Weimari vizsla

101 értékelés alapján
Weimari vizsla
Weimari vizsla felnőtt kutya
Weimari vizsla felnőtt kutyák
Weimari vizsla kölyök kutyák
Weimari vizsla cuki kölyökkutya
Weimari vizsla felnőtt kutya
Weimari vizsla édes kölyökkutya
Weimari vizsla
Grey Ghost, Weimaraner Vorstehhund, Weimaraner, Weim
Németország

A weimari vizsla egy éber, energikus, intelligens, hűséges, érzékeny és szociális fajta.
A leggyakoribb színek: szürke, ezüst.
Ahhoz hogy egészségét megőrizzük rendszeres testmozgásra van szüksége.
Használhatósága széleskörű: agility, őrző-védő, vadászat, keresési és mentési feladatok, nyomkövetés.

Nem találod kedvenced nevéd? Add hozzá a listához!

Fajta jellemzők

Alkalmazkodás

 • Meleget elviseli:
 • Lakásban tartható:
 • Érzékenység:
 • Kezdő gazdiknak:
 • Hideget elviseli:
 • Egyedül hagyható:

Barátságos

 • Családbarát:
 • Gyerekeket szereti:
 • Kutyákat szereti:
 • Idegenekkel barátságos:

Ápolás, gondozás

 • Szőrápolás:
 • Könnyen ápolható:
 • Egészség:
 • Hízásra hajlamos:
 • Vedlés:
 • Nyáladzás:

Taníthatóság

 • Vadászösztön:
 • Ugatás:
 • Hajlamos elvándorolni:
 • Tanítható:
 • Intelligens:

Mozgásigény

 • Energia szint:
 • Intenzív:
 • Mozgásigény:
 • Játékosság:

Weimari vizsla eredete

származás: Németország
A Weimari vizsla eredete a 19. század elejéig nyúlik vissza, amikor a németországi weimari hercegség területén a nemesek egy olyan vadászkutyát szerettek volna kialakítani, aki bátor, intelligens, jó szimattal megáldott, nagy sebességgel és kitartással képes futni. De este a kandalló mellett, hű és nyugodt társa lehet gazdájának.

Először Weimari Pointer néven vált ismertté. A Weimaraner létrehozásában a következő fajták vettek részt: Bloodhound , Angol Pointer, német rövidszőrű pointer, a kék nagy dán és az ezüst- szürke Huehnerhund vagy csirke kutya.

Madarak, nyulak és rókák vadászatára használták.

1897-ben Németországban létrehoztak egy exkluzív klubot, melynek célja a fajta fenntartása volt. Illetve válogatott, csak felelős tenyésztők tartozhattak a klubhoz, ahol szigorú iránymutatásokat vezettek be a fajta tenyésztésére.

1929-ben, Howard Knight, egy amerikai sportoló csatlakozhatott a német klubhoz, és így került két Weimaraner az Egyesült Államokba.

Az Amerikai Kennel Club 1942 végén ismerte el a fajtát. FCI által is elfogadott fajta.

Megjelenés

Méret

Leírás

A weimari vizsla egy arisztokratikus, elegáns megjelenésű kutya. Kétféle változatban tenyésztik, lehet hosszú és rövidszőrű.

Feje közepesen hosszú, testével arányos, szeme kerek, borostyánszínű, magasan tűzött fülei szélesek, hosszúak, lelogóak. Harapása ollós.

Nyaka közepesen hosszú ívelt, háta egyenes, erős, ágyéka széles, mellkasa mély, bordái jól íveltek, hosszúak, hasa kissé felhúzott, farka alacsonyan tűzött, ahol megengedik ott kurtitják, mellső végtagjai egyenesek, erősek, hátsó végtagjai izmosak és hosszúak.

Mancsa tömör, talppárnái vastagok, ujjai jól íveltek.

 

Neked megfelelő fajta?

