Magyar sikerek a moszkvai World Dog Show-n

Magyar sikerek a moszkvai World Dog Show-n

Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák győztek a moszkvai World Dog Show-n, a legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak - közölte a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke szerdán az MTI-vel.

Korózs András kiemelte, hogy nagy létszámban vettek részt magyar kiállítók a moszkvai világkiállításon, annak ellenére, hogy az orosz főváros földrajzilag kutyával nehezen megközelíthető.

Nyolcvan magyar kutya nevezett a napokban zárult nemzetközi megmérettetésre, így Magyarország a rendezvényen az erősebb országok közé tartozott. Mindösszesen 30 ezer bírálat volt a kiállítás ideje alatt - tette hozzá az egyesület elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a 80 magyar nevezés között mind a kilenc nemzeti kutyafajta képviseltette magát, és ezeknek a fajtaversenyeknek a kilencven százalékán magyar tulajdonú és tenyésztésű kutyák győzedelmeskedtek.

A legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak: több kategóriában is magyar tulajdonú erdélyi kopó, magyar agár és rövidszőrű magyar vizsla került ki győztesként, és a fajtagyőztesek is magyar tulajdonban lévő állatok lettek - hívta fel a figyelmet.

A szépségversenyen a juhász- és pásztorkutyák csoportgyőzteseként egy magyar tulajdonú svájci fehér juhászkutya is megmérettette magát. Ez azért is számít nagy sikernek, mivel a fajtacsoportok nagy részét oroszok képviselték - hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete már készül a jövő évi világkiállításra, amelyet rendhagyó módon nem az eredetileg pályázatot nyert Ecuador rendez meg. A dél-amerikai ország visszamondta a rendezést a gazdasági problémák és az elmúlt időszakban bekövetkezett földrengések miatt. A jövő évi kiállításnak így a korábbi pályázaton második helyezést elért Németország ad otthont - tette hozzá Korózs András elnök.

Forrás: MTI (vrzs \ bsa)

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Magyar kutyafajták, akikre méltán lehetünk büszkék

  Magyar kutyafajták, akikre méltán lehetünk büszkék

  Magyarország 9 fajtával büszkélkedhet a világ oly sok ismert fajtája közül. Számos kutya ért már el nagy sikereket itthon és külföldön is. Az egész világon ismerik és elismerik fajtáinkat, amely ne...

  Állati kvíz

  Hírek

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.