Viselkedés

 • Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  máj. 19, 2015

  Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  A kutyáknak nem csupán a farkuk mozgása árulkodik érzelmeikről, hanem a szemöldökük is, sőt egész pofájuk mimikája beszédes - állítják ...

 • Szeparációs szorongás vagy szeparációs stressz

  aug. 16, 2019

  Szeparációs szorongás vagy szeparációs stressz

  A munkából hazaérve hihetetlen látvány fogad nap mint nap? Kutyád szétrágta a kedvenc párnád, darabokra szedte a cipőd, a sarokba vizelt vagy csak a szomszéd hív, hogy miért sír ennyire? A szeparációs stressz – sajnos – mára mondhatni népbetegség lett a kutyák között. Közel minden második kutyatulajdonos találkozott már ezzel a problémával, ki rövidebb, ki hosszabb ideig, sőt olyan is akad, aki egy életen át képtelen kigyógyítani belőle kutyáját.

 • Kölyökkori szocializációra vonatkozó kutatások

  aug. 15, 2019

  Kölyökkori szocializációra vonatkozó kutatások

  A szocializáció folyamatáról J. P. Scott és munkatársai tettek nagy jelentőségű megfigyeléseket. Ezekből kiderül, miért is olyan fontos a kölykök korai szocializációja.

 • Városi kutyák viselkedészavarai

  aug. 15, 2019

  Városi kutyák viselkedészavarai

  Mivel manapság a kutyákat a városokban főként kedvencként tartják, többnyire lakásban, falak közé zártan, ezért ez viselkedési problémák forrása lehet ha nem figyelünk rá oda.

 • Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  máj. 17, 2019

  Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  Minden alkalommal, amikor hazaérsz, kutyád lelkesen fogad az ajtóban? Minden kedvencnek más az üdvözlési rituáléja. Egyes kutyák farkukat mozgatják, mások nyalogatják a gazdi kezét,vannak akik örömükben a gazdira ugranak, és vannak olyanok is akik imádják a gazdi kezét megrágcsálni.

 • A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  dec. 6, 2018

  A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  A kutyák is rendelkeznek bizonyos szintű metakognitív képességekkel, ami azt jelenti, hogy tisztában vannak azzal, ha nincs elegendő információjuk egy ...

 • Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  aug. 30, 2017

  Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  Amerikai kutatók a macskák színe és viselkedése közötti összefüggéseket vizsgálták, melyből kiderült, hogy cicánk agresszivitása igen nagy mértékben függ színétől.

 • A félelem és szorongás okai cicáknál

  júl. 4, 2017

  A félelem és szorongás okai cicáknál

  A cicák érzékeny lények, ezt félénkséggel vagyunk hajlamosak társítani. De fontos leszögezni, hogy a félelem és szorongás nem normális viselkedés a cicáknál, ezek komoly érzelmek, amelyeket érdemes megvizsgálni.

 • 3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  júl. 8, 2017

  3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  A kölyökkutya fogzása nehéz időszak gazdinak és az állatnak is. Vannak azonban bizonyos dolgok, amiket tehetünk, hogy könnyebb legyen kedvencünk számára és bútoraink is megússzák ezt az életszakaszt.

 • Miért sír a cica?

  ápr. 28, 2017

  Miért sír a cica?

  A friss szülők tudják mit jelent az a kérdés, hogy miért sír a baba? Ezt sokszor elég nehéz megállapítani főleg, ha ez a baba egy cica.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.