Kutyával álmodni - tudod mit jelent?

Kutyával álmodni - tudod mit jelent?

Tudod mit jelent ha egy vicsorgó kutyával vagy éppen egy ugató kutyával álmodtál az éjszaka?

Annyi bizonyos, hogy a kutya szorosan együtt él az emberiséggel és mindig is az egyik leghűségesebb társunk volt. Már a Görög templomi rajzokban is megjelent, ahol a pokol őrzőjeként ábrázolták.

Érdekesség, hogy a kutyák annyira képesek szeretni és átvenni azokat az érzelmeket amelyek körülöttük vannak, hogy a szoros kötődés miatt nemegyszer előfordul, hogy gazdáik helyett betegszenek meg. Éppen ezért leggyakrabban a kutya, a hűséget jelképezi álmunkban.

A különböző álmoskönyvek különböző módon írják le a kutyás álmok jelentését, ezért bemutatjuk a különböző értelmezéseket.

 

 

Álmoskönyvek a régmúltból

Az egyiptomi álmoskönyv szerint a kutyaharapás azt jelenti, hogy gonosz varázslat sújt.

A babiloni álmoskönyv szerint a kutya húsát enni nem mást jelent, minthogy egy áhított vágy nem teljesül.

Gabdorrahman szerint a kutya ellenséget jelent, amely nem túl erős.

Népi hiedelmeinkben az ugató kutya jó hír érkezését jelenti.

Cayce szerint kutyát látni álmunkban nem mást jelent, mint egy barátság ellenségességbe való átfordulását jövendöli meg.

 

 

Fekete kutya- depresszió

 

 

Kerner Jusztinusz szerint kutyával álmodni:

Amennyiben egy olyan kutyával álmodsz, amely megharap és a harapás után megmarad a testeden a harapás, az betegséget jelez. Ha a harapás után nem marad seb a testeden, akkor ellenségeid feletti győzelmet jelez. Ha a saját házőrző kutyád mar meg, akkor csalódni fogsz legjobb barátodban.

Ha a kutya ugat álmodban, akkor ellenségeid felül kerekednek rajtad és legyőznek.

A süket kutya epekedést, testi vágyat jelez valaki iránt, akit nem kaphatsz meg.

Ha kifejezetten egy fekete kutyát láttál álmodban, akkor az a körülötted lévő gyűlöletet jelzi.

Ha egy kutya lompos, elhagyatott kutya volt az álmodban, akkor az a szegénységet jelzi előre.
 

 

 

Krúdy Gyula Álmoskönyve szerint kutyával álmodni:

Ha kutyát látsz álmodban az valamilyen gyönyörűséget jelez. A fehér kutya jobb, mint bármilyen más színű kutya.

Ha a kutya kimutatja fogait, azaz vicsorog, akkor az gyűlölközést jelent. Ha a kutya hízeleg, akkor valaki álnok van a környezetedben, akire figyelned kell.

Ha egy olyan kutyát látsz álmodban, aki nem hall, az az ártalmatlan rágalmazást jelenti.

Ha kutyát hallasz ugatni álmodban, az győzelmet jelent valakivel szemben az életben, akivel eddig meg kellett mérkőznöd.

 

 

Ugató kutya - gyűlölködés

 

 

Mai álmoskönyvek szerinti jelentések

Ha egy beteg kutyával álmodtál, az az elhanyagolt baráti kapcsolatokat jelenti. Egy halott vagy haldokló kutya álmunkban egy barát elvesztését jelzi, de azt is szimbolizálhatja, hogy saját ösztöneink hagynak minket cserben. Ha álmunkban elütnek egy kutyát azt jelzi, hogy szeretnénk segíteni egy baráton, de érezzük, hogy az elárul bennünket. Ismerőseink nem támogatnak bennünket.

Álmunkban ha kutyát vásárolunk, az azt jelzi, hogy mi is mindent meg akarunk vásárolni. A barátokat, az elismeréseket és a szívességeket is. Alternatívaként azt is sugallhatja, hogy meg szeretnénk találni a számunkra megfelelő társaságot.

Ha a kutya a lábunkat harapja meg álmunkban, azt sugallja, hogy elvesztettük egy képességünket, nincsen meg az egyensúly az életünkben. Lehet, hogy vonakodva akarunk egy új helyzetet elfogadni vagy nem kívánunk előre lépni, hogy céljainkat megvalósítsuk. Ha a kutya a kezünket harapja meg az a hűtlenséget szimbolizálja. Ha álmunkban mást harap meg a kutya az árulást jelez.

Vízben úszó kutya jelzi, hogy valaki segítségkéréssel fog nálad jelentkezni.

Mit jelent ha a kutya morov vagy vicsorog álmunkban? Belső konfliktus jele lehet, amely árulást és megbízhatatlanságot jelez. A kutya ugatása álmunkban kedvetlenséget és fontoskodást jelez. Azt jelenti, hogy a kiabálással sokkal kevesebb dolgot lehet elérni mint szép szavakkal. Az ugatás mindamellett jelezhet még boldogtalanságot és elégedetlenséget is a kapcsolatunkban. A boldogan ugató kutya az örömet és a társadalmi befolyásolást jelzi.

 

 

 

Ha két kutya elégedetten nyalogatja vagy szereti egymást, az kölcsönös

megértést és egy élvezetes kapcsolatot jelez.

 

 

Álmunkban, ha mi kergetünk kutyát, futunk utána, az azt jelenti, hogy valaki nagyon hűséges hozzánk. A kutya lehet egy családtag, gyermek akár testvér is. A kutya után futás leginkább egy-egy családtag védelmezését, megóvását jelenti. Félted, nehogy bántódása essék.

Ha elzavarunk egy kutyát, akkor döntéseinket és a választásainkat felül fogjuk bírálni és nagy valószínűséggel hűtlenek leszünk. Alternatívaként egy barátságot is elutasíthatunk.

A hátunkon lévő kutya, amelyet nem tudunk levenni vagy elküldeni, az azt jelzi, hogy valaki ránk akaszkodott, akitől nem tudunk szabadulni. Talán az illető nagyon erőszakos és mi túlságosan függünk tőle.

Álmunkban kutyára lépni új barátságot kapcsolatot jelez. Álmunkban egy kutya megharap bennünket, az jelzi azt, hogy ki akar minket használni egy barátunk.

Ha álmunkban kutyát etetünk, az azt jelzi, hogy valamilyen készségünket vagy tehetségünket ápolni kell. Több időt és energiát kell ráfordítanunk valamire, nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk valamiért.

A színek is más-más jelentéssel bírnak. A szürke színű kutya verekedést jelez, a vörös színű halált, míg a fehér színű kifejezetten jót, míg a fekete kutya a depresszió megjelenését jelenti.

 

Forrás: almokjelentese.hu,almokjelentese.hu, alomfelho.hu,Kúdy-álmoskönyv

Fotó: flicker.com

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Macskával álmodni - tudod mit jelent?

  Macskával álmodni - tudod mit jelent?

  Tudod mit jelent ha egy pici cicával vagy éppen egy idős macskával álmodtál az éjszaka?

  Állati kvíz

  Érdekesség, információ

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.