Biewer Yorkshire Terrier

104 értékelés alapján
Biewer Yorkshire Terrier
Biewer Yorkshire Terrier
Biewer Yorkshire Terrier
Biewer Yorkshire Terrier kölyök
Biewer Yorkshire Terrier
Biewer Yorkshire Terrier
Biewer Terrier, Biewer à la Pom Pon, Biewer, Biewer Yorkshire A La Pom-Pon, Biewer Yorkie
Németország

A Biewer yorkshire terrier egy gyengéd, figyelmes, vidám, bátor, barátságos, kedves, intelligens, hűséges, játékos, védelmező, szociális, és édes.
A leggyakoribb színek: fekete, fekete-cser, barna, arany.
Egészsége megőrzéséhez rendszeres testmozgásra van szüksége.
Használhatósága: családi kutya.

Nem találod kedvenced nevéd? Add hozzá a listához!

Fajta jellemzők

Alkalmazkodás

 • Meleget elviseli:
 • Lakásban tartható:
 • Érzékenység:
 • Kezdő gazdiknak:
 • Hideget elviseli:
 • Egyedül hagyható:

Barátságos

 • Családbarát:
 • Gyerekeket szereti:
 • Kutyákat szereti:
 • Idegenekkel barátságos:

Ápolás, gondozás

 • Nyáladzás:
 • Könnyen ápolható:
 • Hízásra hajlamos:
 • Egészség:
 • Vedlés:

Taníthatóság

 • Hajlamos elvándorolni:
 • Ugatás:
 • Vadászösztön:
 • Tanítható:
 • Intelligens:

Mozgásigény

 • Energia szint:
 • Mozgásigény:
 • Játékosság:
 • Intenzív:

Biewer Yorkshire Terrier eredete

származás: Németország
A Yorkshire Terrierekből tenyésztették ki Németországban 1984-ben.

A Biewer Yorkie eredetileg Yorkshire terrierből származó fajta. Származási helye Németország, a Gertrud és Werner Biewer Yorkshire Terrier tenyészet. A fajta alapját az 1984. január 20-án született alom adja. Ebben a konkrét alomban egy genetikai recesszív génnek köszönhetően alakult ki egy "piszkos" Yorkie kiskutya. Neve: Schneefloeckchen von Friedheck (hópehely)

Ez a kiskutya nagyon szép volt, és a tulajdonosok szelektív tenyésztési folyamatot kezdtek. Ebből a tenyészetből a Biewer Yorkie-t fejlesztették ki.

Ma a Yorkshire Terrier és Biewer terrier két különböző fajtának tekinthető.

Az első Német Biewer Yorkshire Klub 2003. május 24-én alakult meg. A Biewer yorkie-t önálló fajtaként már sokkal a klub megalakulása előtt is elismerték, bár hivatalosan még nem volt elfogadott fajta.

Megjelenés

Méret

Leírás

Teste tömör és arányos.  

Fej elég kicsi és lapos, nem túl feltünő vagy lekerekített.

A pofa nem túl hosszú, az orr tökéletesen fekete. 

Szemei közepes méretűek, sötétek és tekintete intelligens, fülei kicsik, V-alakúak, egyenesen állnak. harapása ollós. A teste nagyon tömör, csípője jó alakú, hátvonala egyenes.

Farka sok szőrrel borított, kissé a hátvonal fölött tartja.Végtagjai egyenesek, jó izomzatúak.

 

Neked megfelelő fajta?

 • Magas szőrzetápolási igényű fajta: szakmai ápolása elengedhetetlen. Rendszeres kefélés, vágás szükséges.
 • Minimális vedlés jellemzi
 • Mérsékelten tréningigényes fajta: a képzése nem igényel sok figyelmet. Könnyen tanul. Az eredmények fokozatosan jönni fognak a képzés során.
 • Ugat, ha őrizni kell a házat : figyelmezteti a tulajdonosokat ha ismeretlen személy érkezik a házhoz, de nem riasztja el termete miatt a betolakodókat.
 • Alacsony alkalmazkodóképes: teste képes kezelni a meleg időjárást, de a hideget nem. Legoptimálisabb számára a lakásban tartás.
 • Meglehetősen aktív: Szüksége van a rendszeres testmozgásra, hogy megőrizze fittségét.
 • Gyerekeknek nem igazán ajánlott: csak abban az esetben, ha kisgyermekkel együtt nő fel és megfelelő képzésben részesült.

