A hajléktalan kutya szőre annyira berasztásodott, hogy már a lábait sem tudta mozgatni

A hajléktalan kutya szőre annyira berasztásodott, hogy már a lábait sem tudta mozgatni

Csodálatos átalakuláson ment át az a kóbor kutya, aki a vastag és a fésületlenségtől összecsomósodott szőr alatt volt elrejtve.

Egy egész hónapig, Freight a csodálatos Hosszúszőrű skót juhászkutya vastag és a fésületlenségtől összecsomósodott szőr alatt volt elrejtve. Hajléktalan volt és a chicagói vasút telepen próbálta elkerülni, hogy megtalálják és elfogják. 

Az emberek, akik tisztában voltak az állat helyzetével ételt hagytak neki kint, hogy segítsenek neki túlélni, de végül teljesen a szőre csapdájába került, és a Trio Animal Foundation (TAF) sietett segítségére. 

"Le kellett borotválni a kutyát, hogy egyáltalán rájöjjünk, hogy egy hím vagy egy nőstény kutyával van dolgunk" - írta Facebook oldalán az alapítvány.

Széklet, vizelet, fűrészpor, kosz és még megannyi szennyeződéssel állt össze a szőre, amitől már a kutya formáját sem lehetett látni.

Freight bundája annyira összeállt, hogy a hátsó lábait már nem tudta kinyújtani vagy egyáltalán normálisan elvégezni a dolgát.  

Ezért a széklet és a vizelet rétegekben felhalmozódott a szőrében és a bőrét nyomta. 

Csak miután megborotválták a 3 éves kutyát, akkor volt képes biztonságban érezni magát és ellazulni, miután hetekig ilyen állapotban volt.

Kapott egy meleg gyógyfürdőt és elvitték egy állatorvoshoz ellenőrzésre, ahol kiderítették, hogy parazitái vannak, többek között szívféreg. Nyilvánvalóvá vált, hogy Freight gyógyulása hetekbe fog telni.

Szerencsére el tudták helyezni ideiglenes befogadóknál, ahol egy pár megadta neki azt a szeretetet és figyelmet, amit megérdemelt a kórházi látogatások között.

Egy félénk kutyából, aki még a hangját sem akarta hallatni Freight egy vidám, élénk kutyává vált, aki még ugat is ha éppen ki akar menni a ketrecéből.

Kimutatja háláját.

Freight ideiglenes befogadói annyira megszerették mialatt keményen dolgoztak, hogy segítsenek neki, hogy a végén örökbefogadták. Imádják Freight és nem tudják elképzelni, hogy elszakadjank tőle -  írta a TAH Facebook oldalán.

Freight adoptálási fényképein látszik, hogy nem is lehetne büszkébb és boldogabb.

Forrás: The Dodo

log
10
Összesített értékelés
4 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

2 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • imre - 2016. június 26. 20:05

    gyönyörü lettél megis érdemelnek az uj gazdáid

  • imre - 2016. június 26. 20:05

    gyönyörü lettél megis érdemelnek az uj gazdáid

Ezeket olvastad már?

Annyira éhes volt, hogy saját szőrét próbálta megenni

jún. 28, 2016

Annyira éhes volt, hogy saját szőrét próbálta megenni

Az elhagyott kutya annyira éhes volt, hogy már saját szőrét próbálta megenni, mikor néhány járókelő megtalálta őt egy romos hotelben.

Állati kvíz

Édes és vidám

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.