Acana Grass-Fed Lamb (340g) kutyatáp

Cikkszám: TER-42C5-BECE-0 | Gyártó cikkszáma: ACANA-100025 |

Rendelhető

Teljes értékű prémium eledel 50% hústartalommal. A korlátozott összetételű táp érzékeny vagy ételallergiával küzdő kutyák számára is ideális. Eliminációs diétához is kitűnő választás! Összes fajta részére, bármely életszakaszban.

Súly:340.0gr

 • Természetes alapanyagok
 • Gazdag hústartalom
 • Gabonamentes
 • Minden összetevő egyértelműen feltüntetve a csomagoláson

1 600 Ft

kiszállítás 1 174 Ft

várható kiszállítás 5 munkanap

Forgalmazó: BARBO PET NET Kereskedelmi Kft.

Ezt ajánljuk hozzá

 • Acana Grass-Fed Lamb (340g) kutyatáp
 • Platinum Menu Pulyka + Lazac nedves kutyatáp
Teljes ár:
2 370 Ft

Leírás

A korlátozott összetételű ACANA Grass-Fed Lamb 50 % bárányból készült. A könnyen emészthető ízletes vörös hús a kizárólagos állati fehérjeforrás, ezért allergiagyanú esetén is tökéletes választás, például egy eliminációs-provokációs diétához.

Új-Zélandi farmokon tenyésztik az állatokat rideg tartásban. A bárány nyersen érkezik, a WholePrey™ arányainak megfelelően a hús mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz. A friss alma, spárgatök és pézsmatök bőségesek vízben oldható étrendi rostokban, melyek még az érzékeny emésztőrendszer működését is kedvezően befolyásolják

Ezt a Biologically Appropriate™ eledelt a legjobb és legfrissebb alapanyagokból készítik a díjnyertes NorthStar® konyhában, Kanadában.

Mennyi hús?

 • Az ACANA Grass-Fed Lamb nem tartalmaz növényi fehérjekivonatokat, a felhasznált alapanyagok 50 %-a bárány.

Mennyi friss hús?

 • A bárány egyik fele (1/2) nyers, a másik fele szárított. A felhasznált állati alapanyagok emberi fogyasztásra alkalmasak.

Hányféle hús?

 • Az ACANA Grass-Fed Lamb egyféle állati fehérjét tartalmaz a WholePrey™ arányainak megfelelően. A bárányhús, a báránybelsőségek és a porcok természetes formában biztosítják a tápanyagokat.
 • Fűvel táplált bárány – hús, bendő, máj, vese és porc Új-Zélandról.

Csak 4 kiegészítő

 • Az ACANA Grass-Fed Lamb a húsok mellet tartalmaz belsőségeket és porcokat, megfelelve az EgészPréda táplálási koncepciónak, így a tápanyagokat döntően természetes formában kapja meg a kutya, ezért radikálisan csökkenthető a felhasznált táplálék-kiegészítők száma.

Az ACANA Grass-Fed Lamb a ragadozóknak lett tervezve

A Biologically Appropriate™ termékeket a kutyák anatómiai felépítéséhez illesztve fejlesztették ki, ezért az analitikai összetevők tükrözik a természetes étrendben található tápanyagok arányait: a bőséges fehérje és zsír mellett mérsékelt mennyiségű szénhidrát.

 

Aminosavak:

Lizin1,86 %
Treonin1,06 %
Metionin0,43 %
Izoleucin1,06 %
Leucin1,94 %
Valin1,38 %
Arginin1,99 %
Fenilalanin  1,19 %
Hisztidin0,61 %
Triptofán0,30 %
Cisztin0,30 %

 

Gyógynövények:

Cikóriagyökér400 mg/kg
Kurkumagyökér100 mg/kg
Máriatövis100 mg/kg
Bojtorjángyökér100 mg/kg
Levendula100 mg/kg
Orvosi ziliz gyökér  100 mg/kg
Csipkebogyó100 mg/kg

 

Biologically Appropriate™ - A húsalapú táplálék tükrözi a kutya evolúciós étrendjét

A szürke farkas az összes kutya közös őse. Évszázadok során, a céltudatos tenyésztői tevékenység következtében, számtalan kutyafajta alakult ki, mialatt a belső anatómiai felépítésük nem változott. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a modern kutya tápanyagszükséglete szinte teljesen megegyezik a vadon élő rokonéval.

A díjnyertes, Biológiailag Megfelelő eledel filozófiája nagyon egyszerű: tükröznie kell a természetes táplálékban található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát, amellett csökkenteni kell szénhidrátokat és a mesterséges alapanyagokat, melyek nem részei a természet által biztosított étrendnek.

