A világ legkisebb macskafajtái

A világ legkisebb macskafajtái

A világ bársonyos talpú kedvencei között is számtalan kistestű fajta él. Ezek közül bemutatunk nektek 4 fajtát.

1. Szingapura

Szingapúr nemzeti macskája , igazi ritkaságnak számító fajta. Eredetük továbbra is ellentmondásos, de nagy valószínűséggel a Burma és az utcai macskák keresztezéséből kialakult fajta.

Annak ellenére hogy marmagassága maximum 20 centiméter lehet, súlya átlagosan 2,5 kilogramm körül mozog. Szőrzetük finom, bársonyos tapintású, színük világos barna.

Igazi barát, tökéletes társ. Ennivalóan édes, szerető és élvez minden simogatást. Lojálisak gazdijukhoz és szelíd természetűek.

 

Különleges szépség a Szingaura

 

2. Munchkin

A rövidszőrű Munchkin Louisianaból származik. Egy génmutációnak köszönhetően alakult ki a fajtára jellemző tacskó-szerű lábuk. 

Egy erős kistestű macska, nagy dió alakú szemekkel. Súlyuk 2-4kg közötti, magasságuk 33cm körül mozog. Szőrzetük rövid és puha, amely minden színben megtalálható.

Nagyon mozgékony és vidám természetű cicák, akik szeretnek futkározni és játszani.

 

Törpe lábú cica

 

3. Bombay

Egy szép és szokatlan fajta. Megjelenésében hasonlít egy miniatűr fekete párduchoz. Ritka fajta. Eredete az 50-es évekre vezethető vissza, Kentuckyból származik és Nikki Horner nevéhez fűződik.

Fekete, selymes szőrzetű macska. Szemei kifejezőek. Szemszínük lehet arany, sötét narancssárga vagy akár zöld is. Igazi atlétikus cica, súlya 4-5 kilogramm lehet.

Ritka fajta. Csak kívülről hasonlít egy párducra, mert természete jellemzően pont az ellenkezője. Élvezi a szeretgetést, nagyon békés, gyengéd és kellemes társ. Kutyaszerű macskának is szokták nevezni, mivel szeret pórázon sétálni.

 

Fekete szépség

 

4. Devon rex

Egy szintén nagyon kicsi fajta szokatlan göndör fürtökkel. Az Egyesült Királyságból származik, eredete egészen 1960-ig vezethető vissza.

Ez egy kis és közepes méretű macska, amely maximális tömege 4,5kg lehet. Különlegessége nagy denevér-szerű füle, amely egy igen jellegzetes megjelenésű arccal párosul.  Szőrzete puha és hullámos.

Úgy néz ki, mint egy kis manócska. Kíváncsi és barátságos típus, könnyen barátkozik, mindig készen áll egy jó hancúrozásra.

 

Morcos képű tündér

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
8.3
Összesített értékelés
6 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

1 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Sztankovits Sándor - 2018. június 29. 18:11

    Ha 4-5 kg akkor miért a világ legkisebbje ...??

Ezeket olvastad már?

Nagytestű macskafajták

Nagytestű macskafajták

A nagytermetű macskafajták rendkívül színes egyéniségek. Mégis elmondhatjuk róluk, hogy inkább halkszavúak és nyugodtabb környezetben érzik jól magukat.

Állati kvíz

Fajtaleírások

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.