Fajtaleírások

 • 11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  szept. 16, 2019

  11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Német juhászkutyát választani új életérzés és egy hatalmas szerelem kezdete. A német juhászkutya standard-je szerint egy kiegyensúlyozott, erős idegrendszerű, magabiztos természetű, abszolút elfogulatlan és (ha nem ingerlik) jóindulatú kutya. Ezen felül figyelmes és vezethető. Bátorság, kifejezett küzdőösztön és keménység jellemzi, ezáltal rendkívül széles körben alkalmazható. Kiváló kísérő-, őrző-, védő-, szolgálati- és terelő kutya.

 • 11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  szept. 7, 2019

  11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Amstaff-ot választani új életérzés és felelősség. Az amstaff az egyetlen a bull-típusú terrierek közül, amelynek kialakítása eleve egy mindenes munkakutya létrehozását szolgálta. Ez az ősök vitathatatlan harckészségén és rendkívüli fizikumán túl egy kiegyensúlyozott idegrendszert, nyugodt alaptermészetet is feltételezett. Éppen ez teszi a fajta egyedeit ma is alkalmassá arra, hogy ne csak a munkában, de családtagként is kiválóan megállják a helyüket. Az amerikai staffordshire terrier egy őszinte, barátságos, kedves és mozgékony fajta. Nagyon hűséges családjához. Egy megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi otthonát és gazdája minden tulajdonát. Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek, habozás nélkül a segítségükre siet.

 • Francia vadászkutyák

  szept. 18, 2019

  Francia vadászkutyák

  Franciaország 41 különböző vadászkutyafajtával dicsekedhet: 27 kopó az FCI hatodik csoportjához, 15 vizsla és spániel a hetedik csoporthoz, egy vízi kutya pedig a nyolcadik csoporthoz tartozik.

 • Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  szept. 1, 2019

  Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  Kiskutya névválasztás előtt állsz, de teljesen tanácstalan vagy? Nem csodáljuk, hiszen számtalan kutyanév közül lehet választani, amit a gazdik használnak. Ilyenkor sóhajt fel minden leendő gazdi. - Bárcsak a kutyám el tudná mondani, hogy mi tetszik neki!

 • A spániel

  szept. 17, 2019

  A spániel

  Egy gyűjtőfogalom, ugyanis rendkívül sokféle spániel közül válogathatunk.

 • Mi a különbség a Phalene és a Papillon között?

  szept. 1, 2019

  Mi a különbség a Phalene és a Papillon között?

  Mindkét fajta származási helye Franciaország. Csekély közöttük a különbség, de szembeötlő.

 • 11 tény, amiért a Francia bulldogot imádjuk

  aug. 29, 2019

  11 tény, amiért a Francia bulldogot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Francia bulldogot választani egyenlő az örök boldogsággal. Egy igazán tündéri házikedvenc, melyet sem őrzésre, sem vadászatra nem alkalmaznak ugyan, de kis mérete, nyomott orra és zömök felépítése, igazán mókássá és szerethetővé varázsolja. Ha megismered természetét, sohasem választanál mást.

 • Mi a különbség a Hovawart és Golden retriever között

  aug. 26, 2019

  Mi a különbség a Hovawart és Golden retriever között

  A Hovawart és a golden retriever (legalábbis a hovawart szőke változata esetében) első pillantásra nagyon hasonlít egymásra, mégis nagyságrendekkel több hovawart-tulajdonos kutyáját "goldenezik le", mint fordítva.

 • 11 tény, amiért a tacskót imádjuk

  aug. 21, 2019

  11 tény, amiért a tacskót imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, tacskót választani új életérzés. Nagyon okos, intelligens és éppen ezért képes könnyedén az ujja köré csavarni a gazdit. Önfejű, makacs kutya, amely tele van ellentétekkel. Jó házőrző, ám mindamellett csodás családi kutya is, aki igazi minden lébe kanál típus.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.