Oktatás, nevelés

 • 11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  szept. 16, 2019

  11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Német juhászkutyát választani új életérzés és egy hatalmas szerelem kezdete. A német juhászkutya standard-je szerint egy kiegyensúlyozott, erős idegrendszerű, magabiztos természetű, abszolút elfogulatlan és (ha nem ingerlik) jóindulatú kutya. Ezen felül figyelmes és vezethető. Bátorság, kifejezett küzdőösztön és keménység jellemzi, ezáltal rendkívül széles körben alkalmazható. Kiváló kísérő-, őrző-, védő-, szolgálati- és terelő kutya.

 • A mantrailing szakszavai

  szept. 11, 2019

  A mantrailing szakszavai

  A mantrailing egyenlőre nem rendelkezik megfelelő magyar vagy más nyelvű közhasználatú kifejezésekkel, ezért a módszerrel dolgozók világszerte az angol szakkifejezéseket használják.

 • Kutyasport - a Bikejöring, azaz kutyás terepkerékpározás

  szept. 11, 2019

  Kutyasport - a Bikejöring, azaz kutyás terepkerékpározás

  A jöring húzást jelent. A bike közismerten a kerékpár. Ha összerakjuk a két szót, akkor már meg is kapjuk a sportág lényegét. Egy kutya a kerékpár előtt futva húzza a gazdit.

 • Kutyasport - az agility

  szept. 11, 2019

  Kutyasport - az agility

  Az agility bármilyen nemtől és kortól független kutyafajtával űzhető sport. Sőt, az évente egyszer megrendezett FCI világbajnokságon kívül minden versenyen részt is vehet fajtakorlátozás nélkül bármely kutya.

 • 11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  szept. 7, 2019

  11 tény, amiért az Amstaff-ot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Amstaff-ot választani új életérzés és felelősség. Az amstaff az egyetlen a bull-típusú terrierek közül, amelynek kialakítása ...

 • Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  szept. 1, 2019

  Kutyanevek, amiket te és kutyád is imádni fog

  Kiskutya névválasztás előtt állsz, de teljesen tanácstalan vagy? Nem csodáljuk, hiszen számtalan kutyanév közül lehet választani, amit a gazdik használnak. Ilyenkor sóhajt fel minden leendő gazdi. - Bárcsak a kutyám el tudná mondani, hogy mi tetszik neki!

 • A spániel

  szept. 17, 2019

  A spániel

  Egy gyűjtőfogalom, ugyanis rendkívül sokféle spániel közül válogathatunk.

 • Mi a különbség a Phalene és a Papillon között?

  szept. 1, 2019

  Mi a különbség a Phalene és a Papillon között?

  Mindkét fajta származási helye Franciaország. Csekély közöttük a különbség, de szembeötlő.

 • 11 tény, amiért a Francia bulldogot imádjuk

  aug. 29, 2019

  11 tény, amiért a Francia bulldogot imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Francia bulldogot választani egyenlő az örök boldogsággal. Egy igazán tündéri házikedvenc, melyet sem őrzésre, sem vadászatra nem alkalmaznak ugyan, de kis mérete, nyomott orra és zömök felépítése, igazán mókássá és szerethetővé varázsolja. Ha megismered természetét, sohasem választanál mást.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.