A kutyasétáltatás mint sport!

A kutyasétáltatás mint sport!

Tarts kutyát és vidd el sétálni! Olyan edzésterv után kutatsz, amit biztosan be tudsz tartani? Talán be kéne fektetned egy edzőgépbe, ami ráadásként még viszont is szeret téged? Vehetnél akár egy kutyát!

Néhány szakértő szerint a világ legjobb személyi edzői valójában nem is személyek, hanem állatok! Egy mostani kutatás szerint ugyanis, ha egy kis mozgásról van szó, a kutyák jelentik a legnagyobb motiváló erőt gazdájuk számára.

Valójában nemcsak, hogy sokkal szívesebben tesznek sétát, de fizikailag is aktívabbak azok, akiknek gondoskodniuk kell egy kutyáról. A kutatás szerint a gazdik 60 %-a átlagosan napi 30 percet mozog, ami nem csak a kutyasétáltatást jelent az ő esetükben, hanem egyéb testmozgást is szívesebben és gyakrabban végeznek.


Ha a kutyánknak úgy tartja kedve, akár este 10 órakor is igénye támadhat egy kis sétához, mikor pedig mi legszívesebben már ki sem mozdulnánk kedvenc fotelünkből. Azonban biztosra veheted, hogy kis kedvenced addig nem fog neked nyugtot hagyni, míg nem teljesíted a kívánságát.


Talán éppen ennek a határozottságnak köszönhető, hogy tökéletes „edző” válna belőlük. De persze az is igaz, hogy manapság már nem minden gazda sétáltatja a kutyáját, hiszen egyesek profi kutyasétáltatót foglalkoztatnak, míg mások egyszerűen csak engedik, hadd futkározzon kutyusuk a kertben. Akárhogy is, de saját- és kutyád egészségének érdekében is előnyösebb, ha a hagyományos sétáltatást választod.

log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Kutyasport - az agility

  Kutyasport - az agility

  Az agility bármilyen nemtől és kortól független kutyafajtával űzhető sport. Sőt, az évente egyszer megrendezett FCI világbajnokságon kívül minden versenyen részt is vehet fajtakorlátozás nélkül bár...

  Állati kvíz

  Tartás, gondozás

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.