 • Alacsony szőrzetápolási igényű: bundáját elegendő egy szőrsimító kesztyűvel átsimítani vedlés idején, amely segít az elhalt szőrszálat eltávolításában. Vágást nem igénylő fajta.
 • Mérsékelt vedlés jellemzi
 • Könnyen tréningezhető fajta: a képzése élvezhető, nem igényel sok figyelmet. Könnyen tanul. Az eredmények fokozatosan jönni fognak a képzés során. Figyel a gazdira és hallgat rá.
 • Jó házörző: ez a kutya ugat és hangos ha kell, sőt meg is védi a családot az idegenekkel szemben.
 • Alacsony alkalmazkodóképességű: teste nem bírja a hideg időjárást. Nem javasolt lakásban tartani.
 • Nagyon aktív: Szüksége van a rendszeres testmozgásra, hogy megőrizze fittségét. Aktív gazdiknak javasolt fajta.
 • Gyerekeknek is ajánlott: megfelelő fajta 6 év feletti gyerekeknek. A túl kicsiny gyermekeket vadászösztöne miatt üldözőbe veheti, ha futnak előtte.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

Szőrzet: rövid

Kétféle változatban tenyésztik, hosszú és rövidszőrű. A rövidszőrű bundája sűrű, vastag, sima, a hosszúszörű bundája selymes, puha. Színe lehet ezüstszürke, őzbarna és ezek árnyalatai.

ezüstszürke

Weimari vizsla természete

A weimari vizsla egy nagyon kiegyensúlyozott, szenvedélyes kutya.

Könnyen tanítható, okos, engedelmes. Kiváló vadászkutya, szaglása nagyon jó, főleg kisebb vadak vadászatában alkalmazható. Engedelmes, tanulékony, nyugodt természetű, kiváló szimatú, ragyogó apportírozó eb.

Kiválóan úszik, így vízi vadászatokon is jól teljesít. Nagyon jó őrző-védő kutya is.

Barátságos a gyerekekkel és az idegenekkel is. Jól kijön más kutyákkal és megfelelő szocializáció esetén egyéb háziállatokkal is.

Az agresszió és a félénkség temperamentumhiba, amely ennél a fajtánál előfordulhat. Ennek megelőzése céljából korán kell elkezelni a tanítását, és szükség lehet egy tapasztalt tréner segítségére, hogy megelőzzék a komoly viselkedési problémákat, mint például a harapás.

Ennél a fajtánál is fontos a korai szocializáció megkezdése. A pozitív motivációs technikák jól működnek nála, amely erős kötődést tud létrehozni a gazdi és kutyája között. A lényeg, hogy az edzések rövidek és szórakoztatóak legyenek, amely segít abban, hogy a kutya ne veszítse el az érdeklődését.

Gyerekeket szereti.

Így gondoskodj róla

Számold ki a weimari vizsla korát emberi években!

Egy 1 éves weimari vizsla emberi korban mérve 15 évesnek számít.

A 7-es szorzó bár egyszerű és könnyen megjegyezhető nem ad pontos eredményt, mert a kutyák gyorsabban érnek mint mi.

Tartás, életkörülmények

Mozgásigénye nagy, szeret játszani, úszni, apportírozni. Úgy tenyésztették, hogy sok energiája és kitartása legyen. Ha ezt a fajtát választod, légy kész arra, hogy sok edzést és mentális stimulációt kell biztosítanod számára. Ha eleget mozgott, akkor a lakásban nyugodtan viselkedik, de nem ajánlott csak lakásban tartani. Kennelben való tartásra sem alkalmas. Naponta legalább egy órát kell póráz nélkül szaladgálnia. Súlyos szeparációs szorongásban szenvedhet, ha túl sokáig marad egyedül. Ebben az esetben rossz viselkedésformák rögzülhetnek, mint például az ugatás, ásás és rombolás. Bár a Weimari vizsla vadászkutya, mégsem szeret a szabadban élni. Nagy figyelmet igényel és minden idejét a gazdi közelében akarja tölteni.

