Jön az I. Országos Bulldog Találkozó – Jöjjön Bulldog, Bulldogtalan

Jön az I. Országos Bulldog Találkozó – Jöjjön Bulldog, Bulldogtalan

Már javában zajlik a most áprilisban megrendezendő találkozó szervezése, mi pedig Katona Tamást faggatjuk, hogy áruljon el titkokat, mi vár ránk ezen a nem mindennapi eseményen.

Az amarqt.com programajánlójában is rendszeresen feltűnő Ligeti Bulldog Találkozó alapítója és szervezője Katona Tamás – és persze hűséges kis barátja Lalika - oroszlánrészt vállal az I. Országos Bulldog Találkozó esemény létrejöttében, így most vele/velük beszélgetünk.

Amikor megismerkedtünk veletek, egyből észrevettük, hogy egy elválaszthatatlan kapocs van közöttetek. Hol találkoztál Lalikával és honnan jött a Bulldog, mint fajta szeretete?

KT: Minden Lalikával kezdődött. Három és fél éve a halál torkából siralmas állapotban mentették Lalikát lelkes állatmentők. 

Egy óriási daganattal a lábán, ekcémásan, bolhákkal telis-tele, meggyötört és teljesen lefogyott állapotban hozták el a régi élete helyszínéről. Ő három és fél évig egy disznóólban élt.

Miatta kezdtem neki a szervezésnek, hogy az új életét minél jobbá tehessem. Ezért hoztam létre a Ligeti Bulldog Találkozót, hogy Lalikának és társainak minél több bulldogos programot csináljunk. A ligeti találkozók mellett szervezünk kirándulásokat is. Az idők folyamán a találkozók mellett egy igazi bulldogos közösség jött létre. A bulldogosok között sok barátra leltünk. Ez mellett jó kapcsolatot alakítottam ki a hazai bulldog tenyésztőkkel is. Nagy öröm, hogy most már az Országos Bulldog Találkozó szervezésében is részt vállalhatok, mint főszervező. Reméljük, hogy mindenki örömére egy kiváló programot hozunk össze!

Honnan jött az ötlet?

KT: Az ötlet adott volt. Kialakult egy közösség Budapesten és környékén. Mindannyian szeretjük a bulldogokat. Időnként összejárunk a Ligeti Bulldog Találkozókra, szervezünk kirándulásokat. Az igény egyre nagyobb a bulldogos programra. Ezért ezt most Országos szintre is kiterjesztjük.

Milyen programokat terveztek?

KT: Az eseményt természetesen a bulldogok köré építjük, így minden hazai partnert, aki a kis bucikhoz kapcsolódik, meghívtunk az eseményre. Természetesen a Noé Bulldog fajtamentes sem hiányozhat. Elfogadta meghívásunkat Tóth Vera énekesnő, aki maga is bulldogos. Ő a szépségversenyünkön fog zsűrizni. 

Változatos programokkal készülünk. 
Fontos az egészségtudatosság, de természetesen szórakoztató programok is lesznek. Lesz orvosi tanácsadás az Állatorvosi Szemészet jóvoltából  - helyszíni szemészeti szűrővizsgálattal -, közös fizioterápiás bemutató bulldogokkal a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság segítségével, ingyenes bulldog/gazdi fotózás, szépségverseny, trükkverseny, tombola. 

A rendezvényen kitelepülő kiállítók is a bulldogosokat érintő témákban dolgoznak.

Gyermekprogrammal is készülünk, hogy  az Országos Bulldog Találkozó igazi családi nap legyen. Arcfestés, rajzverseny, buborékfújás stb.

Már maga a Ligeti Bulldog találkozó is egyre nagyobb létszámú közösséget fog össze. Erre az eseményre körülbelül mennyi résztvevőre számítotok?

KT: Jelenleg az esemény közösségi oldalán közel 500-an jeleztek vissza, és nagyjából olyan 5-600 résztvevőre számítunk. Az előzetes felmérések alapján az eseményre az ország legtöbb pontjáról jelentkeztek, de jönnek Ausztriából, Németországból és Angliából is.

Terveztek- e valami Guinness rekord kísérletet vagy valami extra dolgot az eseményen?

KT: Lesz szépségverseny, a "Bulldog Beauty Contest - Mert az én bucim a legszebb" címmel. A közös "Interaktív Bulldog Fizio" is érdekesnek ígérkezik, ahol a szakemberek útmutatásával terápiás gyakorlatokat végezhetünk bucinkon. Az eseményen mindeközben egy drón fog filmezni.

Ingyenes lesz az esemény?

KT: Az eseményre a belépés ingyenes lesz. Jöjjön bulldog, bulldogtalan!
Valamint ingyenes lesz a bulldog/gazdi fotózás is és a programok nagy része. Egyedül a szépségversenyre van nevezési díj és a tombolára lehet jegyet váltani. Itt cserébe értékes nyereményekkel készülünk.

Véleményed szerint hazai fronton mennyire elterjedt a bulldog, mint fajta? Tudsz-e esetleg hozzávetőlegesen valami számot mondani?

KT: Maga a fajta egyre elterjedtebb, mondhatjuk úgy is, hogy divatos. Sajnos ez nem tesz jót a fajta nemesítésének. Egyre több a szaporítók által kutyagyárakban előállított buci. Sajnos ezzel párhuzamosan egyre több egészségügyi problémával küzdő illetve szaporító által kidobott siralmas állapotban lévő buci is kerül a Noé Állatotthon Bulldog Fajtamentéséhez. Igyekszünk az Országos Bulldog Találkozón a felelős állattartásra is felhívni a figyelmet. 

A részletekért, nézd meg az I. Országos Bulldog Találkozó programját oldalunkon.

Sok sikert kívánunk az eseményhez! Jöjjön Bulldog, Bulldogtalan!

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  A 19 legcukibb bulldogos kép

  ápr. 11, 2017

  A 19 legcukibb bulldogos kép

  Legyen amerikai,- angol vagy francia bulldog, ezek a zömök testű, nagy szemű kutyusok bizony elrabolják a szíved.

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.