Tartás, gondozás

 • Kutyánk és a tűzijáték

  dec. 28, 2019

  Kutyánk és a tűzijáték

  Szakértőink 9 pontban határozzák meg a tűzijátékra való felkészülést. Ha ezeket betartod, segíthetsz kutyádnak megkönnyíteni azokat a nehéz perceket, amelyeket a tűzijáték okoz.

 • Kutyát szeretnék! Vajon nekem való?

  jan. 22, 2020

  Kutyát szeretnék! Vajon nekem való?

  Ha szeretnél egy kis kedvencet az még nem jelenti azt, hogy valóban elkötelezett vagy a kutyatartás iránt, képes leszel arra, hogy napi szinten el tudd látni őt és napi életviteledbe beillesztve igazi társaddá váljon. Ezért a tudatos gazdi lét legfőbb pontja az, hogy mielőtt magadhoz veszel egy kutyát, higgadt fejjel megfontold, vajon neked való-e egy négylábú társ.

 • Kövér kutya diétája

  aug. 30, 2019

  Kövér kutya diétája

  Az elhízás súlyosan veszélyezteti kutyánk egészségét. Sokan nem gondolnak arra, hogy az állat kalóriaszükséglete fordított arányban változik méretével és korával, ezért az elhízás problémájával első sorban az öregebb kutyák bajlódnak. A túltáplálás egyébként főként a kis termetű ebek jellegzetes "betegsége", de a nagy testű kutyák között is találhatunk kórosan kövér egyedeket.

 • Farokvágás (kurtítás)

  júl. 31, 2019

  Farokvágás (kurtítás)

  Olyan beavatkozás, amely során a kutyakölyök farkát csonkolják.

 • A fülkupírozás

  júl. 18, 2019

  A fülkupírozás

  A fülek alakja és mozgékonysága a kutya fejének jellegzetes kifejezést kölcsönöz, sőt még a vérmérsékletéről is árulkodik. Vannak álló, előrebicsakló, ...

 • Meddig tüzel a kutya?

  nov. 12, 2018

  Meddig tüzel a kutya?

  Vajon mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mikor tüzel a kutyánk, milyen rendszerességgel és mennyi ideig? Ismerjük a jeleit? Hallottunk már a "csendes tüzelés" kifejezésről? Cikkünkben bemutatjuk mindazt, amit a tüzelésről tudnunk érdemes.

 • Airedale terrier szőrzetápolása - trimmelése

  szept. 28, 2018

  Airedale terrier szőrzetápolása - trimmelése

  Az Airedale terrier bundája két rétegből áll. Egyrészt egy puhább aljszőrzetből másrészt egy durva fedőszőr rétegből. Az elhalt szőrszálakat csak keféléssel és trimmeléssel lehet eltávolítani, sajnos maguktól nem távoznak a kutya bundájából.

 • A hosszú szőrű kutyák szőrtípusai és ápolása

  júl. 5, 2018

  A hosszú szőrű kutyák szőrtípusai és ápolása

  Egy hosszú szőrrel rendelkező kutyus bundájával bizony több a teendő ahhoz, hogy az mutatós és gyönyörű maradhasson. Ilyen fajtát csak olyan gazdinak javaslunk, aki vállalja a rendszeres szőrápolással járó minden gondot, mely a munka és kiadás mellett bizony rengeteg időt is követel.

 • Kutyák drót és szálkás szőrzete

  jún. 30, 2018

  Kutyák drót és szálkás szőrzete

  A drótszőrű kutyák másféle szőrrel rendelkeznek mint a szálkásszőrű társaik? Rengetegen tesszük fel ezt a kérdést, hiszen a válasz nem egyértelmű. Szakemberek válaszait gyűjtöttük össze ebben a cikkben, hogy eloszlassuk a kétségeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.