Csendes kutyafajták

Csendes kutyafajták

Eddig azért nem lett kutyusod, mert attól tartottál, hogy a zavaró ugatás miatt a szomszédaid nem néznének rád jó szemmel? Itt az ideje, hogy újragondold félelmeid, van megoldás számodra! Csak egy csendes fajtát kell választanod, amely hangját ritkán hallatja.

Azt azonban semmiképp se feledjük, hogy a kutyák ugatásukkal próbálnak velünk és a környezetükkel kommunikálni. Vannak csendesebb fajták és vannak amelyeknek állandó mondanivalójuk van.

Az ugatás mennyiségét a környezeti tényezők is befolyásolják, amelyek csökkentik vagy növelik az ugatás gyakoriságát. Ilyen tényezők lehetnek ha más állatokkal találkoznak, az unalom, a figyelem felkeltése de a szorongás és fájdalom is. Éppen ezért minden kutyának, beleértve a csendesebb fajtákat is, megfelelő mennyiségű mentális ingerre van szüksége (testmozgás, emberi interakció) hogy boldoggá tegye őket, és ne indítsa el náluk a szükségtelen ugatási kényszert.

Természetesen az egyéni temperamentum is befolyásolja, hogy egy kutya mennyire ugatós. Például egy azon alomban nevelkedő két kölyök kommunikációs képessége is eltér. Vannak azonban olyan fajták, amelyeket kielégít a környezetük megfigyelése, míg másoknak szinte szükséges a történések középpontjába kerülni és hangjukat hallatva reflektorfényben ragyogni.

 

Akkor lássuk a csendesebb fajtákat:

 

Basenji

A Basenji egy afrikai vadászkutya, amely nem tud ugatni. A fajta többnyire csendes, azonban hajlamosak olyan hangot kiadni, amely a jódlira hasonlít. Ezt főleg akkor teszik, amikor izgatottak. Amellett hogy csendes, igen aktív és általában független is.

 

 

Golden Retriever

Egy rendkívüli családi kutya, amely imádja a gyerekeket és családját is. Csak akkor ugat, ha feltétlen szükséges. Jelzi idegenek érkezését, de nem csaholós típus. Őrző-védő feladatokra nem alkalmas.

 

 

Shar pei

Jellemzően nem foglalkozik az idegenekkel. Csak akkor hajlandó ugatni, amikor aggódik vagy játszik. Ez egy nagyon intelligens fajta, amely igényli a napi oktatással töltött időszakokat.

 

 

Japán Chin

Egy igazán szeretetteljes kísérő vagy társasági kutya. Gyengéd, szeretetteljes és érzékeny típus, mindamellett meglehetősen csendes kutya.

 

 

Whippet

Amellett hogy barátságos, szeretetteljes és szelíd is, ez az agár rendkívül csendes és nagyon sokoldalúan használható fajta. Miközben nyugodt és kiegyensúlyozott viselkedésű, nem lehet elfelejteni, hogy rendkívül gyors, sportos kutya is, amelynek napi gyakorlatra van szüksége ahhoz, hogy boldog maradhasson.

 

 

Cavalier King Charles spániel

Boldog és ragaszkodó típus. Kistestű kutya, amely az emberekre nyugtató hatással van. Idős embereknek kitűnő választás. Nem ugat sokat, mivel a gazdi közelében szereti az idejét eltölteni.

 

 

Angol bulldog

Nyugodt, bátor és barátságos fajta, a bulldogok csodálatos társak. Csendesek, szeretetteljesek, mozgásigényük sem nagy. Felnőttnek és gyermeknek egyaránt ajánlott fajta.

 

 

Fő kép: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  A kutya ugatásának oka

  A kutya ugatásának oka

  Számtalan módon próbál kutyánk kommunikálni velünk. A kutyák legközönségesebb, leggyakoribb hangadási módja az ugatás, mégis ezt a nagyon természetes, látszólag igen egyszerű jelenséget sokan félre...

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.