Apró házakat építenek hajléktalan macskáknak

Apró házakat építenek hajléktalan macskáknak

Egy non-profit macskavédő egyesület apró házakkal segíti a kóbor macskákat, hogy könnyebben átvészeljék a hidegebb éjszakákat.

A Cat Care Community ismét egy nagyszerű ötlettel állt elő. Korábban már bemutatták "Az utcai cicák titkos élete Rigában" fotóprojektüket, ami dokumentálta a rigai kóbor macskák mindennapi életét, most pedig - mikor az idő egyre hidegebb lett - aggódni kezdtek a környezetünkben lévő cicák miatt.

Ezek lehetnek háziállatok, akiket gazdájuk kint hagyott vagy lehetnek hajléktalan macskák, akik félnek az emberektől vagy akiket elvesztettek vagy elhagytak. Nem számít, milyen talpraesett egy ilyen kültéri macska, télen segítségre van szüksége.

Minden nap kapunk egy segélykiáltást, hogy átmeneti vagy állandó szálláshelyet keressünk elhagyott vagy hajléktalan macskáknak. Ezért hoztuk létre ezt a projektet: Szabadtéri macskaházak.

Ezek a biztonságos és ötletes szerkezetek menedéket kínálnak és védelmet nyújtanak a macskáknak a rossz időjárás és a külvilág ellen. Minden ház egy lett mester alkotása - adományok segítségével -, melyet a nonprofit macskavédő szervezethez jutattak el, és aminek létrejöttében az Es Esmu Kaķis facebook blog is segített.

Most a szabadon lévő macskák menedéket lelhetnek, ahol eltölthetik a hosszú téli éjszakákat. Általában minden ház mellett található egy apartmanház. Egy ilyen ház négy vagy öt macskának épült, belső fa szigeteléssel, stabil, két kijárattal. Az első macskaház az elmúlt évben Riga egyik negyedében épült. Ma már több mint 80 ilyen szabadtéri macskáknak való ház van Rigában.

Egy szép szerkezetet akartunk építeni, ahol a macskák szívesen töltik az idejüket és ahol melegen és szárazan vészelhetik át az éjszakát. Az ilyen jellegű menedékek egy nagyszerű módja annak, hogy megvédjék a macskákat és segít abban, hogy rendbe tartsa a környéket.

"Reméljük, hogy ezzel segítünk, hogy az emberek a környéken úgy gondolják, hogy gondoskodnak és tisztán tartják a szabadtéri cicákat."

Forrás: boredpanda

log
10
Összesített értékelés
2 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

3 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Rita - 2019. április 01. 20:17

    Nagyon tetszik! 😍🐈🐱

  • Iuhasz Amália Brigitta - 2018. november 17. 7:26

    Imádom az ötletet ...jelenleg én is készűlök kis kuckot kialakítani 7 kinti cicusnak 😊

  • Rácz Ildikó - 2018. január 18. 2:19

    fantasztikus ötlet.

Ezeket olvastad már?

15 cica birtokolja ezt a szuper házat

máj. 24, 2016

15 cica birtokolja ezt a szuper házat

Egy kaliforniai építész igazi macskaparadicsommá varázsolta házát, ahol jelenleg 15 kóbor macska éli boldog mindennapjait.

Állati kvíz

Érdekesség, információ

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.