Egészségvédelem

 • Mire figyelj, ha cicát szeretnél

  nov. 28, 2013

  Mire figyelj, ha cicát szeretnél

  Elkezdődött az ünnepi készülődés, és sok szülő fejében megfordul, hogy mit vegyen gyermekének ajándékba. A lista hosszúsága változó lehet, de ...

 • Idős kutyák, időskori betegségek

  nov. 14, 2017

  Idős kutyák, időskori betegségek

  Kutyáink életkorát számos külső tényező befolyásolja (mozgás, levegő, táplálék..), amelyek hozzájárulnak egészségügyi állapotukhoz. Nézzük meg, milyen betegségek fenyegetik idős kedvenceinket és milyen jelekre figyeljünk.

 • Idegen testek a kutya gyomrában

  júl. 2, 2017

  Idegen testek a kutya gyomrában

  Már a kölyökkutyáknak is kedvenc játéka a különböző tárgyak cipelése, rágcsálása. A kutya minden elképzelhető tárgyat lenyelhet.

 • Hőguta és a hipertermia kutyáknál

  júl. 7, 2017

  Hőguta és a hipertermia kutyáknál

  A hipertermia a testhőmérséklet emelkedése, amely az általánosan elfogadott normál tartomány felett van. Bár a kutyák normál értéke kissé változik, általában elfogadják, hogy a testhőmérséklet 39°C fölött abnormális.

 • Kullancsok megtalálása a kutyán

  jún. 30, 2017

  Kullancsok megtalálása a kutyán

  Általában gyorsan végigfuttatjuk kezünket a kutya fején, hasán és hátán és ha nem találunk benne kullancsot akkor elégedettek vagyunk. Valójában a kullancsok megtalálása a kutyákon nem annyira egyszerű.

 • A macska fájdalmának jelei

  jún. 16, 2017

  A macska fájdalmának jelei

  A macskák híresek arról, hogy leplezik fájdalmukat, kellemetlenségüket. Ez nagy előnyt jelent a vadon élő cicáknál, de egy házikedvencnél nagy ...

 • 5 tanács kutyánk fogainak megmentéséhez

  jún. 14, 2017

  5 tanács kutyánk fogainak megmentéséhez

  Miért fontos a kutya fogainak tisztítása? A fogászati betegség gyakori probléma a háziállatoknál, és számos egészségügyi problémához vezethet.

 • 7 tipp a cica szembetegségeinek kezelésére

  jún. 12, 2017

  7 tipp a cica szembetegségeinek kezelésére

  Ahogyan a legtöbb cicabetegségnél, a szemfertőződés felismerésénél is az első lépés a diagnosztizálás majd jöhet a kezelés.

 • Toxoplazmózis

  ápr. 29, 2017

  Toxoplazmózis

  A betegség széles körben elterjedt, esetenként súlyos következményekkel járó zoonózis (állatról emberre terjedő betegség).

 • Macskák örökletes és veleszületett betegségei - gyakorló állatorvos szemével

  máj. 27, 2017

  Macskák örökletes és veleszületett betegségei - gyakorló állatorvos szemével

  Mint gyakorló állatorvos, naponta jó néhány macskával találkozom. Számos esetben látok olyan betegségeket és bántalmakat, amelyek megfelelőbb tenyésztési előzményekkel elkerülhetőek lehetnének.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.