Százharminc kecskét tartanak borzalmas körülmények között Érden

Százharminc kecskét tartanak borzalmas körülmények között Érden

Több mint százharminc kecskét tartanak borzalmas körülmények között Érd-Parkvárosban egy mély pincében - közölte Érd polgármestere kedden, sajtótájékoztatón.

T. Mészáros András elmondta: többször is jelezték neki az elmúlt években Érd-Parkváros lakói, hogy egy pincében, kétemeletnyi mélységben teljesen sötétben, saját ürülékükben, iszonyú bűzben élnek az állatok. Hozzátette, hogy a kecskék vakok, és valószínűleg egy lyukon át táplálták őket.

A 2011 óta tartó ügyben mindig kérte a hatóságokat, hogy intézkedjenek, így többek között a város jegyzőjét, aki állatvédelmi okok miatt kezdeményezhet intézkedést, de a helyszíni szemle meghiúsult, mert a tulajdonos nem engedett be senkit az ingatlanba - tette hozzá.

T. Mészáros András szólt arról, hogy a többi hatóság - mint a hatósági állatorvos, valamint a népegészségügy - a kormányhivatalhoz tartozik, nem az önkormányzathoz, de azok sem tudtak tényleges eredményt elérni. Amit egy polgármester ilyen esetben tehet, azt megtette, jelezte a drámai helyzetet és kérte a mielőbbi hatékony megoldását - fűzte hozzá.

Úgy tudja, már megkezdődtek a hatósági intézkedések és ismeretlen tettes ellen feljelentés is született az ügyben - mondta a polgármester.

Forrás: MTI. A kép illusztráció. Fotó: pexels

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

1 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Mesi - 2019. január 29. 19:10

    Valaki is elgondolkozott valaha miért is történt ez?

Ezeket olvastad már?

Két év alatt ér el az Északi-sarkvidékre a brit vizekbe kerülő műanyaghulladék

júl. 19, 2016

Két év alatt ér el az Északi-sarkvidékre a brit vizekbe kerülő műanyaghulladék

Becslések szerint legkevesebb egytrillió darab műanyahulladék fagyott bele az arktiszi tengeri jégbe az elmúlt évtizedekben.

Állati kvíz

Hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.