Szőrzet: hosszú

A test szőrzete a kutya két oldalán 3/4 hosszúságú, vagy elég hosszú ahhoz, hogy leérjen a földig. Tökéletesen egyenes (nem gyapjas), ragyog mint a selyem és kellemesen selymes tapintású, fedőszőrzet nélküli. A törzsön és a fejen a színezete meglehetősen fehér, vagy kék-törtfehér, vagy közel a tökéletes kékhez, vagy fekete, barna színezés nélkül. Tiszta fehér a hason és a lábakon. A fej fehér-kék-arany, szimmetrikusan színezve.

Biewer Yorkshire Terrier természete

A Biewer Terrierek nagyszerű társas háziállatok, és általában jól megvannak a gyermekekkel és más háziállatokkal is.

Alapvetően nagyobb gyermekek mellé ajánlott. Barátságos, kíváncsi, játékos, pajkos, aktív. A Biewer Terriernek némileg nehézkes lehet a szobatisztaságra nevelése és időnként előfordulhatnak kisebb balesetek. De ha elég korán elkezdjük a nevelését és mindvégig következetesek maradunk, nem kell tartanunk tőle.

Bár kicsi a mérete, de úgy tűnik, mintha erről ő mitsem tudna és ez akár gondot is jelenthet, mert képes a nála akár 10x nagyobb fajtákkal is szembeszállni. Nem hajlamos az ugatásra.

A Biewer terrier barátságos és játékos, szívesen tölt időt a családdal és a gyerekekkel. Ez a fajta egyedülállóknak és családoknak egyaránt nagyszerű választás.

 

Profil: kedvenc.
 

Nagyon lényeges ennél a fajtánál is a korai szocializáció megkezdése. Már 4-16 hetes korában hozzá kell szoktatni a kölyköt más emberi lényekhez, a zajhoz, az autóhoz. Ha ez nem történik meg, viselkedési problémák rögzülhetnek nála.

Gyermekszeretőnek születő kutya nem létezik, ezért mindig kellő fokozatossággal és megfelelő körültekintéssel kezeljük a kutya-gyermek interakciókat!

Oktatásában a pozitív motivációs technikák működnek igazán jól, amely segítségével erős kötődés tud kialakulni a gazdi és kutyája között. A lényeg, hogy az edzések rövidek és szórakoztatóak legyenek, amely segít abban, hogy a kutya ne veszítse el érdeklődését. A gorombaságot, durvaságot nem viseli jól.

Közel minden második kutyatulajdonos találkozik a szeparációs szorongással,  ki hosszabb ki hosszabb ideig, ezért javasoljuk ismerd meg a tüneteit és első naptól kezeld a kutyád megfelelő módon.

Gyerekeket szereti.

Így gondoskodj róla

Számold ki a biewer yorkshire terrier korát emberi években!

Egy 1 éves biewer yorkshire terrier emberi korban mérve 15 évesnek számít.

A 7-es szorzó bár egyszerű és könnyen megjegyezhető nem ad pontos eredményt, mert a kutyák gyorsabban érnek mint mi.

Tartás, életkörülmények

Ajánlott, gyermekes családoknak, egyedülállóknak, időseknek, lakásban élőknek, udvarba. Aktív fajta, amely rendszeres napi mozgást igényel, hogy felszabadítsa a felesleges energiáját. Ha a napi séta nem lehetséges, akkor egy kis játék, futkározás a kis labdája után is kielégítheti a testmozgás szükségét. Rombolóvá válhat, ha sokat unatkozik és mozgásigénye nem kerül kielégítésre.

Ápolás, tisztántartás

Szőrzete sok, mindennapos törődést igényel. Ha rövidre nyírják, akkor elég naponta átfésülni. Szemébe lógó szőrt össze szokták kötni. Ha hosszan hagyják a szőrét akkor rendszeres mosást igényel. Papírhengerre szokták feltekerni és a neki ajánlott különleges készítményekkel mossák, őrzik meg bundája rugalmasságát, fényességét. Fogait tisztán kell tartani. Ha körmei kopognak a padlón, akkor le kell vágni azokat. Hetente érdemes átnézni a bundáját valamint füleit, hogy megtaláljuk az esetlegesen megbúvó élősködőket vagy időben észrevegyünk esetleges elváltozásokat. Rendkívül fontos számára a rendszeres ápolás, mert fájdalmas fertőzések megelőzésére szolgál. A megelőzés pedig sokkal könnyebb, mint a betegségek kezelése.

