Viselkedés

 • Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  máj. 19, 2015

  Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak

  A kutyáknak nem csupán a farkuk mozgása árulkodik érzelmeikről, hanem a szemöldökük is, sőt egész pofájuk mimikája beszédes - állítják ...

 • 7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  nov. 12, 2019

  7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

  Sokan kérdezzük, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy kedvenceink szeretnek minket. Egyre több tudományos kutatás foglalkozik azzal, amely a kutyák érzelmeinek feltárását vizsgálja.

 • Szeparációs szorongás vagy szeparációs stressz

  aug. 16, 2019

  Szeparációs szorongás vagy szeparációs stressz

  A munkából hazaérve hihetetlen látvány fogad nap mint nap? Kutyád szétrágta a kedvenc párnád, darabokra szedte a cipőd, a sarokba vizelt vagy csak a szomszéd hív, hogy miért sír ennyire? A szeparációs stressz – sajnos – mára mondhatni népbetegség lett a kutyák között. Közel minden második kutyatulajdonos találkozott már ezzel a problémával, ki rövidebb, ki hosszabb ideig, sőt olyan is akad, aki egy életen át képtelen kigyógyítani belőle kutyáját.

 • Kölyökkori szocializációra vonatkozó kutatások

  aug. 15, 2019

  Kölyökkori szocializációra vonatkozó kutatások

  A szocializáció folyamatáról J. P. Scott és munkatársai tettek nagy jelentőségű megfigyeléseket. Ezekből kiderül, miért is olyan fontos a kölykök korai szocializációja.

 • Városi kutyák viselkedészavarai

  aug. 15, 2019

  Városi kutyák viselkedészavarai

  Mivel manapság a kutyákat a városokban főként kedvencként tartják, többnyire lakásban, falak közé zártan, ezért ez viselkedési problémák forrása lehet ha nem figyelünk rá oda.

 • Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  máj. 17, 2019

  Üdvözléskor miért hozza kutyád magával a játékát?

  Minden alkalommal, amikor hazaérsz, kutyád lelkesen fogad az ajtóban? Minden kedvencnek más az üdvözlési rituáléja. Egyes kutyák farkukat mozgatják, mások ...

 • A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  dec. 6, 2018

  A kutyák is tisztában vannak azzal, ha nem tudnak valamit

  A kutyák is rendelkeznek bizonyos szintű metakognitív képességekkel, ami azt jelenti, hogy tisztában vannak azzal, ha nincs elegendő információjuk egy probléma megoldásához és emiatt igyekeznek több információhoz jutni, hasonlóan a főemlősökhöz - állapították meg a németországi Max Planck Történettudományi Intézet DogStudies laboratóriumának kutatói, akik a Learning & Behavior című folyóiratban publikálták az eredményeiket.

 • Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  aug. 30, 2017

  Macskánk színe összefügg az agresszivitásával?

  Amerikai kutatók a macskák színe és viselkedése közötti összefüggéseket vizsgálták, melyből kiderült, hogy cicánk agresszivitása igen nagy mértékben függ színétől.

 • A félelem és szorongás okai cicáknál

  júl. 4, 2017

  A félelem és szorongás okai cicáknál

  A cicák érzékeny lények, ezt félénkséggel vagyunk hajlamosak társítani. De fontos leszögezni, hogy a félelem és szorongás nem normális viselkedés a cicáknál, ezek komoly érzelmek, amelyeket érdemes megvizsgálni.

 • 3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  júl. 8, 2017

  3 ötlet, hogy megmentsd dolgaidat a kutyarágás ellen

  A kölyökkutya fogzása nehéz időszak gazdinak és az állatnak is. Vannak azonban bizonyos dolgok, amiket tehetünk, hogy könnyebb legyen kedvencünk számára és bútoraink is megússzák ezt az életszakaszt.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.