Az 5 leghíresebb filmben szereplő kutya

Az 5 leghíresebb filmben szereplő kutya

Szereted a régi és új kutyás filmeket? Készítettünk egy 5 kutyából álló filmválogatást, amelyet érdekes megismerned!

Kutya neve: Toto

Film címe: Óz a nagy varázsló (1939)

Fajta: Cairn Terrier

Film leírása: Toto, aki terry névre hallgatott és nem kan, hanem szuka kutya volt az Óz a nagy varázsló című filmben Judy Garland csodás partnere volt, és ez a film hozta meg Terry számára a világhírt. Fizetése is nagyobb volt mint az átlag szereplőké, heti 125 dollárt kapott. A filmforgatás alatt történt egy kis baleset, az egyik statiszta rálépett Terry lábára és eltörött, de gyógyulása után még sok másik filmben is játszott.

 

Kutya neve: Hooch

Film címe: Egyik kopó, másik eb (1989)

Fajta: Bordeaux-i dog

Film leírása: a főszereplő Scott Turner (Tom Hanks) aki egy rendőrt játszik. Egy bevetés során ismeri meg a Hooch-ot, aki teljesen felforgatja az addig precíz, rendmániás életét. Kénytelen elviselni az ebet, hiszen egyedül Ő ismerheti fel gazdája gyilkosát. A kutyát persze annyira megszereti filmbéli gazdája, hogy miután kiderül a gyilkosság elkövetője, nem tudja őt elengedni a főszereplő.

A film hatására ugrásszerűen megnőtt a Bordeux-i dogok száma.

Kutya neve: Rin-Tin-Tin

Film címe: Rin-Tin-Tin

Fajta: Németjuhász

Film leírása:

Rin-Tin-Tin, egy németjuhász kutya fiatal korát mutatja be, egy igazi családi film keretein belül. A kiskutyára egy katona talál rá a romok között keresve az 1. világháborúban, aki mentőkutyát képez belőle. Majd sok ember köszönhette neki életét.

A kutya összesen 26 filmben játszott és mintegy 78 ezer dollárt keresett.

Kutya neve: Beethoven

Film címe:Beethoven (1992)

Fajta: Bernáthegyi

Film leírása: Egy igazi családról szóló családoknak való, imádnivaló film. A főhős kutya hiába nyáladzik, mégis egyszerűen csak úgy megdögönyészné az ember :). Beethoven igen neveletlen, de pont ezek a rosszalkodások teszik a filmet nézhetővé.

 

Kutya neve: Haagen

Film címe:Fehér Isten (2013)

Film leírása: Gyönyörű film, mely egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el. A filmben egy új törvény szerint minden korcs után különadót kell fizetni, ezért ebek százait dobják ki a tulajdonosok. A 13 éves Lili sikertelenül próbálja megóvni apjától a kutyáját, Hagent, az is utcára kerül, ahol a lány hiába keresi. Hagent először harci kutyának fogják be, majd kisemmizett fajtatársai között egy sintértelepen talál menedéket, velük együtt fellázad az őt korábban megalázó emberek ellen. A Budapest utcáin megindult vérengzést végül Lili próbálja megállítani.

Aki teheti, nézze meg!

 

Te láttad már mind az öt filmet?

Vannak ezeken kívül még kedvenceid?

Írd meg nekünk!

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.