - pl. jó minőségű táppal eteti a kutyákat, vitaminokat kapnak, egészségügyi szűrővizsgálatokon vesznek részt és igazolásokat kapnak azokról amely biztosíték számunkra, a szülők kiállításokon vesznek részt stb. - mint az úgynevezett szaporítás, ezért a kölyök ára is magasabb, de cserébe jobb minőséget és egészségesebb lelkületű, jól szocializált kedvencet kaphatunk. Ezt mindig mérlegeljük egy vásárlás előtt, mi az ami számunkra igazán fontos!

Forrás

www.akc.org | www.fci.be | petpermium.com | dogtime.com | Szinák János, Veress István: A világ kutyái (1989)

Felhasználóink véleménye vélemény írása

 • 10
  írta 10 hónap, 2 hét ezelőtt

  Azért szerettem bele ebbe a fajtába, mert nagyobb mint egy beagle, de jellem szerintem teljesen megegyezik vele.

  Nagyon jó társ, bár az elején azért sokat kell foglalkozni vele, hogy olyan kutya legyen belőle, amilyet a gazdi szeretne.

  Hasznosnak találod ezt?

magyarországi Beagle harrier tenyésztők

Bár folyamatosan keressük és töltjük fel a tenyésztőket minden fajtához, sajnos még nem szerepel egy Beagle harrier tenyésztő se az adatbázisunkban.

Ismersz Beagle harrier tenyésztőket vagy esetleg te magad tenyésztesz?
Ha igen, kérünk add meg az elérhetőségét és rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.