1. Bőséges húsokban (50%) és fehérjékben (31%)

 • A kutyád egy ragadozó, biológiai szükséglete a húsban bőséges táplálék. Az éles fogak, a kizárólag vertikális mozgásra képes állkapocs, továbbá a rövid emésztőrendszer a húsokat, az azokban található fehérjéket, és a zsírokat hatékonyan feldolgozzák.
 • Ezért készül az ACANA Grass-Fed Lamb eledelt 50 % Új-Zéland farmjain tenyésztett bárányból - a húsok és belsőségek emberi fogyasztásra alkalmasak.
 • Nem használnak borsó-vagy burgonyafehérje-kivonatot, az ACANA fehérjetartalma állati (NEM növényi) eredetű, ezért az összes esszenciális aminosav a megfelelő mennyiségben és minőségben jut a kutya szervezetébe.

2. Rengeteg nyers hús (1/2)

 • A húsok egyik legtáplálóbb formája a nyers hús. Ezért a felhasznált bárány fele nyers az ACANA Grass-Fed Lamb termékben. A bárány másik fele szárított vagy zsír, melyek természetes és koncentrált forrásai a fehérjéknek és a kalóriáknak.

3. Egyféle fehérje

 • Az ACANA Grass-Fed Lamb kizárólag egyféle állati fehérjét tartalmaz. A húsok mellett belsőségeket és porcokat is felhasználnak a WholePrey™ táplálási filozófiának megfelelően, lemásolva a zsákmányállat arányait, így a tápanyagok jelentős részét természetes formában kapja meg a kutya.

4. A WholePrey™ arányai

 • Az Anyatermészet végtelen bölcsességgel úgy állította össze a kutyafélék tápanyagszükségletét, hogy az egész prédaállat tökéletesen kielégíti. Az izomzat biztosítja a fehérjéket és a zsírokat; a belsőségek tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal, amellett nagyon jól emészthető fehérjéket és zsírokat is tartalmaznak; a csontok természetes kalcium-és foszforforrások, a porcok pedig biztosítják a glükózamint és a kondroitint.

5. Alacsony szénhidrát (30%)

 • A kutya természetes étrendjében nagyon kevés szénhidrátot fordul elő. A bőséges szénhidrátbevitelt tartják felelősnek az elhízásért és az egyre gyakrabban előforduló cukorbetegségért, ennek ellenére számos száraztáp több mint 50 % szénhidrátot tartalmaz.

 • Ezért mérsékelték az ACANA-ban található szénhidrátok mennyiségét, továbbá nem használtak gyors szénhidrátokat, mint például kukorica, rizs, tápióka vagy burgonya. Helyettük alacsony glikémiás bab, borsó, lencse kiegészülve zöldekkel biztosítják az egészséges szénhidrátokat. A lassú szénhidrátok fokozatosan jutnak be a véráramba, ezért a vércukor szintje nem ugrik fel, hanem stabil marad, csökkentve az elhízás kockázatát.

A kutyád egyedi! - A gyártó által javasolt etetési útmutató:

Az ACANA bármely fajta kutyának megfelelő minden életszakaszban. Hasonlóan hozzád, a kutyádnak is a rá jellemző kalóriamennyiségre van szüksége, melyet számos tényező befolyásolhat, például környezet, kor és aktivitási szint.

Az alábbi táblázat kiinduló mennyiségeket tartalmaz, amelyeket lehet módosítani az ideális testsúly és a tökéletes kondíció fenntartása érdekében. Azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutyád súlyát, és ha szükséges, változtass a mennyiségen. Napi kétszeri etetést javaslunk, friss és tiszta víz biztosítása folyamatosan szükséges.

  Testsúly    Akítv (min. 1 óra mozgás naponta)    Kevésbé aktív (max. 1 óra mozgás naponta)  
2 kg40 g/nap - 1/3 pohár/nap30 g/nap - 1/4 pohár/nap
5 kg90 g/nap - 3/4 pohár/nap60 g/nap - 1/2 pohár/nap
10 kg180 g/nap - 1,5 pohár/nap120 g/nap - 1 pohár/nap
20 kg300 g/nap - 2,5 pohár/nap300 g/nap - 1 + 2/3 pohár/nap
30 kg400 g/nap - 3 + 1/3 pohár/nap270 g/nap - 2 + 1/4 pohár/nap
40 kg480 g/nap - 4 pohár/nap330 g/nap - 2 + 3/4 pohár/nap
50 kg570 g/nap - 4 + 3/4 pohár/nap390 g/nap - 3 + 1/4 pohár/nap

1 pohár (250ml)  = 120g

A napi adagok kiméréséhez használj 250 ml űrtartalmú poharat, amelybe 120 gramm eledel fér. Szárazon vagy enyhén nedvesen is adhatod a kutyának. A minőség megőrzése érdekében, a zsákot gondosan zárd vissza, száraz és hűvös helyen tárold.

