7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

7 jel, amiből tudjuk kutyánk szeret minket

Sokan kérdezzük, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy kedvenceink szeretnek minket. Egyre több tudományos kutatás foglalkozik azzal, amely a kutyák érzelmeinek feltárását vizsgálja.

A kutyatások egyre nagyobb számban igazolják azt a tényt, amellyel mi gazdik nap mint nap találkozunk, mégpedig azt, hogy kutyánk igenis ki tudja mutatni érzelmeit.

Ezek a jelek igenis kézzelfoghatóak és könnyen felismerhetőek, ezért bemutatjuk a sokak által várt kommunikációs listát.

 

 

Hazaérkezésed után hívásodra azonnal hozzád fut

Egy hosszú nap után semmi sem annyira megnyugtató, mint egy kutya, aki boldogan fut hozzád, amikor meghallja a nevét. Még jobb, ha a kedvenc a játékrágást is abbahagyja, hogy téged üdvözöljön.

 

 

 

Hátra fekszik és megmutatja a hasát

Simizd meg, mert ez azt jelenti, megbízik benned, a legsérülékenyebb testrészét ajánlja fel neked simogatásra. Nagyon cuki!

 

 

 

Kutyád kedvesen körbeszaglász

Gregory Berns idegtudós vizsgálatokkal bizonyította, hogy a gazdi illata aktiválja a kutya agyának jutalom központját. Az agyi működés szeretetre utalhat, mivel ezek az agyi aktiválási minták rendkívül hasonlítottak arra, mint amikor az embereknek képeket mutatnak azokról az emberekről, akiket szeretnek.

 

 

 

Háttal ül

A legnagyobb bizalom, amelyet egy kutyától kaphatsz. Megbízik benned, semmi félnivalója nincs tőled.

 

 

 

Farkát csóválja

Amikor kutyád teljes testtel mozgatja a farkát közepmagasan, akkor az a pozitív testbeszéd egyik jele. Ez esetben az üzenet egyértelmű: öröm, boldogság és izgatottság látható rajta.

 

 

 

Pihenés közben rád teszi a mancsát vagy a fejét

Ez a nyugalom és bizalom egyértelmű jele.

 

 

 

Rád mosolyog

Ha a szája enyhén nyitott és nyugodtan tartja, nincs benne semmi görcsös, akkor nagyon valószínű, hogy kutyád nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott.

 

Fő kép: flicker

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

 

log
10
Összesített értékelés
1 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  A stressz jelei cicáknál

  febr. 12, 2016

  A stressz jelei cicáknál

  Nagyon fontos, hogy felismerd a stressz jeleit, ugyanis komoly gondokat előzhetsz meg, ha felismered! A stressz az egyik legrosszabb magatartásforma kialakulásának melegágya, mégpedig az agresszív ...

  Állati kvíz

  Viselkedés

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.