Székely Zsolt

Székely Zsolt

Dogmopolite Kft.
Kutyakozmetikus

Szakterületei: Tartás, gondozás

Bemutatkozás

2000 óta tartozom a kutyatartók népes táborába, kezdetben akitával, majd boxerrel és harlekin tacskóval foglalkoztam. Jelenleg egy biewer yorkie és egy boarder collie büszke tulajdonosa vagyok.

A kutyakozmetikus iskola egyik legjobb végzőseként immár több, mint két és fél éve foglalkozom professzionális kutyakozmetikázással. Rendszeresen készítem fel a Dogmopolite Kutyakozmetika kutyáit kiállításokra, versenyekre, továbbá magam is a szakmai versenyek rendszeres résztvevője vagyok.

Fontosnak tartom, hogy a kutya külalakja összhangban legyen saját egészségügyi és lelki állapotával: frizurája, fazonja kellemes és egészséges összképet, egészet alkosson. Emellett szintén nagyon fontos, hogy a kozmetikázás során figyelembe vegyük a kutya kényelmét, hogy jól érezze magát – a megújulás, megszépülés élménye legyen a kozmetikázás számára is.

A továbbképzések és kiállítások rendszeres látogatását szintén létfontosságúnak tartom: ez egy olyan szakma, amit változékonysága, a technológia fejlődése miatt folyamatosan tanulni, fejleszteni kell. Ennek kapcsán, de önmagában is fontos, hogy mindig a legkorszerűbb gépekkel, samponokkal, a legkorszerűbb divatokat, trendeket próbáljuk Magyarországon is meghonosítani.

Azon túl, hogy a gazdi a kutyáját szépítjük, hasznos tanácsokkal is ellátjuk őket a legfontosabb kérdésekben: otthoni ápolás, egészségügyi karbantartás, valamint a jó közérzet megtartása.

A fentiek mellett a Dogmopolite segítségemmel nagy hangsúlyt fektet a tudás továbbadására: évente 1-2 kiemelkedő teljesítményű, ígéretes diák kinevelését is magunkra vállaljuk.

Székely Zsolt cikkei

 • Szakszavak, amelyeket érdemes ismerünk: Trimmelés és nyírás

  Szakszavak, amelyeket érdemes ismerünk: Trimmelés és nyírás

  Sok kutyatartó számára nem teljesen világos, hogy mi is az a trimmelés. Sokan nem tudják, hogy mit válaszoljanak erre a kérdésre, amikor elviszik kedvencüket a kutyakozmetikushoz: „Trimmeljük, vagy...

 • Séta télen kedvencünkkel

  nov. 26, 2013

  Séta télen kedvencünkkel

  Egy lakásban tartott kutyusnak is szüksége van a rendszeres sétára, még akkor is, ha odakint igazi fagyos, havas télre váltott az időjárás.

 • Séta télen kistesű és kisszőrű kutyával

  febr. 3, 2014

  Séta télen kistesű és kisszőrű kutyával

  Nagyon sok gazdi azt gondolja, hogy télen kevesebb időt és odafigyelést kell fordítani kedvence ápolására, mondván, ha minél nagyobb a bundája annál jobban melegíti.

 • A kutyakozmetika kialakulása

  okt. 15, 2013

  A kutyakozmetika kialakulása

  Hogyan alakult ki a kutyakozmetika és miért fontos kedvenceink számára ez a kezelés

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.