A legnyugodtabb kutyafajták - törpe, kis- és közepes testű fajták

A legnyugodtabb kutyafajták - törpe, kis- és közepes testű fajták

Mielőtt bárki kutyát szeretne vásárolni, érdemes megnézni melyek azok, amelyek életviteléhez leginkább illenek. Ezért azokat a fajtákat mutatjuk be nektek, amelyek nemcsak gyermekek mellé de egy nyugodt otthonban is könnyedén tarthatóak, kis mozgásigénnyel, akár idősebb emberek társaiként.

Egy nyugodt temperamentummal rendelkező kutya mozgásigénye általában alacsony. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a gazdi naponta legalább egyszer nem viszi el sétálni, ugyanis hosszútávon az a kedvenc egészségi állapotának romlásához vezethet.

Számukra is fontos a megfelelő nevelés és képzés biztosítása. Mint minden fajtánál itt is javasoljuk, hogy a kutyus vegyen részt egy alap engedelmességi képzésen, amellyel könnyebb lesz az együttműködés és a gazdi-kutya kapcsolat is kieegyensúlyozottabbá válhat.

Ezek a fajták a legkevésbé bosszanthatóak fel, ezért fontos szempont lehet azoknak, akik kisgyermekekkel, idős emberekkel vagy csak egyszerűen rengeteg munkával és kevés idővel rendelkeznek.

 

Basset Hound

Különösen hosszú, alacsony testalkatú fajta. A 16. században még vadászatra használták a Basset Hound-ot, mára azonban családi kedvencként, kisgyermekek kiváló pajtijává vált. Képes ellustulni, és elhízni a mozgásszegény életstílus miatt, így fontos számára a rendszeres sétáltatás.

 

 

Biewer terrier

Nyugodt vagy nem? Kistestű fajta, amely igazi terrier. Sétáltatás és játékidő alatt hihetetlen aktivitásszinttel rendelkezik, de amint bekerül a lakásba, tudja mi a feladata. Lepihen és a következő játékidőig nyugodtan vár. Azonban számukra fontos a megfelelő mennyiségű mozgás biztosítása, hogy lakásunk épségét megőrizhessük.

 

 

Bolognese

Egy igazi fehér szőrpamacs. Kedveli az emberek társaságát, de hihetetlen módon nyugodt természetű. Gyorsan tanul, rendkívül intelligens és imádja ha a család központi figurája lehet. Kitűnő társ, amelyet csak lakásban tartásra javasolunk.

 

 

Cavalier King Charles spániel

Csodás kistermetű "szalonkutya", amely nyugodt és csendes természetű, az egyik legideálisabb társ lakásban való tartásra. Számára is fontosak a hosszú esti séták, de gazdájától sohasem távolodik el. Imád labdázni, apportírozni. Időseknek, gyerekeknek egyaránt kiváló társ.

 

 

Francia bulldog

Egy kis méretű társasági kutya, amely a család központi figurája szeret lenni. Őt dícsérni kell, hogy jól érezze megát.
A legtöbb időt pihenéssel tölti. Intelligens és könnyen tanul, de időnként megmakacsolja magát. Egy rendkívül kedveltté vált fajta, amelyet csodás füleiről bármikor felismerhetünk.

 

 

Pekingi palotakutya

Világszerte ismert és nagyon népszerű öleb. Régen a kínai arisztokraták az ingujjukban hordozták ezért hívják "ingujjkutyának" is, de testalkata miatt " oroszlánkutyaként" is emlegették. Csodás és különleges fajta. Azonban ezt a fajtát 12 év feletti gyermekeknek ajánljuk, ugyanis olykor harciassá válhat. 

 

 

Tibeti spániel

Ez a kicsi oroszlán néven is ismert fajta szintén rendkívül népszerű családi kutya, amely nemcsak életvidám de  magabiztos és megfélemlítelen társ. Lakásban tartáskor nyugodtan viselkedik, deséták alkalmával elég mozgékony és imád játszani.

 

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Óriástestű kutyafajták

  Óriástestű kutyafajták

  Az óriás vagy XL méretű kutyafajtákra a hatalmas termet vagy a szokatlanul nagy súly jellemző. Marmagasságuk elérheti akár 87 centiméteres nagyságot, vagy akár még meg is haladhatja azt. Súlyuk ál...

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.