Őrző-védő kutyafajták

Őrző-védő kutyafajták

Egyes kutyáknak természetes ösztönük van arra, hogy megvédjék otthonukat és családjukat. Ezért számos kitűnő őrkutyát ismerünk.

Az őrző és védelmező fajták legjellemzőbb tulajdonságai, hogy hűségesek, félelmetesek, erősek és éberek. 

Ha olyan fajtát szeretnél, amely nemcsak akkor figyelmeztet, ha egy látogató érkezik, hanem intuitív módon tudja, mikor kell megvédeni téged és családod egy veszélyes helyzetben, akkor erre az AKC által leginkább javasolt fajtákat mutatjuk be neked, amely egy külön csoportban (Guardian) találhatóak. 

Ezeknek a fajtáknak a nagy testi ereje és mérete miatt mindenképpen szükséges a megfelelő képzés és szocializáció biztosítása már kölyökkorban.

 

 

Akita

Az Akita izmos, kettős szőrzettel rendelkező ősi, japán származású kutya, amely méltóságáról, bátorságáról és hűségéről híres. Szülőföldjén a család védelmét szimbolizálja. Tiszteleli gazdáját, hosszú életű fajta.

 

 

Bull Mastiff

Nagy, félelmetes kiállású kutya. Agresszív fajta hírében áll, de ma már egy kiegyensúlyozott, nyugodt kutya, amely nehezen viseli, ha nem törődnek vele. A bullmasztiff a Bulldog és a Masztiff-ok keresztezésének erdeménye.

 

 

Appenzelli pásztorkutya

Háromszínű, közepes méretű és kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkező kutya. Izmos és mozgékony. Figyeli, őrzi és védi a házat. Sokoldalúan fajta, agilityben, engedelmességi versenyeken, keresésben és mentési feladatoknál is használhatóak.
 

 

Leopárdkutya

A Catahoulai leopárdkutya egy többcélú, jól izmolt és erőteljes kutya, amely munkája során agilis és kitartó. Képesek a feladatok során komolyan dolgozni és otthon pedig játszani.

 

 

Kaukázusi juhászkutya

A kaukázusi juhászkutya egy komoly, őrzésre kialakított fajta, amelyet mindig komolyan kell venni. A kaukázusi egy bátor, félelmet nem ismerő, magabiztos típus. Ha fenyegetve érzi magát és családját félelmet nem ismer.

 

 

Közép-ázsiai juhászkutya

A közép-ázsiai juhászkutya önbizalmmal teli, kiegyensúlyozott, csendes, büszke és független típus. Nagyon bátor, kitartó és magas munkaképességű. Ez a fajta nem ismeri a nagy ragadozókkal szembeni félelmet.
 

 

Doberman pinscher

A karcsú és erőteljes testfelépítésű, csodálatos testtel és lelkes intelligenciával rendelkezik. A Doberman Pinscher egy nemes kutyafajta. Összehasonlíthatatlanul félelmet nem ismerő és éber fajta, amely büszkén áll a világ legjobb védő kutyái között.

 

 

Estrelai hegyikutya

Az Estrela Mountain Dog nem csak kiváló őrkutya, hanem imádja a gyermekeket és a családját. A megfelelő szocializáció és a kiskutyák képzése nagyon fontos, hogy ne váljon agresszívvá.

 

 

Németjuhász kutya

A német juhászkutya nagy, mozgékony, izmos testalkatú, nemes karakterrel és magas intelligenciával rendelekző fajta. Hűséges, magabiztos, bátor és stabil, így nem csoda hogy Magyarországon is igen kedvelt.

 

 

Óriás schnauzer

Az Óriás Schnauzer a Standard Schnauzer nagyobb és erősebb verziója, amely merészebb és bátrabb mint kisebb változata. Igazi társként tekinthetünk rá, hűsége egyedülálló.

 

 

Puli

Kinézete senkit sem téveszthet meg.  Zsinóros szőrzete egyedülálló. Egy kompakt, de hatalmas pásztorkutya. Az emberekkel szorosan együttműködik, agilis és hűséges társ amely gyorsan tanul.
 

 

 

 

Rottweiler

A Rottweiler egy erőteljes, nagy munkabírású fajta. A családon belül egy szelíd játékos típus de mindamellett erős védő ösztönnel. A Rottie mint minden őrző-védő kutya is következet nevelést és megfelelő szocializációt igényel, hogy ne váljon agresszívvé.

 

 

Staffordshire bullterrier

Izmos, de agilis Staffordshire Bull Terrier egy bátor és ragaszkodó társ. Szerencsére, a tenyésztésnek köszönhetően a gladiátor jellege csökkent, játékos társakká változtatták.
 

Főkép: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Nagytestű kutyafajták

  Nagytestű kutyafajták

  Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

  Állati kvíz

  Fajtaleírások

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.