Hihetetlen! Élő állatokat árulnak kulcstartóként

Hihetetlen! Élő állatokat árulnak kulcstartóként

A kulcstartó mindig egy jó, könnyen beszerezhető ajándék, de sokan nem is foglalkoznak vele. Túl sok figyelmet nem szentelünk rá, azonban ezek a kulcstartók túlságosan is sok figyelmet érdemelnek. (Figyelem a tartalom egyesek számára felkavaró lehet!)

A kínai gyártók évek óta értékesítenek kulcstartókat, amiben élő állatok vannak: ezek apró műanyag buborékok, amelyek teknősöket, halakat, szalamandrákat, békákat, tartalmaznak.- olvasható a World Inside Pictures oldalán.

Körülbelül másfél dollárért árusítják, a nagyobb városok állomásain. (Vannak, akik rajonganak ezekért, de van, aki nagyon gyűlöli.)

A kulcstartók kristályos oxigént és elegendő tápanyagot tartalmaznak az állatok életben tartásához, de ettől még szenvednek egy annyira szűk helyen, amiben mozogni sem tud.

A CNN riportja szerint másfél dollárért bármelyik nagyvárosban vehetünk egyet. A kulcstartók tartalmazhatnak halakat vagy fiatal kínai puhatestű teknősöket.

Itt van egy asztal tele kulcstartókkal melyekben mind élő szalamandrák és teknősök vannak.

Kínában az állatjóléti csoportok elítélik ezeket az élő állat kulcstartókat "kegyetlennek" és "embertelennek" tartják.

Mégis, ez nem szüntette meg a kulcstartók eladását Kínában. A fiatalok különösen kedvelik, divatos kiegészítőként hordják és mivel ennyire népszerű eszük ágában sincs betiltani.

A kulcstartó megjelenése óta számos petíciót írtak a "termék" betiltására, de sajnos eddig még nem lett meg az eredménye. Az alábbi videó 2017 tavaszán készült:

Forrás: World Inside Pictures, The Star

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Összezavarja a bébiteknősöket a nyílt vízi mesterséges fény

  máj. 19, 2016

  Összezavarja a bébiteknősöket a nyílt vízi mesterséges fény

  Nemcsak a parton zavarja meg a mesterséges világítás a frissen született tengeri teknősöket, hanem akkor is, ha már elérték a tengert - állapította meg egy új ausztrál kutatás.

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.