Táplálás

Kistestű kutyaként a Biewer Terrier magas minőségű kutyaeledelt igényel az étkezése során. Ajánlott napi mennyiség: ½ és ¾ csésze jó minőségű száraz élelmiszer naponta, felosztva két étkezésre. Alacsony fehérjetartalmú, kiegyensúlyozott étrenddel ajánlott táplálni. Ha észreveszed, hogy kutyád a lábait rágja és sokat vakarózik, változtasd meg az étrendjét bárány vagy hal alapúra. Naponta 2x javasolt etetni. Friss víz mindig álljon előtte. Súlygyarapodás esetén elkerülhetetlenné válhat a napi kalóriabevitel módosítása, illetve a mozgás mennyiségének növelése. Ilyen esetben egyeztessen állatorvosával! Az idősebb kutyák is hajlamosabbak a súlygyarapodásra, ezért szintén elengedhetetlen, hogy koruknak megfelelően táplálják és mozogjanak velük. Az elhízás sajnos több évvel megrövidítheti kutyánk élettartamát.

A legjobb tápok kedvenced számára

A tápkeresőben további feltételek alapján szűrhetsz mint például hús fajtája, kor és egészségügyi állapot.

Egészség

A leggyakoribb genetikai rendellenességek közé tartoznak a patella ficam, a Legg-Calve-Perthes betegség, a Portoszisztémás sönt, a húgyhólyagok és a légcső összeomlása. Más esetekben ezeknél a kutyáknál kialakulhatnak szembetegségek, distichiasis és a hipoglikémia is.

Betegségek, amire hajlamos

Biewer Yorkshire Terrier tenyésztése

Várható élettartam

12 - 15 év

Átlagos alomszám

2 - 5 db

Kölyök biewer yorkshire terrier képek

Biewer Yorkshire Terrier kölyökBiewer Yorkshire Terrier kölyök kutyaBiewer Yorkshire Terrier kölyökkutya

Legyünk elővigyázatosak, és lelkiismeretes tenyésztőtől vásároljunk! Olyat keressünk, akinek nincs túl sok kutyája, meg tudja mutatni a kicsik anyját, és családi környezetben neveli a kis kölyköket! Ne döntsünk automatikusan az alacsonyabb vételárat kínáló tenyésztő javára! Lehet, hogy az egyszeri többletköltséggel borsos állatorvosi kiadásokat spórolunk meg, arról nem is beszélve, hogy jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutyához jutunk. A felelősségteljes tenyésztés ugyanis nemcsak több időráfordítással, de több kiadással is jár - pl. jó minőségű táppal eteti a kutyákat, vitaminokat kapnak, egészségügyi szűrővizsgálatokon vesznek részt és igazolásokat kapnak azokról amely biztosíték számunkra, a szülők kiállításokon vesznek részt stb. - mint az úgynevezett szaporítás, ezért a kölyök ára is magasabb, de cserébe jobb minőséget és egészségesebb lelkületű, jól szocializált kedvencet kaphatunk. Ezt mindig mérlegeljük egy vásárlás előtt, mi az ami számunkra igazán fontos!

Forrás

www.akc.org | www.fci.be | petpermium.com | dogtime.com | Szinák János, Veress István: A világ kutyái (1989)

Felhasználóink véleménye vélemény írása

 • 10
  írta 1 év, 5 hónap ezelőtt
  Tündéri természetű, emberközpontú, csupa élet kutyus, lakásban is, kertben is szeret lenni. Az enyém nem rombolt a lakásban kölyökkorában, egyedül hagyva sem. A szőrével napi szinten kell foglalkozni, akkor nem okoz nagy gondot, és még elragadóbb a kinézete. Csak jó dolgokat tudok róla mondani! :)

  Hasznosnak találod ezt?

 • 10
  írta 1 év, 7 hónap ezelőtt

  Aktív kis terrier, akivel nem lehet unatkozni. Különleges, senki nem ismeri fel a fajtát ;)

  Szeret rágni

  Nem írt kommentet az értékeléshez.

  Hasznosnak találod ezt?

 • 10
  írta 9 hónap ezelőtt

  Szerintem egy nagyon cuki és édes kis Kútya.

  Nagyon félékeny és néha nyafogni is szokot.

  Nem írt kommentet az értékeléshez.

  Hasznosnak találod ezt?

 • 10
  írta 4 nap, 2 óra ezelőtt

  Nagyon hasznosak az itt leírtak

  Sokat megtudtam a kutyusom fajtájáról.Nagyon hasznosak a róla leírtak

  Hasznosnak találod ezt?

magyarországi Biewer Yorkshire Terrier tenyésztők

Bár folyamatosan keressük és töltjük fel a tenyésztőket minden fajtához, sajnos még nem szerepel egy Biewer Yorkshire Terrier tenyésztő se az adatbázisunkban.

Ismersz Biewer Yorkshire Terrier tenyésztőket vagy esetleg te magad tenyésztesz?
Ha igen, kérünk add meg az elérhetőségét és rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.