Frontline Spot On macska

Cikkszám: TER-8FBD-0 |

Jelenleg nem elérhető

Kezelés és megelőzés bolhák és kullancsok ellen, macskák részére.

Hasonló termékek

A termék sajnos nem elérhető, de remek alternatívákat tudunk ajánlani

Leírás

A Frontline Spot On gyors és hatékony megoldást nyújt kullancsok és bolhák ellen. A rácsepegtetős oldatnak köszönhetőn alkalmazása egyszerű és kényelmes.

A termék használatát követően a fipronil hatóanyag, amely egy specifikus parazita elleni idegméreg (kutyák, macskák és ember számára ártalmatlan) behatol a bőrbe és a faggyúmirigyekben tárolódik. Ennek következtében a normál faggyúkiválasztás során folyamatosan a szőrszálakra és a bőr felületére kerül, biztosítva ezáltal az állat védelmét a bolhák és a kullancsok ellen.

A Frontline Spot On abban különbözik a többi hasonló szertől, hogy a bolhák és kullancsok akkor pusztulnak el, amikor a szőrszálak mentén haladva érintkeznek a bőr felszínével, ezáltal kapcsolatba kerülve a hatóanyaggal. A szer a paraziták központi idegrendszerét támadva vérszívás előtt elpusztítja az élősködőket. 

Fontos megjegyzések:

  • a kezelés előtt az állat bőrének és szőrének teljesen száraznak kell lennie
  • 48 órával a kezelés előtt ne fürdessük meg a macskát
  • figyeljünk arra, hogy a készítmény ne jusson az állat szemébe vagy szájába
  • a kezelés után ügyeljünk rá, hogy az állatok ne nyalogasssák egymást, ne simogassuk meg és ne fürdessük legalább 2 napig
  • a készítmény gyúlékony

Egyetlen kezeléssel 5 hétig védelmet nyújt a bolhák és 3-4 hétig védelmet biztosít a kullancsok ellen. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazása esetén.

termékjellemzők

Mellékhatások ritkán bőrirritáció, nyáladzás
Alkalmazása Külsőleg! Vegyük ki a pipettát a tasakból és törjük le a kupakját a jelölésnél. Húzzuk szét a szőrt az állat lapockái között, és közvetlenül a bőrre nyomjuk a szert. Ügyeljünk arra, hogy a szőrre minél kevesebb kerüljön.
Ellenjavallat Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál könnyebb macskákon; beteg szisztémás betegségben szenvedő, lázas) illetve lábadozó állatoknál. Nyulakon tilos alkalmazni.
Összetétel 50.00 mg Fipronil; 0.10 mg Butil-hidroxianizol; 0.05 mg Butil-hidroxitoluol; 0.05 ml Etanol; 0.5 ml vivőanyag
Tárolás fénytől védett, száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva

Vélemények (0)

Még nincsenek részletes értékelések. Legyél Te az első, aki leírja véleményét!

Értékelés írása

Hasonló termékek

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.