Bartos Ildikó

Bartos Ildikó

Lyrene - Birmans
Lyrene Birman Tenyészet tulajdonos

Szakterületei: Fajtaleírások , Viselkedés , Felelős állattartás , Tartás, gondozás , Táplálás, táplálkozás

Bemutatkozás

A nevem Ildikó, 1966-ban születtem. Eredetileg angol nyelv- és irodalomtanár, fordító, tolmács vagyok. A cicákért mindig rajongtam, már előző életeimben is.

 

A Lyrene tenyészet

A Lyrene tenyészettel édesanyámnak és Lili kiscicámnak állítok emléket.

2012 nyarán fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy macskatenyésztésbe fogok, egy fájdalmas esemény kapcsán. Elveszítettem sziámi kiscicámat, Lilikét, akinek rövid négy életévéből kettőt az életben maradásért folytatott küzdelemmel töltöttünk. Lilike, örökre itt maradsz a szívemben!

A Burmai Szent Templommacska régóta vágyam volt, el is kezdtem keresgélni, és meglepődve tapasztaltam, hogy Magyarországon rendkívül ritka, ami csak tovább vitt ezen az úton. Találtam egy csodaszép kis Birman kék lánykát, Myát, ő lett a Lyrene dinasztiaalapító.

Nagyrészt egymagam végzem tenyészetünk minden tevékenységét, eredeti hivatásomat nem feladva. A cicák velem élnek, mindennapjaim, éjszakáim részei, róluk szól az életem, így alkalmam van őket a lehető legalaposabban megfigyelni, megismerni. Családként élünk, velem vannak születésüktől mindaddig, amíg örök szerető családjaikhoz nem költöznek. Kisgyermekként szeretem őket és így is szocializálódnak. Csodálatos, magabiztos cicák lesznek, akik remekül kijönnek az emberekkel, más kisállatokkal, és gyorsan beilleszkednek az új otthonukba.

Nem törekszem show címek gyűjtésére. Elsősorban azért nem, mert nem gondolom, hogy a show címek hatással vannak a kiscicák minőségére, egészségére. Másodszor pedig azért, mert egy cica életének nem szerves része a fürdetés, kozmetikázás, az, hogy emberek tömkelege nézegeti, miközben ő egy ketrecben kuporog 1-2 napon át.

Elsődleges célkitűzésem a Birman tenyészettel, hogy egészséges, bűbájos, gyönyörű Birman kiscicákat neveljek kedvencnek a leendő szerető örök gazdik legnagyobb örömére. Sok kiscicánk show minőségű a kivételesen jó vérvonalnak köszönhetően, de én akkor vagyok a legboldogabb, ha ők szerető otthonokra találnak, és nem tenyészetben "dolgoznak". Természetesen megtisztelő, ha egy másik tenyésztő akarja a saját vonalát a mi kiscicáinkkal erősíteni, de ilyenkor is biztosítékot kérek, hogy nem fogják őket agyon tenyészteni, és boldog életet élnek, megkapva minden szeretetet és gondoskodást.

Nemzetközi egyesületi tagként a tenyésztői szabályzatot szigorúan betartva és cicáimra a legnagyobb gondot fordítva végzem tevékenységemet. A tenyésztés, a cicázás a szenvedélyem, imádott hobbim, nem a megélhetési forrásom.

Célom, hogy a mindennapokban és a PawPeds Academy tanfolyamain tanultak alapján a tőlünk nyugatabbra és északabbra levő tenyészetek és az európai standard követelményeit elérő színvonalon folytassam ezt a tevékenységet.

Minden új gazdinak szívesen segítek mindenben, amiben tudok, és szeretem, ha rendszeres visszajelzéseket kapok szeretett kiscicáim fejlődéséről. Óriási örömet és büszkeséget jelent, ahogy figyelhetem, miként nőnek egészséges és boldog nagy cicákká.

Bartos Ildikó cikkei

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.