A rejtélyes Main Coon ügy

A rejtélyes Main Coon ügy

Aboriginal Bloody Mary egy gyönyörű, nagy termetű Maine Coon macska, aki békésen tengette életét egy nádasdladányi tenyésztőnél. Megbecsülték, jól tartották.

A törzskönyvezett, jó vérvonalú, ivarképes Maine Coon sorsa azonban tavaly nyáron hirtelen fordulatot vett.

A tenyésztőnél június 31-én jelentkezett egy veresegyházi vásárló, aki cicakölyköt akart venni egy eladásra meghirdetett alomból.

A kismacskák már gazdára találtak, a vevőnek azonban megtetszett egy kétesztendős macska, megvásárlásáról meg is egyezett az eladóval - ismertette az előzményeket Őrsi Péter törzszászlós, a Polgárdi Rendőrőrs nyomozója.

A tenyésztő kétféle célra adott el jó pedigréjű, értékes macskákat: továbbtenyésztésre magasabb árfekvésben és hobbiállatként olcsóbban. Utóbbi esetben kikötötte az állat ivartalanítását. Bloody Mary adásvételi szerződéssel 240 ezer forintos áron került Sz. Éva Beatrix (42) birtokába, aki százezret le is szurkolt, a további kifizetést október 1-jére ígérte.

A törzskönyvbe került igazolás

A tenyésztő december 21-én tett bejelentést. A vételár második részének kiegyenlítése egyre csak tolódott, majd a versegyházi nő elállt a kifizetéstől. Arra hivatkozott, hogy a macska szerinte beteg, nem képes utódok világrahozatalára, így ő azt hobbiállatnak kívánja átminősíteni, az átadott pénzt pedig a teljes vételárnak tekinti. Az eladó belement az utólag módosított kontraktusba, mindössze annyit kért, hogy az ilyenkor szokásos ivartalanítási igazolást a vevő juttassa el neki. Fordult a posta, még októberben jött a passzus Veresegyházról állatorvosi pecsét alatt hites bizonyosságául, hogy a macskán visszafordíthatatlan beavatkozás történt.

A kihallgatásokon megtudtuk, decemberben a károsult egy másik állatorvostól értesült arról, hogy Bloody Mary az állítólagos beavatkozás ellenére egészséges kölyköknek adott életet. A doktornő a tenyésztő több kedvencét istápolta és gondozta már, vele jó viszonyban volt, ezért tartotta fontosnak tudomására hozni, hogy egykori cicája új alomnak adott életet. Azt az információt is megosztotta, hogy Sz. Éva Beatrix a környezetében azt terjesztette: egy „dublőrmacskát” ivartalaníttatott a lealkudott árú Maine Coon helyett, így tett szert százezer forintért az állatra. A macskákban nincsen beültetett csip, egyedi azonosításuk jóformán lehetetlen, a veresegyházi állatorvos jóhiszeműen műthette meg Bloody Mary törzskönyvével az idegen jószágot, miközben az értékes pákosztos nemzőképes maradt – folytatta a törzszászlós.

Őrsi Péter törzszászlós

A polgárdiak felvették a kapcsolatot veresegyházi kollégáikkal, akik február 14-én házkutatást tartottak a helybéli nő lakóhelyén: 15 macskát találtak nála, de Bloody Maryt nem. Ugyanígy nem volt nyoma a kiscicáinak sem, a gyanú szerint az állatokat eladta vagy elrejtette. Csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználása vétsége megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezik.

Forrás: police.hu, Szilágyi Attila
Fotók: Erdei Mihály, PMRFK

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Tenyésztő vagy szaporító

  Tenyésztő vagy szaporító

  Sajnos a macskásoknál sem ismeretlen a téma, viszont az utóbbi időben kialakult egy harmadik csoport is. Nézzük meg melyiket miről ismered fel, valamint mire figyeljünk kiscica vásárlásakor.

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.