Ápolás, tisztántartás

Szőrzete nem igényél nagy törődést, vedlési időszakban ajánlott egy gumis kopókesztyűvel eltávolítani az elhalt szőrszálakat. A hosszúszőrű változatot is elegendő hetente egyszer átfésülni. Füleiket rendszeresen javasolt ellenőrizni és körmüket rövidre kell vágni. Fogait hetente legalább kétszer-háromszor fogkefével javasolt megtisztítani, hogy megelőzzük a fogkő felhalmozódását és a benne rejlő baktériumok megtelepedését. Hetente egyszer javasolt a kutya gondos átnézése (fül, bunda, karom és közei). Rendkívül fontos a rendszeresség, mert fájdalmas fertőzések megelőzésére szolgál. A megelőzés pedig sokkal könnyebb, mint a már kialakult betegségek kezelése.

Táplálás

Naponta 2x javasolt etetni. Friss víz mindig álljon előtte. Súlygyarapodás esetén elkerülhetetlenné válhat a napi kalóriabevitel módosítása, illetve a mozgás mennyiségének növelése. Ilyen esetben egyeztessen állatorvosával! Az idősebb kutyák is hajlamosabbak a súlygyarapodásra, ezért szintén elengedhetetlen, hogy koruknak megfelelően táplálják és mozogjanak velük. Az elhízás sajnos több évvel megrövidítheti kutyánk élettartamát.

A legjobb tápok kedvenced számára

A tápkeresőben további feltételek alapján szűrhetsz mint például hús fajtája, kor és egészségügyi állapot.

Egészség

Hajlamos csípő diszpláziára, von Willebrand-betegség, PRA, glaukoma, csontképzési zavarokra és fehérvérsejt daganatokra. Hajlamos elhízásra, ezért napi több kisebb étkezés ajánlott neki.

Betegségek, amire hajlamos

Weimari vizsla tenyésztése

Várható élettartam

10 - 12 év

Átlagos alomszám

6 - 7 db

Kölyök weimari vizsla képek

Weimari vizsla kölyök kutyákWeimari vizsla cuki kölyökkutyaWeimari vizsla édes kölyökkutya

Legyünk elővigyázatosak, és lelkiismeretes tenyésztőtől vásároljunk! Olyat keressünk, akinek nincs túl sok kutyája, meg tudja mutatni a kicsik anyját, és családi környezetben neveli a kis kölyköket! Ne döntsünk automatikusan az alacsonyabb vételárat kínáló tenyésztő javára! Lehet, hogy az egyszeri többletköltséggel borsos állatorvosi kiadásokat spórolunk meg, arról nem is beszélve, hogy jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutyához jutunk. A felelősségteljes tenyésztés ugyanis nemcsak több időráfordítással, de több kiadással is jár - pl. jó minőségű táppal eteti a kutyákat, vitaminokat kapnak, egészségügyi szűrővizsgálatokon vesznek részt és igazolásokat kapnak azokról amely biztosíték számunkra, a szülők kiállításokon vesznek részt stb. - mint az úgynevezett szaporítás, ezért a kölyök ára is magasabb, de cserébe jobb minőséget és egészségesebb lelkületű, jól szocializált kedvencet kaphatunk. Ezt mindig mérlegeljük egy vásárlás előtt, mi az ami számunkra igazán fontos!

Forrás

www.akc.org | www.fci.be | petpermium.com | dogtime.com | Szinák János, Veress István: A világ kutyái (1989)

Felhasználóink véleménye vélemény írása

 • 10
  írta 7 hónap, 1 hét ezelőtt

  Elsőzör mikor megláttam egy német tenyésztőnél ezt a fajtát, azonnal tudtam, hogy ő kell nekem. Nagyon jó választás volt. Együtt futunk minden nap, de ha kell leül mellém és figyel. Igazi társ a szürke hétköznapokban.

  Nem írt kommentet az értékeléshez.

  Hasznosnak találod ezt?

magyarországi Weimari vizsla tenyésztők

Bár folyamatosan keressük és töltjük fel a tenyésztőket minden fajtához, sajnos még nem szerepel egy Weimari vizsla tenyésztő se az adatbázisunkban.

Ismersz Weimari vizsla tenyésztőket vagy esetleg te magad tenyésztesz?
Ha igen, kérünk add meg az elérhetőségét és rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.