Tippek a megfelelő kölyöktáp kiválasztásához

Tippek a megfelelő kölyöktáp kiválasztásához

Egy új kiskutya érkezése a házba új feladatokkal látja el az embert. Most jöjjön 6 eledelválasztási ötlet kiskutyáknak.

A kisállat boltokban számos kutyajáték, ápolási eszköz és eledel közül válogathatunk, ami nagy kihívás, hogy megtaláljuk mindenből a legmegfelelőbbet kiskutyánk számára.

Mielőtt belekezdünk a vásárlásba kérjük ki állatorvosunk tanácsát az étrenddel kapcsolatban, annak biztosítása érdekében, hogy kiegyensúlyozott és kifejezetten a növekvő kiskutya számára készült eledelt adjunk kedvencünknek.

1. Válasszuk a kölyökkutyáknak készült eledelt

A legjobb, ha olyan eledelt választunk amelyen etetési kísérletek végeztek. Ez azt jelenti, hogy az étrend speciális összetételét kutyákon tesztelték. Sok kisállat-élelmiszeripari vállalat készít úgy ételeket, hogy soha nem tesztelik tényleges kutyákon, mielőtt elküldenék az állatkereskedőknek. A jobb állateledel vállalatok befektetnek a kutatásba, és konzultálnak az állatorvos-táplálkozási szakértőkkel, hogy olyan táplálékot biztosítsanak, amely teljesen kiegyensúlyozott, anélkül, hogy a tápanyagok egyensúlytalanságban lennének, melyek káros hatással lehetnek a kutyus fejlődésére.

2. Legyünk tudatában a kalóriáknak

A kölyökkutyáknak magasabb kalóriatartalmú eledelre van szüksége, mint a felnőtt kutyáknak, ahhoz, hogy a növekvésére több energia jusson. Az általuk fogyasztott kalóriák körülbelül felét a szövetek növekedésére és fejlesztésére fordítják. Fontos, hogy az általuk táplált élelmiszer mennyisége megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosítson ahhoz, hogy megfelelően fejlődhessen.

3. Kölyök méretkülönbségek

Válasszunk olyan tápot, amelyet kifejezetten kedvencünk méretére formáltak. A Csivava kiskutya és a Német Dog kiskutya csontnövekedése nagyon eltérő, és nem szabad ugyanazt az ételt kapniuk. A nagyobb fajtájú kiskutya ételében meghatározott arányban van kalcium és foszfor, hogy biztosítsa a csontok megfelelő fejlődését és segítsen megelőzni az ízületi betegségeket.

4. Kölyöktáp mérete

Nagyon fontos, hogy mekkora a tápszem mérete. Egy apró Yorkie kölyöknek nehézségei lehetnek nagyobb méretű tápszemcsékkel. Ha úgy döntünk, hogy nedves eledelt adunk kedvencünknek, vegyük figyelembe itt is az élelmiszerdarab méretét.

5. Ellenőrizzük az összetevőket

A kiskutya ételeinek összetevői fontos szerepet játszanak a kölyök fejlődésében és kiegyensúlyozottságában. Például egy kölyök idegrendszere az esszenciális zsírsavtól, a DHA-tól függ (legtelítettebb omega3 zsírsav). Ebből nagyobb mennyiséget kell kapnia, hogy segítsenek egy növekvő kölyök szemének, fülének és agyfejlődésének.

Tanulmányok kimutatták, hogy a DHA magas táplálékkal etetett kölyköknek nagyobb lett a memóriája. Ez okosabb és jobban edzhető kiskutyákat eredményez.

6. Tartsuk kiskutyánkat edzetten és egészségesen

A kölyök egészséges testsúlyban tartása kulcsfontosságú az egész életen át tartó egészséghez. Az alulsúlyos kölykök nem megfelelően fejlődnek, míg a túlsúlyos kölykök nagyobb kockázatot jelentenek a kutya felnőtt korában.

Ez olyan betegségekhez vezethet, mint

 • az ízületi gyulladás,
 • a magas vérnyomás,
 • a szívbetegség,
 • a cukorbetegség
 • és a hőelvezetés.

Az állatorvosnak minden látogatáskor ki kell értékelnie a kölyök testállapotát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelő táplálkozásban részesül.

Forrás: petmd

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Tenyészszukák-tenyészkanok kiválasztása

  ápr. 2, 2017

  Tenyészszukák-tenyészkanok kiválasztása

  Amennyiben kezdő tenyésztő vagy, nagyon fontos a tenyésztésre való alapos felkészülés. Rendkívül kényes pontja a tenyésztés megkezdésének egy elsőrangú szuka megvásárlása, beszerzése.

  Állati kvíz

  Táplálás, táplálkozás

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.