Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány

Ürömi Menhely

Munkatársaink

  • Gacs Melinda
    önkéntes

  • Szőnyi-Bellér Ildikó
    önkéntes

Bemutatkozunk

Budapesttől csak 1 kilométer, de a városi forgatag után egy teljesen más világ.

Az évek alatt Duhajdombi Állatotthon néven vált ismertebbé kis csapatunk. A területhez tartozó Kutyaiskolának nagy szerepe volt abban, hogy az állatvédelmi tevékenységünket az elmúlt években finanszírozni tudtuk.

Négy környező településen látunk el „ebrendészeti feladatokat”: Üröm, Pilisborosjenő, Solymár és Pilisszántótérségben. Az ebrendészet szóhoz Magyarországon mindig valami szörnyű érzés társul.

Valóban nagyon ritka, hogy -az önkormányzatokkal megkötött szerződés alapján – az „ebrendész” által begyűjtött kutyák nem altatásra kerülnek, hanem reményt kaphatnak arra, hogy egyszer családban élő boldog kutyaként élhessenek. Nálunk az Ürömi Menhelyen ez történik. Nincs altatás, csak esély. Vannak évek óta a menhelyen élő reménykedők és vannak olyanok, akiket mi is altatás elől mentettünk egy „valódi” sintértelepről, ahol a 14 nap elteltével minden esetben altatnak.

A 2015-ös évben közel 315 bejelentést kaptunk. Szinte minden napra jutott egy csatangoló kutya, aki a segítségünkre várt. Szerencsére egyre több a chippel ellátott, így a kutyák nagyobb része nem is került a menhelyre, hanem már aznap hazakerülhetett. De az év során közel 50 kutyus gazdi keresőként vendégeskedett nálunk. Jelenleg is közel két tucatnyi reménykedőnk van, köztük akadnak szerencsésebbek, akikre gyorsan érkeznek az érdeklődő telefonok és vannak, akik itt öregednek meg nálunk.

A 2016-os év számunkra a bizakodás éve. Hosszú időszak munkája és megalapozottsága után úgy döntöttünk, hogy alapítvány formában folytatjuk tovább az állatmentő tevékenységet. Az elmúlt évek munkája bebizonyította, hogy az a szakmai többlet, amivel rendelkezünk, továbbfejlesztésre érdemes. A hozzánk kerülő kutyák nagy része – abekerülést megelőzően- olyan traumákat él át, hogy a testi-lelki rehabilitációjukhoz elengedhetetlen az a szakmai tudás, amit a kutyaiskolánk révén biztosítani tudunk a számukra.Feladatunk a kóbor, gazdátlan ebek szakszerű befogása az említett településeken és elhelyezése a menhelyen.

Célunk a befogott állatok visszajuttatása eredeti tulajdonosuknak, feltéve hogy a tartási körülmények megfelelőek voltak.Ellenőrzötten adunk örökbe, családlátogatással, örökbefogadási szerződéssel, kizárólag oltott, chipezett, egészséges állatot, ivartalanítva, vagy ivartalanítási kötelezettséggel.

Az Ürömi Menhely egy lehetőség. Egy modell, hogy így is érdemes megpróbálni. Mert így is lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre

log

Annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk, személyre szabott sütiket (cookies) használunk.
Az oldal használatával elfogadod az erre vonatkozó adatkezelési irányelveinket, melyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési szabályzatunkban.