10 érdekesség a kutyák viselkedéséről

10 érdekesség a kutyák viselkedéséről

Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze a kutyákról, amelyet érdemes elolvasnod!

 

1. Kutyánk képes kiszagolni a betegségeinket. Érdekes megfigyelést hajtottak végre tudósok, melyben kiderült, hogy a vércukorszint emelkedésünket és a daganatos megbetegedésünket is egyaránt képesek megérezni.

 

2. Kutyánk is ugyanúgy csuklik, mint ahogy mi. Az okok ugyan azok, mint az embereknél. Ha gyorsan esznek sokat, nagyon szomjasak vagy megijesztik őket, akkor a csuklás könyörtelenül rájuk törhet.

 

3. Kutyánk egy két éves kisgyermek szellemi szintjén áll.  Ez azt jelenti, hogy közel kétszáz szót fel tud ismerni és megérti azok jelentését.

 

4. Kutyánknak nincs bűntudata, hiszen nem tudja mi az. Ezt csak mi ragasztottuk rá, amikor olyan bűnbánóan néz. Tehát az az arckifejezés, amit használnak az csak annak jele, hogy várja a mi reakciónkat.

 

5. Kutyánk lehet irigy.  Ez bizony szó szerint így van. Ha a barátod kutyusát megsimogatod, miközben Ő melletted áll, figyeld meg a reakcióit.

 

6. Kutyánk orrlenyomata olyan, mint az emberek ujjlenyomata. Egyedüli és megmásíthatatlan. Akár arra is jó lenne, hogy azonosítani tudjuk kedvencünket.

 

7. Kutyánk tud izzadni. Ez persze túlzás, azonban valamennyire mégis képes a kevés számú izzadságmirigyének köszönhetően. Ezek a mirigyek a lábujjaik között és az orruk mellet találhatóak.

 

8. A kutyák leggyakoribb betegsége az elhízás.

 

9. Kutyánknak nem lehet vakbélgyulladása.

 

10. Kutyánk le tud égni a napon! Kifejezetten veszélyes a világos bőrű és szőrű kedvencekre a tűző nap.

 

Fotó: attachkoftheute.com

 

log
10
Összesített értékelés
4 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

3 hozzászólás | Te mit gondolsz?

  • Katalin karaba - 2019. november 17. 22:22

    Nagyon erdekesnek tartam.

  • Barlangi Mária - 2015. október 26. 22:10

    Teljes mértékben egyetértek a felsorolt pontokkal s az hogy féltékeny igen, de milyen tud lenni ha a gazdi nem vele foglalkozik. Az értelmi szintje meg sokszor engem is meglep vannak dolgok amit mondok neki - hogy hová kell menni-, s ő cél egyenesen arra tart, már második alkalommal / megyünk doktor bá-hoz, zöldségeshez, kenyérért / s ami benne az aranyos ha arra járunk megáll, s rám néz szól hm ma mi van nem mész be. Igaz 5 éve vagyunk együtt, s teljes család tagként van kezelve, de úgy is viselkedik mindenben! Drágám imádom !!!!!

  • sandra - 2014. augusztus 20. 11:24

    ebben sok igazság van szerintem mert már én sokat tapasztaltam a kutyámon főleg hogy tud féltékeny lenni amikor barátnőm áthozza a kutyáját meg le tud égni :)) és már egyszer kiszagolta hogy beteg vagyok és ez elképesztő hogy még mennyi mindent meg tudtam a kutyákrol :)) !!!

Állati kvíz

Viselkedés

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.