Városi kutyák viselkedészavarai

Városi kutyák viselkedészavarai

Mivel manapság a kutyákat a városokban főként kedvencként tartják, többnyire lakásban, falak közé zártan, ezért ez viselkedési problémák forrása lehet ha nem figyelünk rá oda.

Az egyik alapvető probléma, hogy sokszor kutyákkal és emberekkel is alig kerül kapcsolatba, ami viselkedésbeli gondok megjelenésének melegágyává válhat. Mindezt fokozhatja, ha a kutyát gyerekként kezelik és mindamellet szervezete nem kap elegendő mozgásmennyiséget.

Előnyösnek tetszhet ugyan, ha a kutya túlságosan korán egyetlen személyhez kötődik és erősen függ a gazdájától, de előfordulhat, hogy ez a kutya képtelen lesz kapcsolatot teremteni más állatokkal és emberekkel. Minden idegen élőlénytől elmenekül, különösen fél a tömegtől, előfordulhat, hogy éppen emiatt lesz harapós, ami pedig a városban tartott kutyáknál nemkívánatos.

Megeshet az is, hogy a túlzott kényeztetés miatt a kutya veszi át a vezető szerepet az emberrel való kapcsolatában, s a vezéri rangján esett sérelmeket a gazdáján is megtorolja. Gyakorta előfordul, hogy a kutya túlságosan védelmezőjévé válik gazdájának, s indokolatlanagresszivitással tartja távol tőle a számára idegen embereket és kutyákat.
 
Figyeljünk ezekre a jelekre, hogy megelőzhessük a viselkedési problémák kialakulását!
 
Forrás:arcanum.hu
 
log

Kérünk add meg neved és emailcímed az értékelés elmentéséhez.
Sem a név, sem az emailcím nem fog megjelenni, csupán a visszaélések kiszűrése miatt szükséges megadni.

Hozzászólások

Legyél az első, aki hozzászól! | Te mit gondolsz?

  Ezeket olvastad már?

  Félelem okozta agresszió kutyáknál

  Félelem okozta agresszió kutyáknál

  Kutyád félős? Vannak olyan dolgok amelyekkel nem tud megküzdeni? Idegeneket nem tud elfogadni?

  Állati kvíz

  Viselkedés

  Iratkozz fel hírlevelünkre

  log

  Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
  Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.