Mini kutyafajták ( toy fajták ) képekkel

Mini kutyafajták ( toy fajták ) képekkel

Az Amerikai Kennel Club létrehozott a legkisebb testű fajtáknak egy csoportot, amelyet "toy", azaz játék néven kereszteltek el.

A Toy csoportban lévő fajták szeretetteljesek, barátságosak és sokféle életstílusra alkalmazhatók. 

Azonban ne gondoljuk azt, hogy mindannyiuk egy nyugodt kis szőrgombóc, akit ha leteszünk a kanapéra ott fog pihenni egész nap, ugyanis ebben a csoportban is vannak vérbeli vadászok de egy-két nyugodtabb viselkedésű fajta is fellelhető.

Álatlánosságban a természetükre jellemző: intelligensek, energikusak és sok közülük védelmezi gazdáját is, persze méretéhez képest.

Ezek a fajták nagyon népszerűek a városi lakosok körében, ugyanis ideálisak lakásban való tartásra kis méretük miatt.

 

Majompincs:

Súlya: 3 - 4kg

Hűséges, kíváncsi és igazán szórakoztató személyiség. Magabiztos típus. Emberi tulajdonságokkal felruházható toy fajta, amely hiába apró termetű mégis félelem nélküli. Egy igazi komédiás, nagyszerű és szórakoztató társ.

 

Biewer terrier

Súlya: 2 - 4kg

A Biewer Terrier egy elegáns, hosszúszőrű, trikolor színű terrier, akinek egyetlen célja az életben, a gazdit szeretni. Szép, néha szeszélyes magatartású fajta.
 
 

Bolognese

Súlya: 2 - 4kg

Egy kistermetű, igazi kísérő fajta, amely Olaszországból származik. A bolognai pincs egy nyugodt, hűséges kutya, hosszú, bolyhos, tiszta fehér szőrzettel. Nagyon játékos típus, imádják az embereket.

 

 

Brüsseli griffon

Súlya: 4 - 5kg

A mérlegelés után legfeljebb 5kg lehet a súlya. Komplex jellegű, emberbarát fajta. Érzékeny társa a felnőtteknek, gyerekeknek nem igazán javasolt. A Brüsszeli Griffon okos, tanítható, elkötelezett és komikusan önálló típus.
 

 

Chiuahua

Súlya: 2 - 3kg

A Chihuahua egy apró kutya, hatalmas személyiséggel. Mexikó nemzeti szimbóluma, ezek a szórakoztató kutyák amerika legrégebbi fajták közé tartoznak, és a kolumbusz előtti időszakból származnak.

 

 

Kínai kopaszkutya

Súlya: 4 - 6kg

A pöttyös rózsaszín bőrük, és különleges "bokoros" frizurájuk, a fehér zoknijuk és tollas farkuk miatt egy hihetetlen különleges fajta. Ez a furcsa kinézetű, nagyon szerető kísérő kutya valóban egy igazi társ.
 
 
 

Papillon

Súlya: 2,5 - 5kg

Barátságos , éber és boldog természetű. A gyors és kíváncsi Papillon egy egyedülálló szépséggel rendelkező kutya. Finom megjelenése ellenére régen patkányfogásra használták. Így a gyönyörű külső egy igen hasznos tulajdonságot is rejteget.

 

 

Pekingi palotakutya

A pekingi származású, kompakt, játékos és különleges "gördülő" járású fajta, amely az ókori Kínában az uralkodó osztálya számára készült. Kifinomult csodás típus, amely gazdi iránt érzett hűsége halhatatlan.

 

 

Pomerániai törpe spitz

Az apró pomerániait a világ legkedveltebb toy fajtái között tartják számon. Ideális társ. Szőrzete csodás, arckifejezése folyamatosan mosolygós, egy igazi éltető személyiség. Mindezek segítettek a Pomerániainak a világ legnépszerűbb fajtái közé bekerülni.

 

 

Toy uszkár

Súly: 2 - 3kg

Nem számít a méretére, a Toy uszkár büszkén áll a kutyák valódi arisztokratái között. A göndör, hipoallergén szőrzet alatt egy elegáns, sportos és kiváló társ rejtőzik, amely gyermekek számára is ajánlott.

 

 

Mopsz

Egy bájos, különleges és szerető fajta. Miután a kínai császárok majd a holland királyi házak kabalája volt, ma már a kis mopszot a mopszrajongók milliói tartják világszerte. Szerethetjük és ő viszont szeret ez a legfőbb tulajdonsága. Így mindenki elolvad aki mopszáról beszél.

 
 

Shih-tzu

Egy szeretetteljes és játékos fajta. Na de az az arc! Azok a nagy, sötét szemek, amint felnéz rád azokkal az édes szemekkel! Azonnal elolvadsz :) Nem meglepő, hogy a Shih Tzu tulajdonosok annyira imádják ezt a kis "Oroszlán kutyát" hogy más fajtát már nem is szeretnének ezután tartani.

 

 

Ausztrál selyemszőrű terrier

Súlya: 5kg

Az AKC Toy csoport egy igazán bájos tagja. Kompakt felépítésű, fényes szőrzettel rendelkező Silky Terrier mégis egy igazi terrier, amely energikus és vidám természetű. Ausztráliában, Sydney-ben született, mérete nagyobb, mint a közeli unokatestvéréé a Yorkshir Terrieré.

 

 

Toy Manchester terrier

Ez a kisméretű, simaszőrű terrier egy vidám kutya, nagyszerű személyiséggel. Egy igazi játékos fajta, amelyről nem lehet elfelejteni azt sem, hogy vérbeli terrier.

 

 

Yorkshire terrier

Súlya: 3kg

A Yorkshire Terrier egy kicstermetű, fényes bundával rendelkező tipikus terrier. Aktivitási szintje magas, mozgékony, tele van bátorsággal. Ragaszkodik a gazdihoz, de előfordul, hogy olykor megmakacsolja magát.

 

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
7.4
Összesített értékelés
8 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

1 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Nyeste Lászlóné - 2020. június 19. 8:38

    Én még csak keresgélek , ezért tettszett mert legalább így könnyeben meg találom a nekem megfelelő kis kutyust !

Ezeket olvastad már?

Terrierek

Terrierek

Eredetileg kotorékban használt ebek; ennek a célnak csak megnyúlt testű, aránylag rövid lábú kutyák feleltek meg, mert csupán ezek tudták kiugrasztani, illetve megfogni a rókát, borzot, vidrát stb....

Állati kvíz

Fajtaleírások

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.