Fajtaleírások

 • 11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  okt. 14, 2019

  11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Yorkshire terriert választani egyenlő egy örökmozgó, rettenthetetlen társsal. Egy igazán édes házikedvenc, melyet bár régen patkányfogásra vagy éppen sújtólég-jelzésre alkalmaztak.

 • Szánhúzó kutyák

  okt. 1, 2019

  Szánhúzó kutyák

  A számtalan kutyafajta között van olyan típus, amely kifejezetten szánhúzásra lett kialakítva. Ők genetikailag kizárólag erre "szakosodtak" a múlt során, tehát mind testfelépítésükben, izomzatukban és viselkedésükben a legalkalmasabbak a szánhúzásra.

 • Nagytestű kutyafajták

  szept. 30, 2019

  Nagytestű kutyafajták

  Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

 • Terrierek

  szept. 23, 2019

  Terrierek

  Eredetileg kotorékban használt ebek; ennek a célnak csak megnyúlt testű, aránylag rövid lábú kutyák feleltek meg, mert csupán ezek tudták kiugrasztani, illetve megfogni a rókát, borzot, vidrát stb. Később olyan kutyák is szerepeltek ezen a néven, amelyeket gyalog vagy lóháton való vadászatokon is használhattak, így az elnevezés tágabb értelemben a tacskótól az airedale terrierig igen változatos jellegű, nagyságú és célú fajtasorozatot jelent.

 • 11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  szept. 16, 2019

  11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Német juhászkutyát választani új életérzés és egy hatalmas szerelem kezdete. A német juhászkutya standard-je szerint egy ...

 • 11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  szept. 7, 2019

  11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Amstaff-ot választani új életérzés és felelősség. Az amstaff az egyetlen a bull-típusú terrierek közül, amelynek kialakítása eleve egy mindenes munkakutya létrehozását szolgálta. Ez az ősök vitathatatlan harckészségén és rendkívüli fizikumán túl egy kiegyensúlyozott idegrendszert, nyugodt alaptermészetet is feltételezett. Éppen ez teszi a fajta egyedeit ma is alkalmassá arra, hogy ne csak a munkában, de családtagként is kiválóan megállják a helyüket. Az amerikai staffordshire terrier egy őszinte, barátságos, kedves és mozgékony fajta. Nagyon hűséges családjához. Egy megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi otthonát és gazdája minden tulajdonát. Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek, habozás nélkül a segítségükre siet.

 • Francia vadászkutyák

  szept. 18, 2019

  Francia vadászkutyák

  Franciaország 41 különböző vadászkutyafajtával dicsekedhet: 27 kopó az FCI hatodik csoportjához, 15 vizsla és spániel a hetedik csoporthoz, egy vízi kutya pedig a nyolcadik csoporthoz tartozik.

 • Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  szept. 1, 2019

  Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  Kiskutya névválasztás előtt állsz, de teljesen tanácstalan vagy? Nem csodáljuk, hiszen számtalan kutyanév közül lehet választani, amit a gazdik használnak. Ilyenkor sóhajt fel minden leendő gazdi. - Bárcsak a kutyám el tudná mondani, hogy mi tetszik neki!

 • A spániel

  szept. 17, 2019

  A spániel

  Egy gyűjtőfogalom, ugyanis rendkívül sokféle spániel közül válogathatunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.