A macskaeledel tárolás aranyszabályai

A macskaeledel tárolás aranyszabályai

Nagyobb kiszerelésű száraz eledelt gazdaságosabb venni, de a huzamosabb tárolás alatt bizony előfordul, hogy olykor az állaga már nem olyan, mint amikor először kibontottuk.

Vannak azonban apróbb trükkök, hogy hogyan lehet biztonságosan tárolni a száraz macskaeledelt, ugyanis az eledel frissességét és a szemcsék tápértékének megőrzését nagyban befolyásolják raktározási körülményei.

Nézzük meg melyik az az 5 macskaeledel tárolási hiba, amit ne kövessünk el cicánk biztonsága érdekében.

1. Ne dobjuk ki az eredeti csomagolást

A minőségi macskaeledel zacskókat úgy tervezték, hogy megvédjék a tápszemcséket a szennyeződésektől, és a lehető leghosszabb ideig fenntartsák frissességüket.

A zsák vagy zacskó megtartása a későbbiekben hasznos lehet a macskaeledel vonalkódja, lejárati dátuma és az árukód megőrzése végett - mindezek fontos információval rendelkeznek, különösen akkor, ha macskaeledel-visszahívásról van szó.

2. Ne tegyük ki az eledelt a levegőre

A macskaeledel zacskóját minden etetés után vissza kell zárni, bekötni, mert ez segít megelőzni a szükségtelen levegő és páratartalom megemelkedését, mely felgyorsítja az eledel lebomlását és fokozza a bakteriális szennyeződés kockázatát, mint például a szalmonella.

3. Ne tároljuk a macskaeledelt a napon

A napfényre kitett macskaeledel zsáknak emelkedhet a hőmérséklete és páratartalma. Ez felgyorsítja az élelmiszer-lebomlást, és növeli a szalmonellafertőzés kockázatát, valamint más baktériumok elszaporodását is. Lehetőségeinkhez képest próbáljuk meg hűvös (nem hideg!), száraz helyen tárolni.

4. Ne tároljuk a lejárati időn túl

A macskaeledel lejárati dátumát a macska biztonsága érdekében hozták létre. Ne kockáztassuk kedvencünk egészségét azzal, hogy lejárati időn túli eledellel etetjük.

Ha úgy látjuk, hogy biztosan nem fog elfogyni az eledel a lejárati határidőn belül és nem szeretnénk kidobni a megvásárolt tápot fontos, hogy ne etessük túl kedvencünket! Keressük fel a hozzánk legközelebbi menhelyet és adományozzuk oda számukra. Biztosan örülni fognak a lakók a finom falatoknak.

5. Ne keverjük össze a régi és az új macskaeledelt

Amikor a régi tápnak már csak 1 heti adag van az alján kísértésbe esünk, hogy összeöntsük őket, mert ugye ki szeret tárolni egy majdnem üres zacskót, praktikátlan és még a helyet is foglalja, de akkor se tegyük ezt meg. Akaratlanul is megfertőzhetjük az új eledelt vele.

 

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Előzd meg a férgességet! A megelőzés 8 aranyszabálya!

  márc. 29, 2015

  Előzd meg a férgességet! A megelőzés 8 aranyszabálya!

  A férgesség nem csak kedvenceinket fenyegeti, hanem ránk, gazdikra is veszélyt jelenthet.

  Állati kvíz

  Táplálás, táplálkozás

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.