6 lakásban tartható kutyafajta

6 lakásban tartható kutyafajta

Lakásban élő, leendő kutyagazdik figyelem! Ezek a fajták kifejezetten lakásban való tartásra is javasoltak. Természetesen ez azt jelenti, hogy ugyan szeretnek lakásban élni, kevés mozgásigénnyel rendelkeznek, de mindamellett fontos biztosítani számukra a napi mozgási lehetőséget, hogy egészségüket megóvhassuk.

West Highland White Terrier

Egy igazi hófehér kis angyalka, gondolhatnánk, miközben egy hamisítatlan terrier. Makacs, önfejű és bátor. Határozott gazdit igényel. Másrészt igazi családi kutya is lehet, a gyermekekkel jól kijön, társasági lény, jókat tud a gazdival játszani és a sportos életmódot is imádja, igen mozgékony fajta.

 

Shih-tzu

Tündéri tekintetű intelligens, aktív, élettel teli fajta, amely gyorsan tud új környezetéhez alkalmazkodni. Szereti a társasági életet, de a gyerekek nyaggatását nehezen viseli. Ezért nagyobb gyermekek, felnőttek vagy időseknek ajánlott kutyafajta. Sokat dolgozó gazdiknak is tökéletes választás alacsony mozgásigénye miatt.

 

Japán csin

A japán csin manapság egy nagyon divatos kutya, amelyet leginkább lakásban szeretnek tartani. Kis termete és alacsony mozgásigénye miatt egy sokat dolgozó családnak is tökéletes választás. Azonban kisgyermekek mellé nem javasolt fajta, nehezen viseli a gyerekek játékát. Nyugodt fajta, de jelzi idegenek érkezését.

 

Francia bulldog

A Francia bulldog egy okos, gyorsan képezhető tündéri kedvenc. Nem rendelkezik nagy mozgásigénnyel, így a lakás számára tökéletes választás. Szereti a gyerkeket, családba könnyen illeszthető. Nincs nagy mozgásigénye, ami miatt egy elfoglalt gazdinak is megfelelő választás lehet. Bundaápolása alacsony.

 

Tacskó

A Tacskó egy igazi kistestű vadászkutya. Ez persze sok embert megrémít, de ne tántorodjunk el ettől a fajtától. Egy értelmes, okos, tanulékony és találékony fajta. Nehezen viseli az egyedüllétet, de mozgásigénye alacsony. Hű családjához. Kisgyermekek mellé nem igazán javasolt. Ápolása egyszerű.

 

Chihuahua

Egy kistestű tünemény, amely egy vérbeli terrier. Alacsony mozgásigényével ez a fajta is bekerült a lakásban tartható fajták listájába. Vérmérséklete miatt nehezen viseli a kisgyermekek játékát, így melléjük nem igazán javasolt fajta. Gyorsan tanul, így könnyen tréningezhető, de néha meg tudja magát makacsolni.

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
10
Összesített értékelés
5 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Hogyan távolíthatom el a kutyapisi szagát a lakásból?

  Hogyan távolíthatom el a kutyapisi szagát a lakásból?

  Tippek-trükkök sokasága szükséges ahhoz, hogy mindezt egyszerűen és gyorsan el tudd végezni. Illetve a szagokat is el tudd tüntetni.

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.