Viselkedés

 • Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  máj. 19, 2015

  Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  A kutyáknak nem csupán a farkuk mozgása árulkodik érzelmeikről, hanem a szemöldökük is, sőt egész pofájuk mimikája beszédes - állítják ...

 • Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  máj. 17, 2019

  Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  Minden alkalommal, amikor hazaérsz, kutyád lelkesen fogad az ajtóban? Minden kedvencnek más az üdvözlési rituáléja. Egyes kutyák farkukat mozgatják, mások nyalogatják a gazdi kezét,vannak akik örömükben a gazdira ugranak, és vannak olyanok is akik imádják a gazdi kezét megrágcsálni.

 • A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  dec. 6, 2018

  A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  A kutyák is rendelkeznek bizonyos szintű metakognitív képességekkel, ami azt jelenti, hogy tisztában vannak azzal, ha nincs elegendő információjuk egy probléma megoldásához és emiatt igyekeznek több információhoz jutni, hasonlóan a főemlősökhöz - állapították meg a németországi Max Planck Történettudományi Intézet DogStudies laboratóriumának kutatói, akik a Learning & Behavior című folyóiratban publikálták az eredményeiket.

 • Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  aug. 30, 2017

  Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  Amerikai kutatók a macskák színe és viselkedése közötti összefüggéseket vizsgálták, melyből kiderült, hogy cicánk agresszivitása igen nagy mértékben függ színétől.

 • A félelem és szorongás okai cicáknál

  júl. 4, 2017

  A félelem és szorongás okai cicáknál

  A cicák érzékeny lények, ezt félénkséggel vagyunk hajlamosak társítani. De fontos leszögezni, hogy a félelem és szorongás nem normális viselkedés a cicáknál, ezek komoly érzelmek, amelyeket érdemes megvizsgálni.

 • 3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  júl. 8, 2017

  3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  A kölyökkutya fogzása nehéz időszak gazdinak és az állatnak is. Vannak azonban bizonyos dolgok, amiket tehetünk, hogy könnyebb legyen kedvencünk ...

 • Miért sír a cica?

  ápr. 28, 2017

  Miért sír a cica?

  A friss szülők tudják mit jelent az a kérdés, hogy miért sír a baba? Ezt sokszor elég nehéz megállapítani főleg, ha ez a baba egy cica.

 • 6 hely, ami a kutya szocializációja szempontjából nem túl jó választás

  máj. 7, 2017

  6 hely, ami a kutya szocializációja szempontjából nem túl jó választás

  Szeretsz kutyáddal együtt kalandozni? Szereted bevonni a mindennapi dolgokba? Ez egyrészt nagyon jó a kutya szocializációjának fenntartásában, de vegyük figyelembe, hogy nem minden összejövetel alkalmas kutyánknak.

 • A cicák mindig a talpukra esnek?

  ápr. 11, 2017

  A cicák mindig a talpukra esnek?

  Mindenki ismeri a macskák bámulatos egyensúlyérzékét. Nagyon könnyen sétálnak a macskák a háztetőkön, a hosszú kerítések tetején, ugranak fel viszonylag magas szekrényekre nagy biztonsággal és szinte művészként érkeznek talpra még magas helyekről is.

 • Illetlen kutyák, rossz szokás vagy valami más?

  márc. 1, 2017

  Illetlen kutyák, rossz szokás vagy valami más?

  Kínos, ha a kutyánk úgy üdvözli ismerőseinket, hogy bedugja az orrát a fenekükbe vagy jó nagyot szippant az intim területük tájékáról.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.