Egy rendőr mentette meg a kóbor kutyát, aki megbénult a félelemtől

Egy rendőr mentette meg a kóbor kutyát, aki megbénult a félelemtől

A földrengés után a káosz közepette egy a félelemtől megbénult kóbor kutyára lett figyelmes az egyik rendőr.

A mexikói földrengés számos emberéletet követelt, de a helyszínre érkező mentőcsapatok éjjel-nappal tartó munkájának köszönhetően sokakat tudtak kiszabadítani a romok alól. A pusztítás közepette, a fáradtság határán újra és újra bebizonyítják az emberek, hogy a legártatlanabb tereményt is érdemes megmenteni.

Két nappal a földrengés után a mexikói rendőrség tagjai felfedeztek egy sérült kóbor kutyát, aki a félelemtől lebénulva feküdt az egyik bolt bejárata előtt. Gil volt az első, aki észrevette a kölyköt, aki úgy tűnt már feladta a reményt.

"Néhány felületi sérülés volt a testén és halálra volt rémülve, nem volt hajlandó enni-inni. Abban a pillanatban úgy tűnt, hogy nem tud mozogni." - mondta Gil a The Dodo-nak.

Gil és társai nem voltak hajlandóak otthagyni az ebet így felemelték a kutyát és egy motorral a Központi Állatklinikára szállították.

A klinikán kivizsgálták a kutyát, ahol megállapították, hogy több kisebb külső és belső sérülése is van, amit feltehetően az épület összeomlása során szenvedett, de szerencsére egyik seb sem volt életveszélyes.

Most már jó kezekben van és elindult a gyógyulás útján.

Annak ellenére, hogy milyen állatpotban találták meg a kutyát, rendkívül gyorsan helyrejött. Már rendesen eszik és iszik. 

Másnap meglátogatta a kis beteget Gil és pár rendőr, akik megmentették. A nagylelkű rend őrei még egy kis ajándékot is hoztak, amit a kutya egyből ki is próbált.

De a legnagyobb ajándék az volt, hogy az egyik rendőr úgy döntött, örökbefogadja a kölyökkutyát, így nem lesz messze azoktól, akiknek az életét köszönheti.

"A mexikói rendőrségnek nagyon fontos az élet védelme, minden formában."- mondta Gil. Reméljük, hogy ezzel felhívjuk a figyelmet az állatvédelem fontosságára. A hazánban történt tragikus események megtanítottak minket arra, hogy mennyi mindent adhatnak nekünk az állatok. A mentőkutyák jelentősen hozzájárultak sok ember megmentéséhez és az ilyen esetekben mi is segíthetünk nekik. 

Nézd meg az esetről készült videót:

Forrás: The Dodo, Facebook/Policía Federal de México

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

 

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

1 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Kiefer Józsefné - 2020. február 22. 19:36

    Annyit írok,hogy végig kell olvasni,és melegség árad szét az emberben!Könny lesz a szemében!Imádom!Tisztelet,Hála,Köszönet!

Ezeket olvastad már?

Xoloitzcuintle (Mexikói meztelen kutya) fajtastandard

Xoloitzcuintle (Mexikói meztelen kutya) fajtastandard

28.01.2014 / EN FCI-Standard N° 234

Állati kvíz

Édes és vidám

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.