Kölyök: 6-12 hetes korban a felnőtteknek javasolt mennyiségnél kétszer, 3-6 hónap között másfélszer, 6-11 hónapos kor között 25%-al adj többet a kölyöknek. 

Vemhesség: a felnőtteknek javasolt mennyiségnél 25%-kal nagyobb adaggal kezd, és ezt emeld fokozatosan 50%-al nagyobb mennyiségre.

Laktációs időszak: korlátlan táplálkozási lehetőséget kell biztosítani.

Hasonlóan hozzád, a kutyád egyedi és egy megismételhetetlen csoda! Ezért az eledel napi mennyisége, más szóval a napi kalóriaszükséglet, eltérő lehet, hiszen számos tényező befolyásolja, például: hangulat, fajta, kor, aktivitási szint vagy környezet stb.

Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Ha egy hagyományos ACANA-ra váltasz, célszerű időt biztosítani az emésztőrendszernek, hogy alkalmazkodjon a korszerűbb és tápanyagdús étrendhez.

Fokozatosan álljatok át! Az első nap adj a kutyának 25% ACANA-t és 75% rági tápot. 7-10 napon keresztül emeld az ACANA mennyiségét, és ezzel párhuzamosan csökkentsd a régi eledelt.

Friss ivóviz biztosítása folyamatosan szükséges. Az eb által használt tálakat rendszeresen kell tisztítani és fertőtleníteni!

Kalóriatartalom- és megoszlás

Összehasonlítva a hagyományos száraztápokkal, az ACANA több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból, a makrotápanyagok így ideális arányban látják el a szervezetet energiával, a kutya folyamatosan csúcsformában lesz.

ME (számított metabolikus energiatartalom) = 3393 kcal/kg, vagy 407 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 32 százaléka fehérjékből, 38 százaléka zsírokból, 30 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből származik.

termékjellemzők

Fehérje 31 gr / 100 gr
Táp típusa Normál táp
Szénhidrát 29.5 gr / 100 gr
Zsír 15 gr / 100 gr
Tartalom 1 db
Húsfajták Bárány
Megelőzés, kezelés Allergia, érzékenység
Nedvesség 12 gr / 100 gr
Nyers hamu 7.5 gr / 100 gr
Rosttartalom 5 gr / 100 gr
Kalcium 1.5 gr / 100 gr
Csomagolás zsák
Foszfor 1.1 gr / 100 gr
Magnézium 0.1 gr / 100 gr
Vitamin A-vitamin: 11.000 NE/kg; D3-vitamin: 1000 NE/kg; E-vitamin: 230 NE/kg; B1-vitamin (tiamin): 30 mg/kg; B2-vitamin (riboflavin): 15 mg/kg; B3-vitamin (niacin): 75 mg/kg; B5-vitamin (pantoténsav): 18 mg/kg; B6-vitamin (piridoxin): 10mg/kg; B12-vitamin: 0,25 mg/kg; Folsav: 2,10 mg/kg; Kolin: 1400 mg/kg. Ásványi anyagok: Nátrium: 0,32%, Klorid: 0,50%, Kálium: 0,70%, Magnézium: 0,11%, Vas: 250 mg/kg, Cink: 230 mg/kg, Réz: 20 mg/kg, Mangán: 21 mg/kg, Jód: 2,00 mg/kg, Szelén: 0,50 mg/kg
Összetétel Fűvel táplált nyers bárány (18%), dehidratált bárányhús (18%), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4%), bárányzsír (4%), friss alma (red delicious fajta) (4%), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2%), nyers bárányvese (2%), szárított bárányporc (2%), lencserost, tengeri alga (1,2%) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0,1%), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó. Kiegészítők: D3-vitamin, E-vitamin, cink-kelát és réz-kelát. Természetes módon, kevert tokoferolokkal (E-vitamin) és rozmaringolajjal tartósítva. Probiotikum: Enterococcus faecium. Egyéb analitikai összetevők: Omega-6: 1,8%, Omega-3: 0,8%, DHS min. 0,15%, EPS min. 0,1%, Glükózamin: 600 mg/kg, Kondroitin-szulfát: 800 mg/kg
Nem tartalmaz gabonát, burgonyát, GMO alapanyagot
Kor kölyök, felnőtt, idős, vemhes, szoptató
Etetési javaslat lásd a leírásban
Állat mérete közepes, nagy, kistestű, óriástestű
Tárolás Száraz, hűvös helyen

Vélemények (0)

Még nincsenek részletes értékelések. Legyél Te az első, aki leírja véleményét!

Értékelés írása

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.