A megkövült arcú kutya új élete

A megkövült arcú kutya új élete

Megható történet egy kóbor kutyáról, aki több betegségben is szenvedett, és valószínűleg még soha nem érintette meg ember ezelőtt..

A magányosan kóborló kutyára egy nő figyelt fel Athén (Görögország) külvárosában. Az eb arca szinte megkeményedett. A hölgy lefényképezte és a Facebook-on próbált segítséget kérni.
 
 
Az 5 éves kutya nagyon félt az emberektől valószínűleg azért, mert még soha nem volt emberek között. Nagyon nehéz volt elkapni, de mindenki aki jelen volt a befogásánál, nagyon elhivatott volt, hogy segítsen neki. Végül sikerült megfogni és elvitték a "Save a Greak Stray" menhelyre Oropos-ba Görögországba.
 
Petrának nevezték el, ami görögül követ jelent.
 
Valia Orfanidou ott találkozott Petrával és tudta, hogy mindent meg kell tennie a kutyusért.
 
"Szerintem mindig is kóbor kutya lehetett, mivel olyan volt, mint aki még sosem volt emberek között. Még hasonló állapotban lévő kutyák is, ha voltak emberek környékén, akkor is barátságosak. Úgy tűnt, hogy még sohasem érintette meg senki Petrát" - mesélte Valia.
 
Petra nagyon szenvedett. Éhezett és rühes volt, ami ahhoz vezetett, hogy a bőre megkeményedett, vágások és hegek borították az egész testét. Petrának leishmaniasis-i betegsége is volt, ami egy rovarharapással terjed, valamint ehrlichia -ban is szenvedett, ami egy kullancsok által terjesztett betegség.
A kezelést azonnal elkezdték.
 
 
Megfürdették és kezelték a rühességét. Az állapota lassan javulni kezdett, de még mindig nagyon félt. Senkire nem nézett rá, de nem is harapott meg senkit. Olyan volt, mintha értékelte volna a kezelést amit kapott, de még így is távolságtartó maradt.
 
A probléma az volt, hogy még mindig nem bízott senkiben. Nem akart kijönni a ketrecéből, és elbújt, ha valaki közeledett felé. Morgott a többi kutyára a menhelyen. A második alkalommal egy egész órába telt, hogy csak egy pár méterre elsétáljunk vele a ketrecétől. Megtett 3-4 lépést, de azátn megállt. Gyengéden húztam egy kicsit, és aztán megtett pár lépést.
 
 
Ahogy múltak a hetek Petra egyre bátrabbá vált. Magától elkezdte elhagyni a ketrecét, már a farkát is csóválta és úgy nézett ki, hajlandó játszani a játékaival és más kutyákkal.
 
A fertőzései meggyógyultak és Petra újjászületett.
Ő az élő bizonyíték arra, hogy ha egy másik élőlény felé szeretetet és türelmet mutatsz, akkor nagyobb jutalmat kapsz, mint amit el tudsz képzelni. Megmentesz egy életet.
 
A boldog és egészséges Petra most:
 
 
Forrás: diply.com, Facebook/Save a Greek Stray
 
 
log
9.8
Összesített értékelés
40 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

8 hozzászólás | Te mit gondolsz?

 • Erzsébet - 2019. november 12. 22:09

  Gratulálok mindenkinek aki részt vett a mentèsben! Szép munka!

 • Hornok Zoltán - 2019. november 11. 19:33

  Az emberiesség mintapéldánya a megmentő bárcsak minden ember ilyen lenne. A hálás tekintete mindennél többet ér ő is egy érző lény. Ajánlom figyelmébe azoknak az embereknek akik bántalmaznak egy védtelen jószágot
  .Minden elismerésem a megmentőnek.

 • soma45 - 2019. november 10. 17:17

  Minden elismerésem a hölgyé aki szól és a megmentőké :)

 • JUDITH.HELEN - 2016. július 29. 16:47

  Nagyon szép.....

További kommentek betöltése

Ezeket olvastad már?

Először fedeztek fel pofadaganat nyomát megkövült állati maradványon

júl. 18, 2016

Először fedeztek fel pofadaganat nyomát megkövült állati maradványon

Egy nemzetközi kutatócsoport egy Erdélyben talált törpe kacsacsőrű dinoszaurusz állkapocscsontjának kövületén talált daganatot.

Állati kvíz

Édes és vidám

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.