Oktatás, nevelés

 • Cicánk testbeszéde - a szemmozgások és pupilla

  jan. 20, 2020

  Cicánk testbeszéde - a szemmozgások és pupilla

  A macskák pupillája az emberekénél sokkal gyorsabban képes mozogni. Ennek célja, hogy a fény minél gyorsabban a pupillán át eljusson a retinára, ahol a fény különböző kémiai reakciókat indít be.

 • Cicánk testbeszéde - a fülállások jelentése

  jan. 16, 2020

  Cicánk testbeszéde - a fülállások jelentése

  A macskák két füle finoman, gyorsan és egymástól függetlenül mozog, ezért gyakran a testbeszéd legárulkodóbb elemét képezi.

 • Miért dorombol a macska

  jan. 10, 2020

  Miért dorombol a macska

  A dorombolás a cica körüli rejtélyek egyike, melyet még ma sem fejtettünk meg igazán.

 • Beszédes cica avagy az igazi cicabeszéd

  jan. 9, 2020

  Beszédes cica avagy az igazi cicabeszéd

  Csicsergés. Trillázás. Dorombolás. Nyivákolás. Morgás. És persze miaú. A cicák akár száz különféle hang kiadására is képesek, ez a legtöbb ragadozó repertoárjánál nagyobb (a kutyákét is beleértve).

 • 7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  nov. 12, 2019

  7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  Sokan kérdezzük, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy kedvenceink szeretnek minket. Egyre több tudományos kutatás foglalkozik azzal, amely a kutyák ...

 • 11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  okt. 14, 2019

  11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Yorkshire terriert választani egyenlő egy örökmozgó, rettenthetetlen társsal. Egy igazán édes házikedvenc, melyet bár régen patkányfogásra vagy éppen sújtólég-jelzésre alkalmaztak.

 • Szánhúzó kutyák

  okt. 1, 2019

  Szánhúzó kutyák

  A számtalan kutyafajta között van olyan típus, amely kifejezetten szánhúzásra lett kialakítva. Ők genetikailag kizárólag erre "szakosodtak" a múlt során, tehát mind testfelépítésükben, izomzatukban és viselkedésükben a legalkalmasabbak a szánhúzásra.

 • Nagytestű kutyafajták

  szept. 30, 2019

  Nagytestű kutyafajták

  Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

 • Terrierek

  szept. 23, 2019

  Terrierek

  Eredetileg kotorékban használt ebek; ennek a célnak csak megnyúlt testű, aránylag rövid lábú kutyák feleltek meg, mert csupán ezek tudták kiugrasztani, illetve megfogni a rókát, borzot, vidrát stb. Később olyan kutyák is szerepeltek ezen a néven, amelyeket gyalog vagy lóháton való vadászatokon is használhattak, így az elnevezés tágabb értelemben a tacskótól az airedale terrierig igen változatos jellegű, nagyságú és célú fajtasorozatot jelent.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.