Óriástestű kutyafajták

Óriástestű kutyafajták

Az óriás vagy XL méretű kutyafajtákra a hatalmas termet vagy a szokatlanul nagy súly jellemző. Marmagasságuk elérheti akár 87 centiméteres nagyságot, vagy akár még meg is haladhatja azt. Súlyuk általában 50 kilogramm feletti.

Mégis, akármilyen nagyok is ezek a kutyák, természetük annál inkább magával ragadó. Általában ezek a kutyák nyugodtak, kiegyensúlyozottak és gyermekes családok számára is javasoltak.

Ebbe a csoportba tartoznak a massztiffok, az Orosz agár hihetetlen marmagasságával, a Dog, az Akita, a Rottweiler, a Bernáthegyi,  az Angol véreb, a Pireneusi hegyikutya, az Ír farkaskutya és a Komondor is.

 

Szent Bernáthegyi kutya

A svájci Alpok óriása, amely a világ leghíresebb és kedveltebb fajtái közé tartozik. Rendkívül türelmes "dadus kutyák", akik a gyermekek számára is kitűnő társak.

 

Nápolyi masztiff

Hatalmas és rettenthetetlen megjelenésű, kiváló őrző kutya, akinek meglepő megjelenése már az ókori Róma óta megfélemlíti a behatolókat. Az idegenekkel szemben távolságtartó, viszont családi körülmények között édes, nyugodt és kiegyensúlyozott személyiségű.

 

Dán dog

Ha a hátsó lábaira áll, nagyobb mint az emberek legtöbbje. Erőteljes óriás, amelyben az elegancia és az egyensúly gyönyörűen összhangban áll. Annak ellenére, hogy édes természetű, mégis az éber kutyák közé sorolható. Az ilyen gyengéd óriások látványa a betolakodókat is elriasztja.

 

Masztiff (Angol masztiff)

A masztiffok türelmesek, szeretetteljes társak. Örökké hűségesek és védik a családjukat. Az idegenekkel szemben óvatosak. Elengedhetetlen számukra a megfelelő kölyökkori szocializáció. Csodálatos állatok, igazi társak.

 

 

Leonbergi

A Leonbergi egy dús bundával rendelkező, német származású óriás. Kíméletlen ámde nyugodt természetű kutya, amely élvezi az egész család társaságát.

 

Ír farkasagár

Egy nyugodt, méltóságteljes és kedves fajta. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy félelmetes nagyvadakra vadászott, farkasvadászatra is használták. Nagyon erős és harcias, nem szabad kikezdeni vele, de ennek ellenére hihetetlenül engedelmes, csendes, nyugodt kutya.

 

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Közepes testű kutyafajták

  Közepes testű kutyafajták

  Ebben a csoportban a törpe fajták kivételével minden típus képviseltetve van. Átlagos marmagasságuk 38 és 68,5 centiméter közötti, súlyuk körülbelül 11,5 és 30 kilogramm körül mozog.

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.