Fajtaleírások

 • 9 leggyakoribb terápiás kutyafajta

  máj. 20, 2020

  9 leggyakoribb terápiás kutyafajta

  A terápiás kutyfajták nemcsak terápiás kutyának alkalmasak, hiszen adatainkból is kiderül, hogy a legnépszerűbbek a keresett fajták között is.

 • Ismeretterjesztő film készült az őshonos magyar kutyafajtákról

  febr. 19, 2020

  Ismeretterjesztő film készült az őshonos magyar kutyafajtákról

  Oktató- és természetfilm készült a kilenc őshonos magyar kutyafajtáról; a mintegy félórás kisfilmet szerdán mutatták be a Nemzeti Kutyafajtáink Génmegőrzési Program egyik alprogramjának projektzáró rendezvényén Egerben.

 • 11 tény, amiért a Basset Hound-ot imádjuk

  jan. 23, 2020

  11 tény, amiért a Basset Hound-ot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Basset Hound-ot választani egyenlő egy nyugodt, kiszámítható jövőt ígérő társsal. Egy igazán bohókás kinézetű házikedvenc, nagy fülei és hosszú háta különleges megjelenést varázsolnak neki.

 • 11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  okt. 14, 2019

  11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Yorkshire terriert választani egyenlő egy örökmozgó, rettenthetetlen társsal. Egy igazán édes házikedvenc, melyet bár régen patkányfogásra vagy éppen sújtólég-jelzésre alkalmaztak.

 • Szánhúzó kutyák

  okt. 1, 2019

  Szánhúzó kutyák

  A számtalan kutyafajta között van olyan típus, amely kifejezetten szánhúzásra lett kialakítva. Ők genetikailag kizárólag erre "szakosodtak" a múlt során, ...

 • Nagytestű kutyafajták

  szept. 30, 2019

  Nagytestű kutyafajták

  Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

 • Terrierek

  szept. 23, 2019

  Terrierek

  Eredetileg kotorékban használt ebek; ennek a célnak csak megnyúlt testű, aránylag rövid lábú kutyák feleltek meg, mert csupán ezek tudták kiugrasztani, illetve megfogni a rókát, borzot, vidrát stb. Később olyan kutyák is szerepeltek ezen a néven, amelyeket gyalog vagy lóháton való vadászatokon is használhattak, így az elnevezés tágabb értelemben a tacskótól az airedale terrierig igen változatos jellegű, nagyságú és célú fajtasorozatot jelent.

 • 11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  szept. 16, 2019

  11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Német juhászkutyát választani új életérzés és egy hatalmas szerelem kezdete. A német juhászkutya standard-je szerint egy kiegyensúlyozott, erős idegrendszerű, magabiztos természetű, abszolút elfogulatlan és (ha nem ingerlik) jóindulatú kutya. Ezen felül figyelmes és vezethető. Bátorság, kifejezett küzdőösztön és keménység jellemzi, ezáltal rendkívül széles körben alkalmazható. Kiváló kísérő-, őrző-, védő-, szolgálati- és terelő kutya.

 • 11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  szept. 7, 2019

  11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Amstaff-ot választani új életérzés és felelősség. Az amstaff az egyetlen a bull-típusú terrierek közül, amelynek kialakítása eleve egy mindenes munkakutya létrehozását szolgálta. Ez az ősök vitathatatlan harckészségén és rendkívüli fizikumán túl egy kiegyensúlyozott idegrendszert, nyugodt alaptermészetet is feltételezett. Éppen ez teszi a fajta egyedeit ma is alkalmassá arra, hogy ne csak a munkában, de családtagként is kiválóan megállják a helyüket. Az amerikai staffordshire terrier egy őszinte, barátságos, kedves és mozgékony fajta. Nagyon hűséges családjához. Egy megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi otthonát és gazdája minden tulajdonát. Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek, habozás nélkül a segítségükre siet.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.