Főnix Állatmentő Alapítvány

Főnix Állatmentők

Munkatársaink

  • Finé Tatarek Zsuzsanna

Bemutatkozunk

Alapítványunk 2016 tavaszán alakult, de tagjaink már évek óta közösen küzdenek azért, hogy a bajba jutott állatokon segíteni tudjanak. Ezt a célt szeretnénk a továbbiakban is megvalósítani. Nagy hangsúlyt fektetünk a felelős állattartás oktatására a gyermekek körében, hisz ez az állatvédelem egyik alappillére, hogy a jövő generációját már az elején az állatok szeretetére neveljük, megmutassuk a helyes utat nekik, hogyan bánjanak az állatokkal. Későbbi célunkként tűztük ki egy Állatotthon létrehozását, de ez egyelőre csak álom. Amíg ez nem valósul meg, addig ideiglenes befogadók segítségével mentjük a rászoruló állatokat. Minden védencünket teljes orvosi ellátásban részesítünk, rehabilitáljuk, majd kiválasztjuk a számára legjobb gazdit, akivel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hogy nyomon tudjuk követni védenceink további sorsát a gazdásítás után is.

 

Ideiglenes befogadókat keresünk!

Az állatmentés egyik legszebb, legnemesebb és egyben legnehezebb feladata. Nehéz, mert az elválás mindig szomorú, de közben legszebb, hiszen egy élet általad került megmentésre, része voltál az Ő kis életének, Neked köszönheti, hogy a hátralévő életét boldogan, családban töltheti! Ideiglenes befogadás esetén a felmerülő költségeket: tápot, orvosi költséget Alapítványunk állja. A befogadó gazdinál csak átmenetileg van elhelyezve a Védenc, amíg az Álomgazdi el nem jön, és örökbefogadja. A gazdásítást szintén Mi vállaljuk, a gazdijelöltekkel felvesszük a kapcsolatot, megbeszéljük az örökbefogadási feltételeket. Ezek azért fontosak, mert a későbbiekben szintén tartani szeretnénk a kapcsolatot a gazdikkal, hogy nyomon tudjuk követni Védenceink sorsát! Ha úgy érzed hogy tudnál egy kis helyet szorítani egy-egy bajbajutott kisállatnak, akkor vedd fel Velünk a kapcsolatot!

 

Hogyan fogadhatsz örökbe

Örökbefogadható Védenceinkről albumokba rendezve találtok képeket, és információt honlapunkon, illetve Facebook oldalunkon. Ha valamelyik mentettünk megtetszik, akkor küldjetek rövid bemutatkozó üzenet Nekünk, és felvesszük Veletek a kapcsolatot. Minden védencünket ivartalanítva, vagy fiatal állat esetén ivartalanítási kötelezettséggel adunk örökbe, szerződéssel, és kapcsolattartással. Kutyák esetében chipelve, és oltva. Cicát kizárólag benti tartással.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.