Felelős állattartás

 • A hosszú szőrű kutyák szőrtípusai és ápolása

  júl. 5, 2018

  A hosszú szőrű kutyák szőrtípusai és ápolása

  Egy hosszú szőrrel rendelkező kutyus bundájával bizony több a teendő ahhoz, hogy az mutatós és gyönyörű maradhasson. Ilyen fajtát csak olyan gazdinak javaslunk, aki vállalja a rendszeres szőrápolással járó minden gondot, mely a munka és kiadás mellett bizony rengeteg időt is követel.

 • Kutyák drót és szálkás szőrzete

  jún. 30, 2018

  Kutyák drót és szálkás szőrzete

  A drótszőrű kutyák másféle szőrrel rendelkeznek mint a szálkásszőrű társaik? Rengetegen tesszük fel ezt a kérdést, hiszen a válasz nem egyértelmű. Szakemberek válaszait gyűjtöttük össze ebben a cikkben, hogy eloszlassuk a kétségeket.

 • A kutyaszőr felépítése és a szőrzetfajták

  jún. 29, 2018

  A kutyaszőr felépítése és a szőrzetfajták

  Kutyánk bundája 3+1 szőrtípusból áll. Ezeket minden gondos gazdinak érdemes ismerni.

 • Szakszavak, amelyeket érdemes ismerünk: Trimmelés és nyírás

  jún. 28, 2018

  Szakszavak, amelyeket érdemes ismerünk: Trimmelés és nyírás

  Sok kutyatartó számára nem teljesen világos, hogy mi is az a trimmelés. Sokan nem tudják, hogy mit válaszoljanak erre a kérdésre, amikor elviszik kedvencüket a kutyakozmetikushoz: „Trimmeljük, vagy nyírjuk a kutyust?”

 • A rövidszőrű kutyák bundaápolása

  jún. 27, 2018

  A rövidszőrű kutyák bundaápolása

  Sok leendő gazdi gondolja azt, hogy azért választ rövid szőrű kutyát, mert nem kell, vagy csak minimálisan javasolt annak bundájával ...

 • Macskajaj

  nov. 13, 2017

  Macskajaj

  A macskák a kedvtelésből tartott háziállatok népszerűségi ranglistáján dobogós helyen szerepelnek. Azt nehéz megmondani, hogy a kutyák megelőzik-e őket. Az állatvédelem terén a fókusz nagyon sokszor csak a kutyákon van. Holott a macskák sem szűkölködnek problémákban, sőt, az ő esetükben a megoldáshoz vezető út még rögösebb.

 • Idős kutyák, időskori betegségek

  nov. 14, 2017

  Idős kutyák, időskori betegségek

  Kutyáink életkorát számos külső tényező befolyásolja (mozgás, levegő, táplálék..), amelyek hozzájárulnak egészségügyi állapotukhoz. Nézzük meg, milyen betegségek fenyegetik idős kedvenceinket és milyen jelekre figyeljünk.

 • Kis állatok, elhanyagolt problémák

  okt. 11, 2017

  Kis állatok, elhanyagolt problémák

  Amikor kedvtelésből tartott állatok védelméről és jólétéről beszélünk, mindenkinek egyből a kutyák és macskák jutnak az eszébe. Velük van tele a Facebook, őket kell menteni, nekik kell új otthont találni. Holott a hobbicélból tartott állatok köre ennél jóval szélesebb és attól, mert rájuk kevesebb figyelem irányul, nem jelenti azt, hogy ne lenne szükségük segítségre.

 • 11 dolog, amivel megrövidítjük kutyánk életét

  okt. 2, 2017

  11 dolog, amivel megrövidítjük kutyánk életét

  Segítsünk kutyánknak, hogy hosszú életet éljen és kerüljük el a következő dolgokat!

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.