Vajon honnan tudja a kutyám, hogy hazaérkezem?

Vajon honnan tudja a kutyám, hogy hazaérkezem?

Sokszor fordult már elő veled, hogy a Te, férjed vagy gyermekeid megérkezését kutyátok megérezte? Tudod miért lehet ez?

Sok oka lehet, amelyek megmagyarázhatják a jelenséget:

 

Megszokás:

Ha a család bármely tagja a nap azonos időszakában szokott hazaérkezni, kutyád rutinszerűen viselkedik. Tudja mikor jön és kitartóan várni fog rá az adott időszakban.

 

Tudom mikor jössz, addig pihenek

 

Látja, érzékeli a csalátagok jelzéseit

Ha otthon vagy és várakozol vagy éppen telefonálás után kinézel az ablakon, kutyád ismeri a tested minden jelzését így tudni fogja hogy valaki érkezni fog.

 

Szaglása segíti őt

Mivel szaglásuk sokkal kifinomultabb mint az embereké így kutyád akár 1,5km-ről is képes megérezni az útban lévő családtag "szagát".

 

Megérezlek még ha messze vagy is

 

Hallás

Kedvencünk hallása 4x olyan jó mint a miénk. Ugyan a magas frekvenciákat hallják jobban, de mondjuk ha vonattal vagy autóval érkezel haza annak a hangját hamarabb meghallja, mint Te.

 

Telepátia

Angol kutatók készítettek egy telepatikus tesztet kutyák és gazdik között. A teszt eredménye szerint létezik a kutya és gazdi között olyan erős kapcsolat, amelyet már hazainduláskor a nevének kimondásával és az indulás megemlítésével kutyád érezni fog. Tudni fogja, hogy hamarosan otthon leszel és vár rád az ajtóban!

 

Próbáld ki és írd meg nekünk működik-e!

 

Az üdvözlő puszi, amit egy gazdi sem hagyna ki

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

 

log
9
Összesített értékelés
12 értékelés alapján

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

5 hozzászólás | Te mit gondolsz?

 • Simonyi Sándor - 2020. február 06. 9:35

  A mi pulink mindig az orrávol bökdöste az atyámat, ha fel akarta kelteni. Miután nyugdíjba ment, nem kellett idöben kelnie, tovább is aludhatott. mégis a kutyus minden hap hajszálpontosan 6:00-kor ébresztette. Sokáig bámultuk ezt a páratlan idöérzéket. Mígnem az atyám egyszer pár perccel 6 elött ébredt. És hallja, hogy az ébresztöóra a korábbi ébresztésekre beállított 6 órakor pattan egyet, a hangos dallam le volt állítva. Nos, a puli a pattanásra felügrik, bökdösi a gazdit...

 • Dèkány Timea - 2020. február 02. 20:38

  Az én kutyám talált,😔👍 most már lassan 8 éves lesz👍De volt sajnos ,mikor el kellett költözni,de volt anyósom,akivel a mai napig jóban vagyunk,felajánlotta,hogy mehet a szuszi gondoskodnak róla,ez így is volt,de néhány nap múlva hívott,hogy a kutya nem nagyon eszik és nagyon szomorú😔Vonatra szálltam kb240 km-rol beszélünk, még aznap és csörgött a telefon!!!!"szerintem tudja,hogy jössz, nagyon boldog és most már eszik is❤️❤️❤️❤️❤️

 • Elisabeth. V. - 2015. június 08. 22:38

  minden sora igaz-működik!

 • Tóthné Csorisz Antónia - 2015. június 05. 6:34

  :) Működik! Kb 10 percre lakom a vasútállomástól,amikor leszállok a vonatról izgatottan elkezd fel alá rohangálni,kikéredzkedik a házból és a kapuban ugrál :) , ha éjszakára megyek dolgozni már reggel szomorú,kissé sértődötten elvonulgat,beletörődötten kerül egész nap,persze amikor csak lehet oda megyek hozzá és engesztelgetem

További kommentek betöltése

Amire kutyádnak szüksége lehet!

Ezeket olvastad már?

Honnan tudjuk, hogy kedvencünk beteg?

Honnan tudjuk, hogy kedvencünk beteg?

Nincs olyan, hogy kicsit rosszul van

Állati kvíz

Viselkedés

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.