Érdekesség, információ

 • Nemzetközi pumitalálkozó lesz Tápiószentmártonban

  aug. 28, 2018

  Nemzetközi pumitalálkozó lesz Tápiószentmártonban

  Hat ország részvételével nemzetközi pumitalálkozót rendeznek augusztus 29. és szeptember 2. között Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovasparkban - közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.

 • Festőnek állt a bécsi állatkert nőstény óriáspandája

  aug. 28, 2018

  Festőnek állt a bécsi állatkert nőstény óriáspandája

  Festeni kezdett Yang Yang, a bécsi állatkert nőstény óriáspandája. A mázolmányokat 490 euróért (160 ezer forint) árusítják egy közösségi finanszírozási projekt keretében, hogy a bevételből könyvet jelentessenek meg az óriáspandák bécsi történetéről.

 • A háziállatokat is óvni kell a hőgutától

  júl. 31, 2018

  A háziállatokat is óvni kell a hőgutától

  A 30 Celsius-foknál magasabb nappali csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott állatok rövid időn belül hőgutát kaphatnak, amely hosszú távon pusztulásukhoz vezet, így a melegben az állatokat is óvni kell, például megfelelő mennyiségű friss ivóvíz biztosításával és árnyékos helyek kialakításával - figyelmeztetnek az állatvédők.

 • Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben

  júl. 27, 2018

  Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben

  Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben, az állatot rövidesen a látogatók körében nagyon népszerű pingvinsétákon is megtekintheti a közönség - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a nagyerdei kultúrpark igazgatója.

 • Skarlát íbiszek keltek ki a Szegedi Vadasparkban

  júl. 19, 2018

  Skarlát íbiszek keltek ki a Szegedi Vadasparkban

  Skarlát íbiszek keltek ki a tojásokból a Szegedi Vadasparkban, a vörös színű, kifejlett egyedek között a látogatók már megfigyelhetik a ...

 • Tapír született a debreceni állatkertben

  júl. 18, 2018

  Tapír született a debreceni állatkertben

  Tapír született vasárnap a debreceni állatkertben, az állatot szerdától láthatja a közönség - közölte Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója szerdán, az állatkert tapírházában tartott sajtótájékoztatón.

 • Két tompaorrú krokodil kelt ki a Szegedi Vadasparkban

  júl. 12, 2018

  Két tompaorrú krokodil kelt ki a Szegedi Vadasparkban

  Két tompaorrú krokodil kelt ki a tojásokból a Szegedi Vadasparkban, a szüleik által nevelt kicsinyeket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

 • Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek a Bókay-kertben

  júl. 9, 2018

  Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek a Bókay-kertben

  Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek július 21-én a budapesti Bókay-kertben, ahol az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

 • Rénszarvas bikával gazdagodott a pécsi állatkert

  jún. 14, 2018

  Rénszarvas bikával gazdagodott a pécsi állatkert

  Rénszarvas (Rangifer tarandus) bikával gazdagodott a pécsi állatkert; az nyolcéves egyednek hamarosan társa is érkezik - tájékoztatta csütörtökön az intézmény az MTI-t.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.