Nagytestű kutyafajták

Nagytestű kutyafajták

Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

A nagy termetű kutyák csoportjában lévő tagok legtöbbje erőteljes és izmos testfelépítésű kutya. Marmagasságuk 53,5 és 70cm közötti, súlyuk pedig többnyire 30 és 45kg között található.

Általában megrettenünk egy nagytestű kutya láttán, pedig sokan nem is tudjuk, hogy méretüknél csak a szívük nagyobb. A gazdi igaz barátaivá válhatnak olyannyira, hogy ha kell, az életüket is feláldozzák érte.

 

Egy dologra kell a nagytestű kutyáknál fokozottan figyelni, az a gyomorcsavarodás előfordulásának veszélye.

Kényelmesen megoszthatod a tweet gombra kattintva

 

Ha közülük szeretnél házikedvencet választani, mindenképp érdemes megnézi a személyiséjegyeit. Mekkora mozgásigénnyel rendelkezik, ugatós vagy éppen halkszavú, milyen és mennyi szőzetápolásra van szüksége.

Mindezeket és még sok fontos információt találhatsz a fajtaleírásokra kattintva.

 

Népszerű nagytestű kutyafajták:

 

Leonbergi

A Leonbergit eredetileg Heinrich Essig fejlesztett ki Németországban, amely Gentle Lion néven is ismert. Intuitív és jó természetű fajta, ami miatt gyengéd oroszlánként is tekinthetünk rájuk, és mindez elősegíti azt, hogy ezek a kutyák nagyszerű terápiás kutyákká váljanak. 
 

 

 

Bordeaux-i dog

Impozáns méretük és testfelépítésük megfélemlíthet néhányunkat, azonban egy megfelelõen szocializál Bordeaux-i dog szerető és odaadó társ lehet. Természetes hajlamuk van őrzésre, ám kevésbé mutatnak agressziót, mint sok más vadász - ​​és őrző fajta. Akkor érzik magukat a legjobban, ha a családjuk részévé válhatnak.

 

 

Amerikai bulldog

Kemény kinézete ellenére valójában szelíd, barátságos, szeretetteljes kutya és meglepően érzékeny típus. Következetes nevelést és gazdit igényel, akinek bizonyíthatja engedelmességét és hűségét. Védő ösztönei miatt óvatos vagy akár agresszív is lehet az idegenekkel és más kutyákkal szemben.

 

 

Cane Corso

A Cane Corso intelligens és rendkívül magabiztos típus. Nagyon hűséges, stabil és kiszámítható temperamentummal rendelkező fajta, melyet éppen ezért könnyű oktatni.
 

 

 

Dobermann

A Dobermann általában nagyon könnyen képezhető fajta. Kivételesen hűséges és figyelmeztető kutya, amely alkalmas katonai-,rendőrségi-, kereső- vagy akár mentőfeladatok elvégzésére is. 
 

 

 

Szent Bernáthegyi kutya

Barátságos kutya, aki csodálatosan bánik a gyermekekkel, kiemelkedő türelmet és toleranciát mutat. Nagy kutya, és bár viselkedése csendes, mérete miatt nem alkalmas kis lakásokban való tartásra. Mivel a fajtát úgy fejlesztették ki, hogy ellenálljon az Alpok rendkívül hideg körülményeinek, alacsony hőtűrő képességgel rendelkezik. 

 

 

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Óriástestű kutyafajták

  Óriástestű kutyafajták

  Az óriás vagy XL méretű kutyafajtákra a hatalmas termet vagy a szokatlanul nagy súly jellemző. Marmagasságuk elérheti akár 87 centiméteres nagyságot, vagy akár még meg is haladhatja azt. Súlyuk ál...

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.