Oktatás, nevelés

 • Pumi fajtastandard

  máj. 22, 2019

  Pumi fajtastandard

  FCI Standard Nr.56 (2000.04.06.) H Pumi

 • Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  máj. 17, 2019

  Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  Minden alkalommal, amikor hazaérsz, kutyád lelkesen fogad az ajtóban? Minden kedvencnek más az üdvözlési rituáléja. Egyes kutyák farkukat mozgatják, mások nyalogatják a gazdi kezét,vannak akik örömükben a gazdira ugranak, és vannak olyanok is akik imádják a gazdi kezét megrágcsálni.

 • A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  dec. 6, 2018

  A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  A kutyák is rendelkeznek bizonyos szintű metakognitív képességekkel, ami azt jelenti, hogy tisztában vannak azzal, ha nincs elegendő információjuk egy probléma megoldásához és emiatt igyekeznek több információhoz jutni, hasonlóan a főemlősökhöz - állapították meg a németországi Max Planck Történettudományi Intézet DogStudies laboratóriumának kutatói, akik a Learning & Behavior című folyóiratban publikálták az eredményeiket.

 • Óriástestű kutyafajták

  dec. 4, 2018

  Óriástestű kutyafajták

  Az óriás vagy XL méretű kutyafajtákra a hatalmas termet vagy a szokatlanul nagy súly jellemző. Marmagasságuk elérheti akár 87 centiméteres nagyságot, vagy akár még meg is haladhatja azt. Súlyuk általában 50 kilogramm feletti.

 • Közepes testű kutyafajták

  nov. 26, 2018

  Közepes testű kutyafajták

  Ebben a csoportban a törpe fajták kivételével minden típus képviseltetve van. Átlagos marmagasságuk 38 és 68,5 centiméter közötti, súlyuk körülbelül ...

 • A legnyugodtabb kutyafajták - törpe, kis- és közepes testű fajták

  nov. 6, 2018

  A legnyugodtabb kutyafajták - törpe, kis- és közepes testű fajták

  Mielőtt bárki kutyát szeretne vásárolni, érdemes megnézni melyek azok, amelyek életviteléhez leginkább illenek. Ezért azokat a fajtákat mutatjuk be nektek, amelyek nemcsak gyermekek mellé de egy nyugodt otthonban is könnyedén tarthatóak, kis mozgásigénnyel, akár idősebb emberek társaiként.

 • Őrző-védő kutyafajták

  okt. 24, 2018

  Őrző-védő kutyafajták

  Egyes kutyáknak természetes ösztönük van arra, hogy megvédjék otthonukat és családjukat. Ezért számos kitűnő őrkutyát ismerünk.

 • Mini kutyafajták ( toy fajták ) képekkel

  okt. 19, 2018

  Mini kutyafajták ( toy fajták ) képekkel

  Az Amerikai Kennel Club létrehozott a legkisebb testű fajtáknak egy csoportot, amelyet "toy", azaz játék néven kereszteltek el.

 • Hízásra hajlamos kutyafajták

  okt. 17, 2018

  Hízásra hajlamos kutyafajták

  A különböző kutyafajtáknak különböző genetikai összetevői vannak, amelyek befolyásolják a megjelenésüket, a magatartásukat illetve más betegségekre való hajlamukat is.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.