A 9 legnépszerűbb családbarát kutyafajta

A 9 legnépszerűbb családbarát kutyafajta

Egy kutyus kiválasztása mindig nehéz feladat, főleg akkor, ha gyermekek is vannak a családban. Ezért aztán javasolt a nagy szerelembeesés előtt a fajta méreteit, temperamentumát és energiaszintjét is megnéznünk, hogy a család életmódjának megfelelő legyen.

9. Beagle

Az eredetileg vadászkutyaként tartott Beagle nagyon jól illeszkedik egy aktív család otthonába. Erős testfelépítésű, nehezen fárad el és imád játszani, igazi energiaboma. Ez a fajta igen okos, barátságos és más háziállatokkal is könnyen tartható. Imádja a keresős játékokat és nagyon szeret a gazdi közelében lenni. Egy dologra azonban figyelni kell, az a súlya, ugyanis hízársa hajlamos fajta.

 

8. Bull terrier

Sokan gondolják azt, hogy ez a fajta igen agresszív, de ez tévedés. Valójában egy kísérő kutya, amely barátságos és szeretetteljes mind a felnőttek mind a gyerekek iránt. Ez a kutya magas fájdalomküszöbbel bír, így tökéletes választás azoknak a gyermekeknek is, akik még most tanulják a kutyák megfelelő kezelését.

 

7. Collie

Ezt a fajtát  "Lassie" tett híressé. Hosszúszőrű skót juhászkutya nagyon szelíd és kiszámítható fajta, könnyen trenírozható és ritkán agresszív - amely tökéletes azok számára, akik nem ismerik a kutyákat, így a kisgyermekes családoknak is. A Collie nagyszerűen él a gyermekek szeretetével, kedves a gazdival és ha kell képes megvédeni családját is.

 

6. Újfundlandi

Ez a fajta nagyon szereti a gyerekeket és ha kell, védelmezi is őket. Gyengéd, kedves és türelmes, szinte olyan, mint egy nagymami. Mind a gyermekek, mind a felnőttek gyorsan beleszeretnek ebbe a csodálatosan édes, nagy kutyába.

 

5. Magyar vizsla

Mindannyian imádjuk és büszkék vagyunk erre a fajtára, mégsem tudja mindenki, hogy családbarát kutyafajta. Rendszeres testmozgást igényel, így aktív és energikus családoknak ajánlott, idősebb gyerekek mellé. Élénk, szelíd, hűséges és ragaszkodó típus. Ezenkívül engedelmes, magabiztos és okos. A családban szoros kötelék alakul ki a kutya és a gazdik között. Gyorsan tanul, így élvezetes az új trükkök megtanítása is.

 

4. Ír szetter

A vörös szőrzetéről híres ír szetter igen játékos, energikus, szereti az embereket, és nagyszerűen eljátszadozik a gyerekekkel is. Energikus gyerekeknek és aktív családoknak ajánlott fajta. Okos, tanulékony  ragaszkodó, értelmes és nagyon vidám eb. Az ír szetter különösen ajánlott az udvari tartásra, nagy helyet biztosítva számára.

 

3. Uszkár

Nagyon okos és kedves kutya. Az allergiás gyermekek számára is ajánlott, mivel bundája hipoallergén és minimálisan hullik. Büszke és elegáns fajta, amely mindig gondoskodó és hűséges társ. Ritkán bosszantja fel a gazdit, nem szokott unatkozni. Rendkívűl jó a természete, barátságos és türelmesen viselkedik a gyerkekkel játék közben.

 

2. Labrador

Ez az egyik legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban. Hazánkban is igen kedvelt fajta, ugyanis játékos, türelmes, szeretteljes, védelmező és megbízható típus. Tény, hogy ez a kutya egy édes személyiséggel rendelkező magas intelligenciával bíró gyönyörűség. Mit jelenthet ez neked?  Csakis azt, hogy ez a fajta egy tökéletes családi kedvenc.

 

1. Golden retriever

Nem olyan nagy a mérete mint a Labrador retrievernek, de személyisége magával ragadó. Egy magabiztos, okos, gyorsan tanul, kedves és hűséges kutya. Sem nem agresszív, sem nem félénk. Türelme szinte végtelen, ami tökéletessé teszi a gyermekes családoknak. Ha kell védelmezi családját.

 

fotó: yandex.ru

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
7.7
Összesített értékelés
6 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

1 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Bánfi Zsuzsa - 2018. szeptember 05. 12:02

    Nagyon kedvelem a kutyuskákkal kapcsolatos infokat és tájékoztatásokat.

Ezeket olvastad már?

9 leggyakoribb terápiás kutyafajta

9 leggyakoribb terápiás kutyafajta

A terápiás kutyfajták nemcsak terápiás kutyának alkalmasak, hiszen adatainkból is kiderül, hogy a legnépszerűbbek a keresett fajták között is.

Állati kvíz

Fajtaleírások

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.