9 dolog ami megváltozik az életedben, miután kutyagazdi leszel

9 dolog ami megváltozik az életedben, miután kutyagazdi leszel

Mielőtt bárki egy kutyát vesz magához, rózsaszín fátyol lengedez előtte a kutyatartással kapcsolatban. Olyan ez, mint egy terhesség alatti, várakozással teli időszak. Csodás séták, idilli pillanatok és gyorsan tanuló örökké szófogadó kutyus...

Álmodozz csak tovább, az élet kicsit másként írja ezeket a történeteket.

Természetesen nem egy félelmetes dolog a kutyatartás, de mégis nagy felelősség egy kutya gazdijának lenni.

 

 

Kutyád napi sétákat igényel, akár hihetetlen időpontban is

Időnként előfordulhat, hogy kutyád a kedvenc sorozatod legjobb pillanata előtt jelez, hogy neki most azonnal ki kell mennie, mert ha nem, abból baj lesz.

Vagy csak egyszerűen túlette magát, és kellemes időtöltésként kutyád mellett sétálva nézed az eget, amíg neki el kell végeznie nagyobb dolgát. Ilyenkor csak egyet javasolhatunk, csodáld a tájat vagy élvezd a csillagok adta gyönyörű látványt.

 

 

Kutyád megtanítja neked a helyes viselkedést

Ha egy kutya hozzád kerül, nagy valószínűséggel képezni szeretnéd. De a képzéseken nem csak a kutyát tanítják, hanem a gazdit is. Ami a legdurvább, hogy anélkül, hogy tisztában lennél vele, kutyád otthon folytatja a kiképzésed, ugyanis az ott megtanult szabályokat folyamatosan próbálja áthágni.

Illetve ő jobban tudja majd a te napirended, mint Te magad. Tudni fogja, mikor van játékidő, a séta ideje, valamint az etetés és tisztálkodás percei. Tehát készülj fel rá nyugodtan, hogy a napirended nem tud változni, hiszen kutyád jelzi, ha valami nem történik meg, vagy nem akkor, amikor kellene.

 

 

Mi ez a szag?

Hazaérsz, és valami különös illat vár otthon. Próbálod kideríteni, vajon mi lehet az. Kicsit furi, de nem tudod megállapítani, mi lehet az. Majd jön kutyád boldogan, üdvözöl, és ahogy közelít, jön a szag is. Bizony, ez a kutyaszag.

Ezt sem lehet egyetlen gazdinak sem elfeledni, hogy a kutyus szőrét rendszeresen ápolni kell, hogy a "kutyaszagot" elkerülhessük.

 

 

 

Együtt mindenhová

 

 

Egy kutyapuszi mindig jár

Ne aggódj, ha kutyád van, mindig jár egy kellemes puszi. Őt nem érdekli, ha reggel ébredés után nem a leg kellemesebb a leheleted, ami jár, az jár.

Számára a reggeli arcon nyalás a szeretet jele, amelyet kár lenne egyetlen gazdinak is elmulasztani.

 

 

Megszervezi az életed

A kutyák számára rendkívül fontos a napirend. Tudják, hogy reggel 7-kor ébresztő, majd jöhet a reggeli és a séta. Ezért hétvégén is ugyan azokkal a gazdikkal fogsz találkozni séta közben, mint hétvégén.

A pihenést át kell értelmezned, mert valaki felül fogja írni a nyugalommal töltött óráid számát. A kutyákra kevésbé jellemző a sok alvás, az inkább a cicák sajátossága.

 

 

Új nyelvet fogsz megtanulni

Amint gazdi leszel, egy új nyelv elsajátítása veszi kezdetét. Hol csecsemőkhöz szóló cuki nyelven, hol szabadon áramló lelki gondokról kap információt a kutyád. Vele mindent meg fogsz osztani. Mi bánt, mitől érzed jól magad, sőt azt is el fogod neki mesélni, hogy a munkahelyen a főnököd ma nem éppen volt jó formában.

Egy idő múlva a kutya tudni fogja, hogy amit mondasz, az nem róla szól, de neki. Ezért a legjobb hallgatóság lesz számodra, aki mindig minden körülmények között meghallgat.

 

 

 

Barát, aki soha nem hagy cserben

 

Egy kutya mindig jó kifogás egy rossz program lemondására

Ezzel kevesen büszkélkednek, de nagyon jó dolog, ha van egy kutyánk. Könnyedén le tudunk egy rossz programot mondani. ;) Ne haragudj, de mennem kell kutyát sétáltatni.

Kedvenced nagyon jó indok lehet egy rossznak tűnő parti vagy randi lemondására. Kimondva vagy kimondatlanul nagyon jó, ha van egy kutyánk.

 

 

Kutyád megőrzi minden titkod

Neki soha nem kell majd mondanod, hogy ezt ne mond el kérlek senkinek. Ezért azok a csodás bolyhos fülek a legbiztonságosabbak mindenféle titkod meghallgatására és megőrzésére.

Szerencsére kutyádat nem fogja érdekelni, hogy mi a titkod, csakis egy dolog a legfontosabb számára, Te, hogy újra boldog legyél.

 

 

Feltétel nélkül fog szeretni

Nem számít milyen kedved van, hogy nézel ki reggel vagy éppen betegen pihensz otthon. Kutyád azt gondolja, hogy Te vagy az az ember, akit az univerzumban a legjobban tud szeretni.

Ezért minden körülmények között megpróbál téged felvidítani ha rossz kedved van, de tudni fogja, ha támogatásra van szükséged. Benne soha nem fogsz csalódni, hiszen Te neki az életet jelented.

 

 

Fő fotó: flicker.com

 

Kapcsolódó tartalmaink:

log
10
Összesített értékelés
3 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Cicád életkora!

  szept. 28, 2015

  Cicád életkora!

  Ha nem tudod hány éves emberi években számítva a cicád, akkor most megtudhatod!

  Állati kvíz

  Tartás, gondozás

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.