Felelős állattartás

 • A kölyökmacska táplálásáról

  nov. 30, 2020

  A kölyökmacska táplálásáról

  Kölyökmacskád egy felnőtt macskához képest egyedülálló táplálási szükségletekkel bír. Itt megtudhatod, hogy miként támogathatod a megfelelő eledel kiválasztásával egészséges fejlődését különböző életszakaszaiban. Ahhoz, hogy az életéhez a lehető legjobb kezdetet biztosítsd, a kölyökmacska táplálását az egyes életszakaszok sajátos igényeihez kell igazítanod.

 • Hogyan védheted meg kutyád a szúnyogoktól?

  aug. 5, 2020

  Hogyan védheted meg kutyád a szúnyogoktól?

  A meleg idő minden gazdit és kedvencet kicsalogat a szabadba és számos lehetőséget kínál az idő kellemes eltöltésére. Nincs is annál jobb, mint egy önfeledt játék és kirándulás kedvenc kutyáddal. De mindez nemcsak nektek, hanem a szúnyogoknak is kedvez, hiszen a felmelegedés a szúnyogállomány erőteljes növekedésével jár.

 • Hogyan kezeljük a kutyánkat, ha bolhás?

  júl. 20, 2020

  Hogyan kezeljük a kutyánkat, ha bolhás?

  Sok gazdi, már a bolha szó hallatán is rosszul lesz, hiszen egy olyan állatról beszélünk, amely nemcsak kutyánk életét nehezítheti meg, de a sajátunkat is, hiszen, ha nem kezeljük célzottan a problémát, akkor nehezen tudunk ezektől az élősködőktől megszabadulni.

 • Miért köhög a kutyám?

  jún. 8, 2020

  Miért köhög a kutyám?

  Egy egészséges kutya alkalmankénti köhögése nem jelenthet problémát, hiszen mi emberek is köhöghetünk olykor-olykor. Azonban egy állandóan ismétlődő köhögés akár súlyos betegség jele is lehet.

 • A kutya köhögés meglepő okai

  jún. 8, 2020

  A kutya köhögés meglepő okai

  Amikor kutyád köhögni kezd, természetesen aggodalommal tekintesz rá, mint minden gondos gazdi. Éppen ezért érdemes a köhögés okát kideríteni.

 • Kutyák nagy nyelvekkel

  máj. 14, 2020

  Kutyák nagy nyelvekkel

  Kutyáknál is előfordulhat egy nagyon ritka betegség, amelyet macroglossiának neveznek.

 • Hagyjam hogy kutyám megpusziljon és én puszilgathatom őt?

  máj. 12, 2020

  Hagyjam hogy kutyám megpusziljon és én puszilgathatom őt?

  Számtalan tudományos cikket olvashatunk arról, hogy nyugodtan engedjük kutyánknak a puszilgatást. Azonban rengeteg ellenpéldával is találkozhatunk, ezért sokunkban felmerülhet a kérdés, vajon akkor megpuszilhatom kedvencem, vagy sem.

 • Hagyjuk hogy kutyánk megtisztítsa nyelvével a sebeit?

  máj. 13, 2020

  Hagyjuk hogy kutyánk megtisztítsa nyelvével a sebeit?

  Köztudott, hogy a kutyák ösztönösen nyalják sebeiket. Hagyjuk vagy ne hagyjuk, hogy megtisztogassák a beteg felületet. Sok érvet és ellenérvet lehet hallani ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban.

 • A kutya nyelve - nyelvszínek jelentése

  máj. 6, 2020

  A kutya nyelve - nyelvszínek jelentése

  Valószínűleg nem gondolkodsz sokat kutyád nyelvének funkcióin és színén, hiszen természetesnek tűnő állapot az, ami kezdetek óta van. Azonban betegségek hatására mindez megváltozhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.