A három legnépszerűbb macskaszerű kutyafajta

A három legnépszerűbb macskaszerű kutyafajta

Szeretnél egy macskát, de allergiás vagy rájuk? Vagy jó lenne egy cicatulajdonságokkal rendelkező kutya? Nos talán ez nem is lehetetlen.

Bemutatjuk neked azt a három kutyafajtát, amelyek akár kutyának álcázott cicák is lehetnének, ugyanis egyes tulajdonságaik vagy szokásaik inkább egy macskára, mintsem egy ebre hasonlítanak.

Manchester Terrier

A Manchester terrier egy agár és egy terrier keresztezéséből jött létre és valójában egy nagy patkányfogó, ami nem csoda, hiszen eredetileg nyúl és patkányfogó kutyának tenyésztették. Mint a legtöbb macska nem egy jó hallgatóság, cserébe viszont őszinte és hűséges társ. Fontos, hogy már kölyökkorában szoktassuk hozzá a gyerekekhez és más háziállatokhoz, valamint arra is tanítsuk meg, hogy nem ők a világ urai. Fontos megjegyezni, hogy ez a patkányfogó-terrier egy nagyon okos menekülő művész!

Basenji

A Basenji egy közép-afrikai vadászkutya, így vadászösztöne nagyon erős. Különlegessége, hogy nem tud ugatni. Az is közismert, hogy szeret mászni és megtisztítja magát, mint a macskák. Nagyon aktív, intelligens, kiegyensúlyozott, vidám természetű, de emellett kissé akaratos, önálló és tartózkodó. Egyes esetekben a macskákra jellemző mozdulatokat figyelhetünk meg rajta.

Olasz agár

Az olasz agár szintén nem egy ugatós fajta. Szereti a higiéniát, élvezi a napozást, mint a cicák, és nagyon utálja, ha vizes lesz. Kedveli a magas helyeken való heverészést és gyűlöli a parancsokat. Az udvar uralkodójává válhat, ha nem vigyázunk. Amúgy nagyon intelligens, értelmes fajta, arra is megtanítható, hogy alomba végezze a dolgát.

 

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Cseh terrier (Cesky Terrier) fajtastandard

  Cseh terrier (Cesky Terrier) fajtastandard

  20.01.1998/ DE FCI-Standard Nr. 246

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.