A macskaeledel tárolás aranyszabályai

A macskaeledel tárolás aranyszabályai

Nagyobb kiszerelésű száraz eledelt gazdaságosabb venni, de a huzamosabb tárolás alatt bizony előfordul, hogy olykor az állaga már nem olyan, mint amikor először kibontottuk.

Vannak azonban apróbb trükkök, hogy hogyan lehet biztonságosan tárolni a száraz macskaeledelt, ugyanis az eledel frissességét és a szemcsék tápértékének megőrzését nagyban befolyásolják raktározási körülményei.

Nézzük meg melyik az az 5 macskaeledel tárolási hiba, amit ne kövessünk el cicánk biztonsága érdekében.

1. Ne dobjuk ki az eredeti csomagolást

A minőségi macskaeledel zacskókat úgy tervezték, hogy megvédjék a tápszemcséket a szennyeződésektől, és a lehető leghosszabb ideig fenntartsák frissességüket.

A zsák vagy zacskó megtartása a későbbiekben hasznos lehet a macskaeledel vonalkódja, lejárati dátuma és az árukód megőrzése végett - mindezek fontos információval rendelkeznek, különösen akkor, ha macskaeledel-visszahívásról van szó.

2. Ne tegyük ki az eledelt a levegőre

A macskaeledel zacskóját minden etetés után vissza kell zárni, bekötni, mert ez segít megelőzni a szükségtelen levegő és páratartalom megemelkedését, mely felgyorsítja az eledel lebomlását és fokozza a bakteriális szennyeződés kockázatát, mint például a szalmonella.

3. Ne tároljuk a macskaeledelt a napon

A napfényre kitett macskaeledel zsáknak emelkedhet a hőmérséklete és páratartalma. Ez felgyorsítja az élelmiszer-lebomlást, és növeli a szalmonellafertőzés kockázatát, valamint más baktériumok elszaporodását is. Lehetőségeinkhez képest próbáljuk meg hűvös (nem hideg!), száraz helyen tárolni.

4. Ne tároljuk a lejárati időn túl

A macskaeledel lejárati dátumát a macska biztonsága érdekében hozták létre. Ne kockáztassuk kedvencünk egészségét azzal, hogy lejárati időn túli eledellel etetjük.

Ha úgy látjuk, hogy biztosan nem fog elfogyni az eledel a lejárati határidőn belül és nem szeretnénk kidobni a megvásárolt tápot fontos, hogy ne etessük túl kedvencünket! Keressük fel a hozzánk legközelebbi menhelyet és adományozzuk oda számukra. Biztosan örülni fognak a lakók a finom falatoknak.

5. Ne keverjük össze a régi és az új macskaeledelt

Amikor a régi tápnak már csak 1 heti adag van az alján kísértésbe esünk, hogy összeöntsük őket, mert ugye ki szeret tárolni egy majdnem üres zacskót, praktikátlan és még a helyet is foglalja, de akkor se tegyük ezt meg. Akaratlanul is megfertőzhetjük az új eledelt vele.

 

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Kutyák új eledelhez szoktatása

  Kutyák új eledelhez szoktatása

  Kutyusod a kora -, vagy betegsége miatt új eledel átszoktatására kényszerülhet. Ehhez neked kell jól alkalmazni az új eledelhez szoktatást, hogy egészségügyi problémák nélkül át tudjon állni az új ...

  Állati kvíz

  Táplálás, táplálkozás

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.