Oktatás, nevelés

 • 7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  nov. 12, 2019

  7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  Sokan kérdezzük, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy kedvenceink szeretnek minket. Egyre több tudományos kutatás foglalkozik azzal, amely a kutyák érzelmeinek feltárását vizsgálja.

 • 11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  okt. 14, 2019

  11 tény, amiért a Yorkshire terriert imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Yorkshire terriert választani egyenlő egy örökmozgó, rettenthetetlen társsal. Egy igazán édes házikedvenc, melyet bár régen patkányfogásra vagy éppen sújtólég-jelzésre alkalmaztak.

 • Szánhúzó kutyák

  okt. 1, 2019

  Szánhúzó kutyák

  A számtalan kutyafajta között van olyan típus, amely kifejezetten szánhúzásra lett kialakítva. Ők genetikailag kizárólag erre "szakosodtak" a múlt során, tehát mind testfelépítésükben, izomzatukban és viselkedésükben a legalkalmasabbak a szánhúzásra.

 • Nagytestű kutyafajták

  szept. 30, 2019

  Nagytestű kutyafajták

  Megjelenésük ellenére a nagytestű kutyák általában szeretetteljes, nyugodt és hűséges állatok! A történelem folyamán ezeket a kutyákat állatok védelmére illetve őrző-védő feladatokra használták.

 • Terrierek

  szept. 23, 2019

  Terrierek

  Eredetileg kotorékban használt ebek; ennek a célnak csak megnyúlt testű, aránylag rövid lábú kutyák feleltek meg, mert csupán ezek tudták ...

 • 11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  szept. 16, 2019

  11 tény, amiért a Német juhászkutyát imádjuk

  Kutyát választani nagy felelősség, Német juhászkutyát választani új életérzés és egy hatalmas szerelem kezdete. A német juhászkutya standard-je szerint egy kiegyensúlyozott, erős idegrendszerű, magabiztos természetű, abszolút elfogulatlan és (ha nem ingerlik) jóindulatú kutya. Ezen felül figyelmes és vezethető. Bátorság, kifejezett küzdőösztön és keménység jellemzi, ezáltal rendkívül széles körben alkalmazható. Kiváló kísérő-, őrző-, védő-, szolgálati- és terelő kutya.

 • A mantrailing szakszavai

  szept. 11, 2019

  A mantrailing szakszavai

  A mantrailing egyenlőre nem rendelkezik megfelelő magyar vagy más nyelvű közhasználatú kifejezésekkel, ezért a módszerrel dolgozók világszerte az angol szakkifejezéseket használják.

 • Kutyasport - az Obedience

  okt. 18, 2019

  Kutyasport - az Obedience

  Az obedience a kutya irányíthatóságát, fegyelmezettségét, a gazdával való kapcsolatát bemutató sportág.

 • Kutyasport - a szánhúzás, azaz a kutyafogathajtás

  okt. 2, 2019

  Kutyasport - a szánhúzás, azaz a kutyafogathajtás

  A szánhúzáshoz / kutyafogatozáshoz legalább két lelkes és egészséges kutyára, hámokra, kötélzetre és szánra (hó hiányában pedig egy kerékpár alapokon nyugvó járműre: egy 3 vagy 4 kerekű edzőkocsira) van szükség.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.