A világ legöregebb macskája, egy menhelyen kezdte életét

A világ legöregebb macskája, egy menhelyen kezdte életét

Az emberi években számolva, közel 121 éves macska bebizonyította, hogy sosem túl késő belekezdeni a közösségi médiába.

A Sisters (Oregon) városában lakó 26 éves macskának, akit Corduroy-nak hívnak, már több ezer követője van, miután gazdája beállította neki saját Instagram, Facebook és Snapchat fiókját.
A rajongok naponta feljelentkeznek az @oldestlivingcat Instagram fiókra, hogy megnézzék a legfrissebb történéseket az idős állatról, aki a legidősebb élő macska Guinness rekordját tartja, és meglepően jó egészségügyi állapotban van.

Gazdája Ashley Reed Okura elmondta, tavaly augusztus 13-án állítottam be az Instagram fiókját, amikor a Guinness World Records hivatalosan elfogadta/beiktatta őt, mint a világ legöregebb élő macskája.

A cicának nagyon sok követője van. "Megteszek mindent, hogy frissítsem az információkat és válaszoljak a különleges kérésekre és üzenetekre" - meséli az asszony.

Ashley 6 éves korában választotta ki Corduroy-t egy közeli város menhelyén tett látogatás során, aki félig egy Maine Coon macska. 

Az állat 1989. augusztus 1-én született, és júniusban kapta meg a Guinness World Record címet, ami előtte egy idősebb kaliforniai macskájé Tiffany Two-é volt.

Eltekintve egy különleges alacsony fehérjetartalmú diétától, hogy óvja a veséit, az idős macskán egyáltalán nem látszik a kór. Még mindig ugyanúgy ugrál fel és le a pultra.

Minden nap felmászik hozzánk a lépcsőn, hogy beugorjon az ágyunkba és velünk aludjon, hogy másnap reggel 5 órakor ismét felkeltsen. - meséli a büszke gazdi.

Ashley annak tulajdonítja a hosszú élet titkát, hogy a cica nagyon sok időt tölt kint a szabadban, bár az utóbbi időben már vigyáz rá a sétái során, a sasok és a prérifarkasok miatt.

Corduroy szeret gondoskodni magáról, és szereti ha simogatják. Nagyon bújós, szívesen alszik a napon, játszik az egerével és a fácántollával.

Úgy gondolom, hogy tudja magáról, hogy különleges, mivel élvezi a figyelmet, amit kap a családtól és a barátoktól. Nagyon türelmes a fiatal látogatókkal.

Igazi megtiszteltetés, hogy az életünkben van. Őszintén nem is emlékszem olyan pillanatra az életemből, amikor nem lett volna mellettem.
Csodálatos tásaság, és remélem még sok boldog és egészséges év áll előtte.

Forrás: dailymail

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  A világ legkisebb cicája - Guinness Rekord

  jan. 19, 2015

  A világ legkisebb cicája - Guinness Rekord

  A világ legkisebb cicája? Lehet ilyen pici egy édes kis kedvenc?

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.